mflorian24 Postat Ianuarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Am văzut undeva pe net un rus care şi-a făcut o freză din burghie vidia pentru găurit betonul. La un moment dat am găsit la reduceri un burghiu cu vidia de fi 14, pe care l-am cumpărat pentru a-l transforma într-o sculă de frezare. La început am avut ceva reţineri, deoarece aveam mult metal de îndepărtat şi bănuiam că coada burghiului este destul de dură. Dar nu a fost aşa, materialul este neaşteptat de moale şi s-a prelucrat rezonabil în micul meu strung. Totul a mers fără complicaţii. La ascuţire, în schimb, m-am scărpinat ceva vreme în cap, deoarece părea o operaţie complicată. Dar am confecţionat un paralelipiped în care fixez freza şi lucrurile s-au simplificat foarte mult. Am luat primele şpanuri în aluminiu şi a mers ca-n brînză. Motorul frezei este un Kress, care este destul de sensibil la excentricitatea sculelor, dar noua mea freză s-a comportat perfect. Apoi am încercat o tăiere într-un oţel mai moale. De fapt într- bucată de cornier. Taie frumos şi nu se toceşte. De ce toate astea, cînd aş fi găsit freze noi în tîrgul de vechituri, cu cîţiva lei? Păi, pentru că este singura freză pe care o am şi pe care pot să o ascut ca pe un cuţit de strung. Dacă mă uit la cutia cu freze tocite, mi se pare că am făcut o sculă care chiar merită efortul. 1 Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Felicitari. Vezi ca se gasesc in targ la Obor placute de carbura, de la f mici la f mari. La scule mici, se pot lipi cu lampa de gaz (s-a prezentat in detaliu operatia pe forum). E mult mai ieftin asa daca vrei sa-ti faci scule proprii decat sa tai bucatele de burghie, fie ele si la promotie. Link spre comentariu
mflorian24 Postat Ianuarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 La 6 lei şi ceva burghiul Bosch, nu cred că se pune problema de costuri. Iar lipitură ca aia industrială, nu cred că se poate face acasă, cu lampa. Dar s-ar putea să încerc la un moment dat şi varianta de care spui tu. Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Da, nu ma gandeam ca ai gasit chiar atat de ieftin. Sunt oameni pe forum care lucreaza curent cu placute lipite de ei fara probleme, si ai avantajul ca nu esti conditionat de geometria burghiului. In alta ordine de idei, iti poti face si dispozitivul pentru a putea ascuti frontal freze (google pentru idei). E un proiect interesant si util (de care tot zic ca ma apuc si eu, si nu apuc). Link spre comentariu
chas3 Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Erau interesante niste poze si cu materialul taiat de ea. Presupun ca Kress-ul a inlocuit BFW-ul? Link spre comentariu
mflorian24 Postat Februarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2015 (editat) Aşa arată o suprafaţă luată pe un OL37. Kress-ul îl folosesc la materiale mai dure, iar BFW-ul la aluminiu, plastice şi mai ales la făcut găuri. Editat Februarie 2, 2015 de mflorian24 Link spre comentariu
78ATI Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 (editat) Buna ziua! In primul rand felicitari atat pentru unelte cat si pentru lucrari. Permiteti-mi sa va ofer un pont pentru piesele subtiri, sau extrem de subtiri. * Pentru o bucata de tabla, plastic etc, la care se doresc executate prelucrari oarecare, inclusiv gaurire, dar in mod special frezare. Se monteaza pe masa masinii in mod clasic o bucata din Pal, scandura, plastic etc, pe care se lipese o bucta de scoci dublu adeziv (preferabil Tesa, am incercat si cu 3M, nu prea ok), in functie de marimea piesei, fie de 50 mm latime fie de 15-20mm. In functie de preferinte acest adaus se poate "rectifica"... Peste acest adeziv se pune piesa dorita a fi prelucrata... Surpriza, daca nu se folosesc regimuri agresive, piesa va sta fixata, iar dvs nu riscati sa atingeti masa masinii. Metoda este folosita de mine, de cate ori am ocazia. Editat Februarie 2, 2015 de 78ATI Link spre comentariu
mflorian24 Postat Februarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2015 Mersi pentru pont, am să încerc cu prima ocazie. Am văzut și pe net, dar am crezut că e vorba de vreun scoci special pentru așa ceva. Link spre comentariu
mflorian24 Postat Februarie 13, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2015 Astăzi am finalizat un mic strung pentru lemn. Şasiul are 500mm, făcut din cornier şi pătrat de 16. Diametrul maxim de strunjire este de 240mm. Astăzi l-am terminat şi am fost nerăbdător să iau primul şpan. Mai exact primul rumeguş. 1 Link spre comentariu
eu-sunt Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 Astăzi am finalizat un mic strung pentru lemn. Şasiul are 500mm, făcut din cornier şi pătrat de 16. Diametrul maxim de strunjire este de 240mm. Astăzi l-am terminat şi am fost nerăbdător să iau primul şpan. Mai exact primul rumeguş. frumos Link spre comentariu
mflorian24 Postat Martie 25, 2015 Autor Partajează Postat Martie 25, 2015 De multe ori am avut dificultăți la diverse operații pentru că îmi lipsea o linetă. Așa că am pus mîna și am făcut una. Momentan, fiind cu rulmenți, diametrul maxim de prindere este de 12mm. Dar în curînd voi mai face încă trei brațe din bronz grafitat, pentru diametre mai mari. Link spre comentariu
radu cnc Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Daca pui rulmentii pe partea cealalta a bratului poti prinde diametre mai mari... Link spre comentariu
mflorian24 Postat Martie 27, 2015 Autor Partajează Postat Martie 27, 2015 Am terminat deja ghidajele din bronz grafitat, cu care pot prinde piese cu diametru de max. 40mm: Link spre comentariu
Untold Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Arta si precizie! Felicitari! Demult tare, am lucrat si eu vreo 2 ani pe un SP80, avea si pensete de la 1mm la 10mm si universal cu bacuri normale si intoarse. Faceam pe el toate nebuniile, inclusiv supape din Bz pt brichete si scaune din inox pt obartain... Link spre comentariu
area51 Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 Am terminat deja ghidajele din bronz grafitat, cu care pot prinde piese cu diametru de max. 40mm: DSC_2734.jpg Se pare ca imaginatia impreuna cu initiativa (eu le consider arme foarte puternice) pot rivaliza cu dotarile pretentioase!!! Felicitari! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum