Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dublor tensiune 6V-12V

floring_69

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• floring_69

12

• Marian

11

• miron1947

6

• suirammarius

4

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Fa intai montajul si masoara tensiunea dintre punctele unde am zis sa conectezi sarcina ( inainte sa pui ledul acolo ) vezi cat ai fara nici o sarcina acolo apoi vezi daca ledul are sau nu o rezistenta inseriata cu el, daca da atunci vezi ce valoare are si calculeaza daca te inscrii cu curentul la ce tensiune ai gasit, daca nu are atunci macar de test pune o rezistenta, e pacat sa pierzi ledul de la o mica neatentie.

Ledul nu are inseriat nimic. Este modelul gros, cilindric, mare si transparent.Am realizat montajul si am 14.6 V. Pentru 12V ce valoare ar trebui sa aiba rezitorul care trebuie sa-l pun?Transformatorul este cel de la pistolul de lipit Radio Progres!
Link spre comentariu

14 ohmi pentru o cadere de 2V la un consum de 0,14A, dar mai mult ca sigur ca in sarcina tensiunea scade.

Ledul nu are inseriat nimic. Este modelul gros, cilindric, mare si transparent.

O poza, codul?
Link spre comentariu

Pai stai putin, daca ledul nu are rezistenta si se alimenteaza el direct la 12V, si este de 1W atunci curentul maxim ar trebui sa fie 1W/12V, adica undeva sub 90mA, ori asa ori ma insel eu...

Link spre comentariu

daca ledul nu are rezistenta si se alimenteaza el direct la 12V..

Inca n-am intalnit montaj cu led fara limitare de curent, din aceasta cauza ma intereseaza codul, poate ca exista, dar sunt curios cum este rezolvata problema.
Link spre comentariu

Stai putin ca n-ai inteles, poate nici eu nu m-am exprimat prea bine, eu ma refeream la faptul daca ledul are Vf de 12V, autorul subiectului deja a specificat o putere de 1W, deci curentul limitat ar trebui sa fie la sub 90mA ( evident ca trebuie curent limitat ).

Link spre comentariu

Nu prea ai ce face cu 7812, are nevoie de o cadere minima de tensiune pe el, maricica, nu cred ca o poti asigura, si nici nu e nevoie. Unde ai masurat acei 15V, pe bornele ledului sau pe iesirea la schema aia ce ti-am aratat-o?

Link spre comentariu

Ledul nu l-am montat, masor doar cu aparatul. Am pus pe (+) si (-) nu GND, precum ai spus. Daca pun fata de GND am 7V.Conteaza cumva valoarea condensatoarelor? Am pus de 220 mF la 25 V.

Link spre comentariu

Mda, pai nu e corect asa, ledul pentru functionare asa dupa cum zici are nevoie de 12V, si un anumit curent ( sa zicem macar de test, 50mA ), curentul il limitezi la acei 50mA printr-o rezistenta serie cu el, degeaba pui rezistenta ca si sarcina pe sursa aia, nu asa se face, deci pui ledul in serie cu acea rezistenta si masori tensiunea atat la bornele ledului cat si la bornele rezistentei si ne spui ce ai gasit.

Link spre comentariu

Complicat si inutil, pt un led la pistolul de lipit.Pune un voltage doubler semialternanta , ca in poza.Ledul in paralel cu dioda.Dioda - oricare.Condensator (1micro..10micro) alegi o marime functie de cat de luminos vrei sa fie. Eu am asa de vreo 5 ani si n-are nici pe draq.Daca nu esti prea brutal cu jonctiunile, siliciul suporta multe chestii.

post-936-13982967446_thumb.jpg

Link spre comentariu

Din ce vad pe net, Vf e de 3V (sau 3 si un pic) si un curent maxim de 80mA.

Deci, daca ii asiguri un curent de 30mA cred ca ar fi ok.

Cre-i faza cu tensiunea aia care creste cand pui un consumator? :nas:

LE: Subscriu cele spuse de colegul bolek, in postul anterior :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări