Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dynaco Dynakit ST70

Vizitator marisvlad

Postări Recomandate

Vizitator marisvlad

Salutari!Am pus mana recent pe un amplificator Dynakit st70. Problema mea este ca amp-ul a fost facut pentru priza de America de nord, 110V, iar eu doresc sa il folosesc - evident - in Romania, la priza de 220v. Ce imi recomandati sa fac pentru a-l putea folosi? Am mai primit la pachet un preamp Dynaco PAS 3, cu aceeasi situatie, intra 110v (nu stiu puterea).Din cate stiu, aparatele au functionat perfect la o priza de perete din Italia (220v); din pacate nu stiu daca era folosit ceva transformator.Inca un detaliu despre amp: in spate avea o siguranta fuzibila marca Littlefuse U.S.A. cu valorile: 3A 125V. Aceasta am ars-o in momentul in care am cuplat amp-ul la priza :)).Astept cu mare infrigurare raspunsurile dvs. !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• carageae

2

• Kosmin

1

• lorik199

1

• tepesa

1

Top autori în acest subiect

In cel mai fericit caz acea siguranta ti-a protejat transformatorul de alimentare. Daca e sa fim pesimisti(sa nu zic realisti) transformatorul de alimentare are primarul ars si va trebui rebobinat. Probabil cu ocazia rebobinarii va fi calculat pentru 220V.Sfatul e sa cauti un electronist care sa verifice acel transformator de alimentare.

Link spre comentariu

Cred ca trebuie sa fie un electronist foarte dibaci ca sa poate rebobina un traf. de 110V pentru 220...e greu sa mai intre sarma acolo...cred ca solutia e inlocuirea transformatorului cu totul...iar pentru preamplificator, cine face transformatorul poate sa prevada o priza in primar pt. 110V, in regim de auto-transformator si sa scoata o priza de 110 in spatele amplificatorului. Astfel preamplificatorul se poate folosi nemodificat.Se gasesc de cumparat transformatoare cu primar cu priza la 110V...Sunt foarte interesat de schema Dynaco, intentionez sa fac si eu acest montaj pe viitor; mai clar, am schema, sunt interesat de cum suna aceasta schema...am inteles ca vanzarile kitului Dynakit au fost in jur de 300.000 exemplare...asta spune ceva!

Link spre comentariu

Folosesti un autotransformator 220-110V pt a alimenta sculele, aplificatorul avand siguranta de 3A nu poate consuma mai mult de 350W, preamplificatorul cu siguranta nu consuma mai mult de 100WDeci un autotransformator de 500W acopera cu brio consumul tau

Link spre comentariu

Acele adaptoare sunt facute cu semiconductoare, triac, tiristor... Se preteaza la... calorifere, uscator de par, prajitor de paine etc., deci preponderent rezistive...Tensiunea de iesire nefiind sinusoidala ulizarea adaptorului pentru aplicatii audio nu este indicat...

Link spre comentariu

Acele adaptoare sunt facute cu semiconductoare, triac, tiristor...

Asa este...am desfacut un asemenea adaptor, era construit exact ca un variator de tensiune, cu triac, iar in locul potentiometrului era un divizor rezistiv...nici macar un semireglabil.Desi era fabricat in SUA, se pare ca nici tensiunea de iesire nu era constanta in functie de puterea consumata...adaptorul a fost utilizat pentru o plapuma electrica la 110V, care a luat foc - sau era cat pe ce. Ambele aparate au fost cumparate din State, e drept ca nu impreuna. Consumul era undeva la 40-60W...pe adaptor scria ca rezista la 1200 sau 1500.Cu putin noroc se mai gasesc transformatoare la aprox. 120V in televizoarele color foarte vechi, primele modele cu tranzistoare. Sunt destul de maricele, cred ca fac fata si la consumul amplificatorului...Eu am gasit asa ceva intr-un TV japonez Sanyo cu tub Delta, de negasit azi. A ajuns piese de schimb.***Dar, pana la urma, mai functioneaza acel transformator cu primar de 110V, sau s-a ars si el? M-as mira sa fie ars, daca siguranta era originala, nu "imbunatatita"...
Link spre comentariu
Vizitator marisvlad

Nu cred ca s-a ars transformatorul din amp, deoarece siguranta era originala.Eu nu ma pricep la electronica, asa ca nu am de gand sa ma bag in a schimba piese dupa capul meu; nu dispun nici de multimetru ca sa verific piesele.Din ce am inteles de la dvs, mi-ar trebui un autotransformator. Corect?

Link spre comentariu
Vizitator marisvlad

Am dat o tura prin oras si am gasit un transformator de 1000w (mi s-a spus ca sunt 450-500 reali) la 120 lei. Ma voi mai orienta si printre alte produse.Mai am o nelamurire:ce siguranta sa ii pun acum la amp in locul celei arse: de 125v sau de 250v?p.s.daca un astfel de transformator are un singur loc pentru priza, pot sa ii atasez un fel de splitter, astfel incat sa pot conecta si amp si preamp?

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator caesar_m3

Nu fa "tiganiile" alea cu transformatoare indoielnice din comert !!  Iti bati joc de o bijuterie de amplificator care a facut istorie !!!     Intra te rog in mesageria ta. Ti-am lasat acolo niste randuri...

Te salut. 

Link spre comentariu

Nu fa "tiganiile" alea cu transformatoare indoielnice din comert !!  Iti bati joc de o bijuterie de amplificator care a facut istorie !!!     Intra te rog in mesageria ta. Ti-am lasat acolo niste randuri...

Te salut. 

Mare dreptate aveti,Dynaco Dynakit ST70 este o bijuterie de amplificator cu ceva ani in urma am avut la reparat un astfel de amplificator achizitionat din USA de un amic la un pret destul de "usturator",dar dupa o functionare indelungata tuburuile din spliter,tuburile 7199 au obosit sau mai bine spus ajunsesera la epuizare, tuburile erau originale de la data cand a fost construit amplificatorul!.Aceste tuburi speciale pentru splitere sunt foarte rare si greu de achizitionat,bineinteles la vremea anului '97 cand l-am avut la reparat,acum cred ca se pot gasi mai usor.

Pentru a face amplificatorul functional am adaptat cu rezultate de peste 95% in ceea ce priveste pastrarea performantelor,tubul E80CF,SINGURUL care a reusit sa pastreze sunetul acestui amplificator nealterat comparativ cu tubul original 7199.

Transformatoarele de iesire pentu seria de lux sunt fabricate de firma AMROH ,o firma ce fabrica din 1923 si inchisa in 2002,productia de transformatoare fiind mutata in India.Transformatoarele de iesire AMROH sunt printre cele mai tari OT din lume,sunt fabricate manual si bineinteles personalizate,vorbim doar de OT in rest celelalte tipuri de transformatoare sunt in productia de serie.

Sper ca aceasta modificare sa fie utila pentru cei ce detin un astfel de amplificator si nu au tubul original sau pentru cei ce doresc clonarea in regim DIY a acestui legendar si fain amplificator,in acest context postez mai jos modificarile facute:

P.S PCB-ul nu a fost refacut in totalitate ci doar prin cateva intreruperi de traseu si refacuta dupa schema,in poza eu am pus modificarea traseelor pentru tubul E80CF in eventualitatea realizari unui PCB nou ce va echipa o clona a lui Dynaco Dynakit ST70 .

Asadar amplificatorul dv. trebuie alimentat de la un traf separator coborator 230V/115V serios si de calitate,la cei de la PETRA sigur veti gasi si calitate si seriozitate.

post-175212-0-17316100-1420789964_thumb.png

post-175212-0-61551400-1420789976_thumb.jpg

post-175212-0-74031400-1420790459_thumb.jpg

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Statele Unite Americane(USA) ,Canada ,Costa RIca ,Cuba...  au la reţeaua publică 120V/60Hz  desigur există şi versiunea 110V/50Hz prin Jamaica ,Bolivia ,Senegal...raportat la ST70 un meseriaş competent poate rebobina transformatorul de intrare.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Un mic auto traf 160VA cu miez toroidal de la PETRA IASI ar rezolva problema fara o interventie asupra trafo retea original ... daca acel autotrafo ( 115V AC + 115V AC ) ar incape in carcasa , ar fi o solutie perfecta .

Daca nu , doar o interventie chirugicala de mare precizie ar putea salva acel trafo retea prin rebobinare , de catre un meserias competent .

Ar fi mare pacat sa ajunga pe mana unor carpaci ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări