aygun Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 Salutare tuturor. Sunt in cautarea unui programator de BIOS-uri universal .Ce recomandati si ideal ar fi daca as gasi ceva de genul DIY. Nu de alta insa prin DIY mai inveti cate ceva in plus .Voi ce utilizati ?Multumiri ! Link spre comentariu
pinky Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Vad ca nu ti-a raspuns nimeni. Tu ai mai gasit ceva DIY ?Eu mi-am luat in urma cu cativa ani Nanobios Programmer. Dar e pe port paralel si nu functioneaza pe Vista si W7, asa ca mi-am instalat masina virtuala cu XP. Pentru PIC-uri mi-am luat JDM programmer pe port serial iar pentru Atmega, mi-am facut un AVR programmer pe port serial. Investitia a fost minima, sub 40 USD. Consider ca cea mai mare problema o reprezinta diversele adaptoare de socluri. Am vrut sa imi fac eu diferite adaptoare dar am constatat ca soclurile ZIF sunt foarte scumpe, daca cumperi un programator gata facut e mai ieftin decat daca il faci de la zero. Am cautat programatoare mai destepte, gen Willem, doar asa ca sa am dar programatoarele pe care le am deja sunt suficiente la ce le folosesc eu. Cel mai mult am nevoie sa programez diferite BIOS-uri de laptop, mai rar de MB desktop, ocazional PIC-uri si foarte rar Atmega. Link spre comentariu
aygun Postat Septembrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Merci frumos de raspunsuri @pinky.Ma intereseaza un asemenea dispozitiv sa rescriu cip-urile cu BIOS ( mai curand EFI ) de pe placile de baza sau laptopuri ( sunt tentat si pentru rescrierea EFI-ului Apple ). Multumiri! Link spre comentariu
lalihifi Postat Septembrie 11, 2013 Partajează Postat Septembrie 11, 2013 Ma intereseaza un asemenea dispozitiv sa rescriu cip-urile cu BIOS ( mai curand EFI ) de pe placile de baza sau laptopuri ( sunt tentat si pentru rescrierea EFI-ului Apple ). Multumiri!Incearca sa comanzi direct din China pe Ebay ...sigur gasesti ieftine si unele cu ceva adaptoare .Functioneaza bine si nu esti nevoit sa modifici toata ziua .Adevarul e ca scumpe raman adaptoarele .Timpul e o problema ....2 saptamani de obicei la mine in uk (din China) Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 11, 2013 Partajează Postat Septembrie 11, 2013 Merci frumos de raspunsuri @pinky.Ma intereseaza un asemenea dispozitiv sa rescriu cip-urile cu BIOS ( mai curand EFI ) de pe placile de baza sau laptopuri ( sunt tentat si pentru rescrierea EFI-ului Apple ). Multumiri!EFI-urile astea mi-au dat si mie batai de cap in ultima vreme.. Link spre comentariu
lalihifi Postat Septembrie 11, 2013 Partajează Postat Septembrie 11, 2013 EFI-urile astea mi-au dat si mie batai de cap in ultima vreme.. O sa fie bataie serioasa .....mai ales laptopurile care au win8 nu accepta windows 7 asa usor .Am un amarat de Asus x401a este efi si a fost cu win8 dar nu mai pot baga win8 in el iar la win7 trebuie licenta .Am nevoie de continutul memoriei de la unul cu Win7 .....pfff. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 zilele trecute am frecat un toshiba sattelite C850-1g3 cu win 8 in el , si dorea proprietarul win7 .. a fost ceva frecus pana am reusit sa-l fac sa schimbe secventa de boot. initial nu vedea DVDRom-ul .. daca aveam un bios flasher , il rescriam si imi simplificam munca.. Link spre comentariu
lalihifi Postat Septembrie 12, 2013 Partajează Postat Septembrie 12, 2013 zilele trecute am frecat un toshiba sattelite C850-1g3 cu win 8 in el ,.Problema este urmatoarea ...la UEFI se fac automat niste partiii suplimentare .Poti face stick pentru Uefi ...nu e nici o problema .Instalezi win7 pana la sfarsit si surpriza ...nu poti sa activezi windowsul (fara licenta desigur) ca nu stie sa faca asta loaderul (nu stie sa lucreze cu genul asta de partitii)E o nebunie ...daca pui bios de la acelasi model dar cu win7 nu ai probleme ..merge perfect .E incercata crede-ma :-)Oricum daca e bios pentru win8 dedicat din fabrica gen Asus sau Hp nu stiu ce sanse ai sa pui win7. Link spre comentariu
aygun Postat Septembrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2013 @wally_gatter - problema cu windows 8 si instalarea de windows 7 Licentiat , pentru ca aici discutam numai de software licentiat , este foarte usora.Laptopurile care vin cu Windows 8 preinstalat au un UEFI niste certificate care de fapt sunt un soi de cheie hardware pentru windows 8 . Acele certificate se dezactiveaza ( se reactiveaza foarte usor trecand UEFI in Default Settings si Restore Certificates ) . Dupa aceea treci UEFI-ul in modul Legacy si Spor la Treaba . Am facut zeci de laptopuri cu Windows8 si downgrade la windows 7 dar toate erau licetiate. Omul isi lua Licenta din firma ( vreo 530 RON Licenta ) si rezolvam problema. E drept ca la primul notebook m-am cam scarpinat nitel in crestet pina am gasit chichita .Apoi a fost floare la ureche .In ceea ce priveste partitiile ai doar doua din care una poate fi stearsa . Ai partitia de System care la Windows 8 este de veo 300 si ceva de mega si partitia de recovery . Restul raman alocati sistemului de operare. Daca Nu stergi partitia de sistem o s aai probleme deoarece se suprapun fisierele de boot din partitie cu cele de Windows 7. Testata si verificata. Lasat sa isi faca Win 7 partitia de 100MB si merge uns. Trust me. Iar activarea merge bine merci cata vreme stergi certificatele din UEFI. Certificatele sunt tot acolo ( in UEFI ) dar sunt dezactivate . Daca ii dai restore Certificates ai sa vezi ca ele reapar si poti reinstala Windows 8 fara probleme . De aceea nu iti activa tie windows 7 ca dadea peste Certificate in UEFI la activare .Succes.PS: Nu era cazul de flasher ca nu aveai ce sa ii faci. Tot cu un UEFI trebuia flashuit. Link spre comentariu
lalihifi Postat Septembrie 14, 2013 Partajează Postat Septembrie 14, 2013 Salutare tuturor. Voi ce utilizati ?Multumiri !Am cumparat aici un "SP8-A Universal USB SPI IC Programmer EEPROM Flash BIOS 24/25/BR90/93 5000+ Chip"Asa il gasesti pe ebay ...e 26lire din china direct transport gratuit .La suma asta nu platesti vama sigur in Ro.Problema este ca ar fi bun adaptor din Smd in DIP modelul acela fara lipituri ,eu unul sunt satul de lipit dezlipit . Link spre comentariu
lalihifi Postat Septembrie 14, 2013 Partajează Postat Septembrie 14, 2013 @wally_gatter - problema cu windows 8 si instalarea de windows 7 Licentiat , pentru ca aici discutam numai de software licentiat , este foarte usora.Din pacate am intalnit cazul in care biosul e praf (uefi win8) si daca pui alt bios (fara activare desigur) te lovesti de problema cu licenta iar daca copiezi de la altul nu stiu cat timp te lasa windowsul 8 sa activezi cu doua :-)....in timp .E aiurea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum