Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dublor tensiune 6V-12V

floring_69

Postări Recomandate

Buna ziua!Am un transformator care scoate in secundar 6Vc.a. si doresc sa alimentez un LED care functioneaza la 12V. Mentionez ca ledul nu are electronica integrata. Este un simplu led (mare) care da lumina alba. Rugamintea mea este daca ma puteti ajuta cu o schema a unui dublor de tensiune, nu prea complexa pentru ca nu am spatiu suficient unde ar trebui pus montajul.Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• floring_69

12

• Marian

11

• miron1947

6

• suirammarius

4

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ledul ce putere are? nu cred ca merge sa dublezi direct cu redresarea monoalternanta, dar te ajuta o sursa in comutatie dc-dc 8.4v(6v*1.4)-12v destul de simpla, recomand lm2577 sau mc34063.sau mai adaugi spire in tranformator(daca iti permite) ca sa fie undeva 8.5-9v ca. solutii sunt alege una dintre ele.

Link spre comentariu

Dar led-ul nu are o rezistenta in serie cu el, poate este mai simplu de schimbat aceasta rezistenta cu una de valoare mai mica?

Eu am doar un LED care functioneaza la 12V cu un consum de 1W si un transformator care scoate 6V, asadar ledul lumineaza slab. Dimpotriva nu trebuie pusa nicio rezistenta!
Link spre comentariu

Eu n-am scris ca trebuie pusa o rezistenta, ci schimbata cea existenta cu una de valoare mai mica.Dar se poate si prin conectarea unei rezistente in paralel cu cea actuala, valoarea rezistentei rezultate va fi mai mica.

Link spre comentariu

Dublare tensiuni:

Posted Image

Am testat acum solutia si este functionala, faci schema exact cum este si pui sarcina intre +Vcc si -Vcc.

PS: In functie de capabilitatile trafului este posibil ca in sarcina tensiunea sa scada destul de mult, insa este inevitabil pentru solutia ceruta.

Link spre comentariu

Fa intai montajul si masoara tensiunea dintre punctele unde am zis sa conectezi sarcina ( inainte sa pui ledul acolo ) vezi cat ai fara nici o sarcina acolo apoi vezi daca ledul are sau nu o rezistenta inseriata cu el, daca da atunci vezi ce valoare are si calculeaza daca te inscrii cu curentul la ce tensiune ai gasit, daca nu are atunci macar de test pune o rezistenta, e pacat sa pierzi ledul de la o mica neatentie.

Link spre comentariu

(...)PS: In functie de capabilitatile trafului este posibil ca in sarcina tensiunea sa scada destul de mult, insa este inevitabil pentru solutia ceruta.

La un consum atat de mic (vreo 20mA, nu?) e posibil sa scada considerabil tensiunea?
Link spre comentariu

...Ledul are 1W...

.....Apoi eu n-am de unde sa stiu ce traf are colegul, eu am specificat tocmai ca in functie de capabilitatile trafului ( adica de ce poate ) este posibil ca tensiunea sa scada in sarcina, nu de alta dar sa se stie la ce sa se astepte...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări