Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mici proiecte de începător în atelierul lu M Florian

mflorian24

Postări Recomandate

Zilele acestea am finalizat un micro circular. Dimensiunile mesei sînt de 350x230. Motorul este de la o mașină de făcut pîine Moulinex și are 50W (după alte surse ar avea 60W). Sisitemul de prindere este făcut pentru discurile folosite la flex, atît cele de 115, cît și cele de 125. Cutia aia de înghețată colectează cam 80-90% din praf și este neașteptat de eficientă. L-am încercat pe stejar, parchet laminat, dural și plexiglass. Taie frumos și este exact unealta de care aveam nevoie. Mai sînt cîteva găuri în plus de la versiunea anterioară, în care am folosit alt motor, care nu mi-a plăcut cum mergea.

post-220138-0-13514600-1430679791_thumb.jpg

post-220138-0-49962400-1430679791_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator

Am urmatoarea observatie - sper sa fii deschis la "critici". Acea cutie inchisa ermetic pentru colecta rumegusului, este inadecvata constructiei. Ea se va umple in foarte scurt timp, iar rumegusul adunat in ea va actiona ca o frana si va consuma inutil din puterea motorului. In plus va creste inutil temperatura discului de debitat. Ca sa iti realizezi totusi ideea de a colecta rumegusul (partial) ai putea realiza o tava mai inalta in care sa introduci intreaga constructie.

Link spre comentariu

Candva am facut si eu un mini circular iar la captarea si dirijarea rumegusului am folosit o teaca de la lama unei drujbe.

Am decupat in unghi la unul dintre capete si am atasat-o sub disc.

Posted Image

Link spre comentariu

Am urmatoarea observatie - sper sa fii deschis la "critici". Acea cutie inchisa ermetic pentru colecta rumegusului, este inadecvata constructiei. Ea se va umple in foarte scurt timp, iar rumegusul adunat in ea va actiona ca o frana si va consuma inutil din puterea motorului. In plus va creste inutil temperatura discului de debitat.

Din cele testate pînă acum, nu a apărut nici o problemă în frînarea discului sau încălzirea acestuia. Asta, deoarece cutia este suficient de mare și distanța de la cel mai jos punct al discului pînă la fundul cutiei este de vreo 30mm. Iar mașinuța nu este destinată folosirii intensive, cu materiale groase, care să dea mult rumeguș. Iar cînd discul începe să atingă grămada de rumeguș din cutie, începe să-l arunce afară prin fanta mesei, indicîndu-mi astfel că e cazul să golesc cutia. Dacă observ vreo problemă, este banal să înlătur cutia. Dar lipsa prafului aruncat peste tot, la tăiere, este priceless!

Fain, chiar am si eu o masina de paine dezafectata, motorul este bun! Problema mea ar fi placa aia de dural sau aluminiu...

Am folosit placă din dural, deoarece nu se îndoaie și se prelucrează frumos.

Editat de mflorian24
Link spre comentariu

Felicitari pt ingeniozitatea de a folosi chiar capacul cutiei ca sistem de prindere :d

Si pentru simplitatea si eleganta constructiei.

Link spre comentariu

Fain, chiar am si eu o masina de paine dezafectata, motorul este bun! Problema mea ar fi placa aia de dural sau aluminiu...

Nevasta-mea a aruncat doua... :nerv

Link spre comentariu

Am mai zis, anul asta prin iunie se lanseaza "Rabla" pentru neveste!Aa! Si mai am un motor de masina de spalat Whirlpool stas! I-a luat foc la propriu modulul electronic si-am hotarat sa o arunc, deja ii taiasem cuva ca sa-i schimb rulmentii dupa 2 ani de functionare, niste kkturi de masini, sa nu va luati Whirpool ever!Motorul este bun, mai am un regulator de turatie cu triac de la un flex mare, cred ca o sa-i fac si turatie variabila.

Editat de Untold
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

N-am mai scris demult pe-aici...

Am finalizat un punctator optic, de care mă folosesc neașteptat de des și cu rezultate neașteptat de bune. Piesele transparente au avut ca materie primă niște baghete de plexiglass, folosite la tras draperiile.

post-220138-0-77472100-1448741022_thumb.jpgpost-220138-0-16421300-1448741051_thumb.jpgpost-220138-0-43507100-1448741064_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Pentru că îmi lipsea și pentru că am găsit niște planuri excelente aici http://www.homews.co.uk/page199.html

mi-am confecționat un mini cap de găuriere. Deoarece nu am avut decît bară de 25, capul realizat este cu 20% mai mic decît cel din proiect. La primele teste, cu un Kress, taie destul de bine, deși la viteză mare are tendința să vibreze.

post-220138-0-98450300-1455301624_thumb.jpgpost-220138-0-09617300-1455301637_thumb.jpg

Iar pentru că am avut de făcut dverse operații oarecum atipice pe strung, mi-am făcut și o planșaibă în acest scop:

post-220138-0-35339200-1455301897_thumb.jpg

Aici imaginea finală cu capul de găurire la prima probă:

post-220138-0-36539500-1455301930_thumb.jpg

Editat de mflorian24
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări