radu022003 Postat Septembrie 3, 2006 Partajează Postat Septembrie 3, 2006 salutare tuturor. am un difuzor mare in diametru si care a fost scapat, din mana sau altfel nu stiu sa va spun. chestia e ca acum se aude cam prost, adica membrana se loveste de carcasa nu stiu exact. daca pun mana pe el si apas foarte usor se aude foarte bine. ii mai pot face ceva, magnetul nu e din ala cu surub. Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 3, 2006 Partajează Postat Septembrie 3, 2006 Misca-lDaca freaca ceva probabil bobina nu sta cum trebuie.Daca nu atunci probabil firele de legatura sunt cu probleme.Magnetul si piesele polare nu se deplaseaza cu una cu doua.Cel mai bine e sa il duci la un ateltier de rebobinat. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Septembrie 3, 2006 Partajează Postat Septembrie 3, 2006 ciocaneste in magnet si ai sa aflii f repede daca este dezlipit si miscat Link spre comentariu
radu022003 Postat Septembrie 4, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2006 cand il misc freaca, deci se pare ca bobina nu sta cum trebuie, ce e de facut? daca mai e ceva de facut. daca ciocanesc in magnet, e posibil sa se aseze bobina? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Septembrie 4, 2006 Partajează Postat Septembrie 4, 2006 NU , dar aflii daca e dezlipit magnetul Link spre comentariu
radu022003 Postat Septembrie 4, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2006 l-am dat jos, difuzorul, de pe boxa si intr-adevar freaca, dar ceva mai jos de suspensie, probabil bobina, nu stiu ca n-am experienta. am batut in el, nu s-a auzit nimic deosebit fatza de alte dif in care am batut :smt003 , si ma oftica ca daca apas foarte usor pe membrana se aude perfect. Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 4, 2006 Partajează Postat Septembrie 4, 2006 ia masoara cu ohmetru difuzorul, bineinteles il deconectezi de la amplifVezi cat arata cand ti si cand nu tii mana pe el. Link spre comentariu
Vizitator Alexandrulcn Postat Septembrie 6, 2006 Partajează Postat Septembrie 6, 2006 de obicei cind se intimpla asa ceva este posibil sa se descentreze bobina .. cum se poate incerca recentrarea bobinei ... cu o siringa cu diluant se umezeste putin cite putin in partea de jos a difuzorului acolo unde bobina intilneste membrana ... se desface capacelul acela rotund din capat ... de baga intre bobina si miezul din interior un cliseu foto se lasa sa se usuce bine bobina pe noul centraj si se scoate cliseul foto . Daca ai facut tot ce trebuie acum miscind in sus si in jos de bobina aceasta nu ar trebui sa mai frece ..... ( asta daca vrei sa incerci tu sa-l repari singur ) :supz: daca te depaseste ... fuga la un centru de bobinat :smt006 ... multa bafta Link spre comentariu
radu022003 Postat Septembrie 8, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2006 stai asa ca tu zici ceva interesant. tu imi spui ca sa umezesc cu diluant suspensia? Trebuie sa tai ceva? nu am vazut nici un capacel, ma mai uit inca odata nu e problema. as vrea daca se poate sa-mi scrii pas cu pas ce trebuie facut. nu ma repezesc sa ma duc la centru de bobinat ca nu prea am incredere in aia.P.S. nu stiu ce e acel cliseu foto si nici de unde se poate cumpara :smt003 Link spre comentariu
fum3z Postat Septembrie 8, 2006 Partajează Postat Septembrie 8, 2006 stai asa ca tu zici ceva interesant. tu imi spui ca sa umezesc cu diluant suspensia? Trebuie sa tai ceva? nu am vazut nici un capacel, ma mai uit inca odata nu e problema. as vrea daca se poate sa-mi scrii pas cu pas ce trebuie facut. nu ma repezesc sa ma duc la centru de bobinat ca nu prea am incredere in aia.P.S. nu stiu ce e acel cliseu foto si nici de unde se poate cumpara :smt003Salut!Incearca sa dezlipesti calota (e cea care acopera bobina...e lipita in mijlocul membranei) si apoi faci cum a zis omu...adik umezesti bobina si bagi o bucata de film de ala negativ fotografic care sa distanteze bobina pe toata circumferinta de piesa polara. :smt003 bafta....P.S nu am incercat niciodata...si nu prea am incredere.Poate am sa probez cu un difuzor micutz ...asa sa vedem ce se intampla. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum