Vizitator Dr james Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 Salut , in urma cu aproximativ mi-am achizitionat laptop si nu siu de ce dar cred ca temperature creste super mult? Programul Notebook hardware monitor , imi afisaza temperaatura 75 -85... , cand temperature era de 75-85 era intro camera pe masa si era destul de cald in camera Dupa am downloadat programul RealTemp , programul lam testat cu laptopu pus pe parchet , si parchetul era destul de rece , acum RealTemp afiseaza 60-61 (pe masura ce parchetul se incalzea) , real temp cand am pus pe parchetul rece afisa 55-53... am motive de ingrijorare? Model Laptop: acer aspire E1-571Gprocessor: Intel Core i3 ivy bridge 2348M Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 Deci...in tehnologia laptopului construit in zilele noastre (desi e de ceva timp implementata) este construit si un sistem de protectie pentru temperaturi prea ridicate, adica daca temperatura depasteste un prag critic atunci laptopul se stinge(pierzi ceea ce lucrai cu siguranta) si nu te mai lasa sa-l aprinzi pana nu se raceste unde ajunge la o anumita temperatura!Intradevar laptopurile in general functioneaza la temperaturi mai ridicate dar si procesorul suporta temperaturi mai ridicate...totusi e foarte bine ca din cand in cand,sa zic o data la 3 sau 6 luni depinde de fiecare, ca radiatorul procesorului cat si ventilatorul sa fie curatate si in anumite cazuri, poate o data la 1-2 ani schimbata pasta de pe proc si gpu...dar asta depinde cum pretuieste lucrul sau.In concluzie...nu trebuie sa-ti faci griji decat in momentul in care se stinge laptopul din senin, de mai multe ori pe zi(aici trebuie vazut si daca are ventilatie unde este pozitionat) si nu-l mai poti aprinde nici dupa o jumate de ora(care sugereaza ca are o alta problema)sper ca v-am raspuns destul de explicit la intrebareStima! Link spre comentariu
George(sb) Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 temperatura de lucru achipsetuli e ca un ceas care iti indica durata de viata a laptopului, cu cat mai rece cu atat mai lunga viata, recomand o pasta termica de calitate superioara, si curatarea cat de des este posibil in functie de cat de curat este mediul in care lucreaza; 75C din punctul meu de vedere este destul de mult, limita superioara pe care eu o accept in conditii de solicitare 80-100% Link spre comentariu
Vizitator rlucian90 Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Buna seara. Dacă nu puteți sa desfaceti laptopul pentru a-l curata atunci cumpărați un spray cu aer comprimat pe care îl dați prin găurile de aerisire pentru a elimina praful care posibil sa încălzească laptop-ul. O seara buna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum