Vizitator obisnuit Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 am 20 de panouri fotovoltaice AXIpower AC-245P si un invertorKA 5300 INT,vor fi asezate 4 siruri ori 5. cum se pot lega pentru un randament maxim ? Link spre comentariu
AlinEX Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 panoul tau are la iesire 30.36V iar inverorul are maximum intput: 800V deci la 20 de panouri ai 607.2V in cazul in care le inseriezi!chiar si cu tensiunea in gol de 37.5V nu depasesti cei 800 de volti maxim de la intrare! asa ca parerea mea este sa le montezi in serie, astfel conductorul de cupru va fi mai putin incarcat, astfel incat cu un conductor cu o sectiune decenta vei beneficia de toata puterea produsa! se stie ca in cc, cu cat este mai mare distanta de la sursa la consumator, cu atat conductorul trebuie sa fie mai gros, iar aceasta grosime este direct proportionala cu curentul consumat! la tensiuni mici si amperaj mare, vei avea un cablu foarte gros, deci scump! la tensiuni mari, la aceiasi putere, curentul prin conductor este mai mic, deci nu este necesar un cablu foarte gros! sa inteleg ca acest invertor este ON GRID! deci vei vinde energia catre electrica! Nu? Cum ai procedat? ce contract ai semnat cu ei, etc!? detalii de genu daca nu te deranjeaza! si pe mine ma batea gandul sa fac asemenea sistem odata! Link spre comentariu
Vizitator obisnuit Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 panoul tau are la iesire 30.36V iar inverorul are maximum intput: 800V deci la 20 de panouri ai 607.2V in cazul in care le inseriezi!chiar si cu tensiunea in gol de 37.5V nu depasesti cei 800 de volti maxim de la intrare! asa ca parerea mea este sa le montezi in serie, astfel conductorul de cupru va fi mai putin incarcat, astfel incat cu un conductor cu o sectiune decenta vei beneficia de toata puterea produsa! se stie ca in cc, cu cat este mai mare distanta de la sursa la consumator, cu atat conductorul trebuie sa fie mai gros, iar aceasta grosime este direct proportionala cu curentul consumat! la tensiuni mici si amperaj mare, vei avea un cablu foarte gros, deci scump! la tensiuni mari, la aceiasi putere, curentul prin conductor este mai mic, deci nu este necesar un cablu foarte gros! sa inteleg ca acest invertor este ON GRID! deci vei vinde energia catre electrica! Nu? Cum ai procedat? ce contract ai semnat cu ei, etc!? detalii de genu daca nu te deranjeaza! si pe mine ma batea gandul sa fac asemenea sistem odata!aici am gasit mai multe informatii despre invertor http://www.solarshop-europe.net/solar-c ... m_388.html exista si o poza ...in care se vad mai multe intrari,cu toate ca din documentatie am dedus ca este monofazat......da asa este,se pot obtine 6 certificate pe MW produs valoarea unui certificat este de 55 euro,toata investia se poate recupera in 4 ani.contractul este pe 15 ani...deci mai raman 11 ani profit... Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 panoul tau are la iesire 30.36V iar inverorul are maximum intput: 800V deci la 20 de panouri ai 607.2V in cazul in care le inseriezi! chiar si cu tensiunea in gol de 37.5V nu depasesti cei 800 de volti maxim de la intrare! asa ca parerea mea este sa le montezi in serie, astfel conductorul de cupru va fi mai putin incarcat, astfel incat cu un conductor cu o sectiune decenta vei beneficia de toata puterea produsa! se stie ca in cc, cu cat este mai mare distanta de la sursa la consumator, cu atat conductorul trebuie sa fie mai gros, iar aceasta grosime este direct proportionala cu curentul consumat! la tensiuni mici si amperaj mare, vei avea un cablu foarte gros, deci scump! la tensiuni mari, la aceiasi putere, curentul prin conductor este mai mic, deci nu este necesar un cablu foarte gros! sa inteleg ca acest invertor este ON GRID! deci vei vinde energia catre electrica! Nu? Cum ai procedat? ce contract ai semnat cu ei, etc!? detalii de genu daca nu te deranjeaza! si pe mine ma batea gandul sa fac asemenea sistem odata! aici am gasit mai multe informatii despre invertor http://www.solarshop-europe.net/solar-c ... m_388.html exista si o poza ...in care se vad mai multe intrari,cu toate ca din documentatie am dedus ca este monofazat......da asa este,se pot obtine 6 certificate pe MW produs valoarea unui certificat este de 55 euro,toata investia se poate recupera in 4 ani.contractul este pe 15 ani...deci mai raman 11 ani profit...Si pana obtii aprobarile, imbatanesti cu 10 ani(psihic, nu fizic).Apropos, aprobarile se dau NUMAI pentru legare trifazata, daca invertorul tau e monofazic poti sa il pui in vitrina. LE Da, e monofazat Output data Main voltage: 264 [V] Nominal Output: 4400 [W] Max. power output: 4800 [W] Euro Efficiency: 95.8 [%] Max. Efficiency: 96.4 [%] Number of input-phases: 1 display: LCD 2 x 16 Zeichen ENS: yes Distortion factor: k.A. Network monitoring: k.A. Link spre comentariu
AlinEX Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 trei invertoare si gata trifazicu'! si acu gata nu mai face nimeni ca imbatranim pana se iau aprobari! in fine! de ce se fabrica invertoare ON Grid monofazice, daca nu se poate decat cu trifazic?oricum tre sa fi persoana juridica sa vinzi ceva produs de tine. deci trebuie investit dupa un plan! nu pot face eu, gigi mucea un panou si un invertor si gata! Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 de ce se fabrica invertoare ON Grid monofazice, daca nu se poate decat cu trifazic?Ca in alte tari poate se poate si monofazat.+ ca nu se fabrica in romanaia. Link spre comentariu
AlinEX Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 bine punctat! Nota 10 cu + Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 trei invertoare si gata trifazicu'! si acu gata nu mai face nimeni ca imbatranim pana se iau aprobari! Si te costa dublu si ceva fata de unul trifazat in fine! de ce se fabrica invertoare ON Grid monofazice, daca nu se poate decat cu trifazic? Pentru ca in alte tari se poate si monofazic oricum tre sa fi persoana juridica sa vinzi ceva produs de tine. deci trebuie investit dupa un plan! nu pot face eu, gigi mucea un panou si un invertor si gata! Nu, se poate si pe persoana fizica vanghelie, dar ti-am spus cum sta treaba cu aprobarile. Nu zic sa "nu mai faca nimeni", eu doar avertizez. Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 "trei invertoare si gata trifazicu'!"Eu nu cred ca este asa de simplu. Trifazicu' inseamna ca cele 3 tensiuni trebuie sa fie defazate cu 2pi/3 gr., deci trebuie un semnal pilot sincronizat cu reteaua trifazica care sa faca acest lucru. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Pai fiecare invertor on-grid se sincronizeaza cu faza la care e legat (ca altfel nu ar fi on-grid). Si cum fazele sunt gata defazate, n-ar fi o problema. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Cum se realizează condiţia ca ambele tensiuni să fieîn fază ? Simpla interconectare (la întâmplare) poateproduce şocuri mari în sistem, cu efecte foarte grave,cauzatoare de deranjamente.Cine credeţi că ar fi "bun de plată" în acest caz ?Mai mult, succesiunea fazelor trebuie să fie identicăcu cea a fazelor corespunzătoare reţelei.Nici nu mai pun la socoteală faptul că tensiunea efectivăşi frecvenţa trebuie să fie riguros egală cu cea a reţelei.Cred că problema este chiar şi mai complicată decât aprecizat (şi pe bună dreptate) domnul gica70; practic eunu văd cum s-ar putea obţine un sistem funcţional "on-grid"trifazat, având la dispoziţie trei invertoare monofazate. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Fiecare invertor urmareste indeaproape caracteristicile fazei la care e conectat, exact cum functioneaza deobicei.Ce nu este in regula aici? Tensiunile trebuie sa fie egale? Pai daca reteaua nu are tensiuni egale, ce ar trebui sa faca un invertor trifazat, sa dea mai mult pe o faza si mai putin pe alta? :nebunrau:Daca un invertor monofazat urmareste indeaproape reteaua la care e conectat (tensiune si faza), de ce nu ar merge 3 astfel de invertoare, fiecare pe faza lui?Fiecare invertor urmareste strict faza si nulul la care e conectat! Restul nu-l intereseaza si nici nu are de ce!Sau sa zicem ca sunt 3 vecini, fiecare bransat la cate o faza. Si mai mult, toti 3 au sisteme fotovoltaice, cu invertoare on grid (evident, monofazice).Sa inteleg ca in tarile unde se permit si invertoare monofazice, doar primului o sa i se dea voie sa se branseze, ca cica ceilalti produc dezechilibre? Link spre comentariu
giongiu Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 A explicat Dr.L foarte bine,mai sus.Invertorul e pilotat chiar de retea,adica aceeasi frecventa,aceeasi faza.Tensiunea efectiva va fi ceva mai mare,altfel nu se poate livra in retea. Link spre comentariu
eugeniusro Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Pai fiecare invertor on-grid se sincronizeaza cu faza la care e legat (ca altfel nu ar fi on-grid). Si cum fazele sunt gata defazate, n-ar fi o problema.E foarte corect ce spui dar problema este un pic mai complicata, se aproba doar invertoare trifazice din cauza ca poti produce dezechilibre in retea, daca tu folosesti trei invertoare monofazate legate trifazic pe langa documentatia invertoarelor iti mai trebuie si documentatia schemei de conexiuni si a interblocajelor dintre invertoare realizata de o firma autorizata (nu poti sa pui la dosar o schema facuta de tine pe forum), ideea este ca schema functionala trebuie sa demonstreze ca asigura deconectarea simultana a celor trei invertoare in caz de suprasarcina sau defect.Si din punct de vedere economic nu cred ca iesi mai ieftin cu o combinatie de trei invertoare interconectate decat cu un singur invertor trifazic.A explicat Dr.L foarte bine,mai sus.Invertorul e pilotat chiar de retea,adica aceeasi frecventa,aceeasi faza.Tensiunea efectiva va fi ceva mai mare,altfel nu se poate livra in retea.Ca sa furnizezi in retea nu tensiunea trebuie sa fie mai mare, ci sa fie defazata in fata cu cateva grade. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum