Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6C41C SE SMPS

RockDok

Postări Recomandate

• Administratori

Pana la urma ai ramas la ultima varianta de sursa in comutatie ? Mi se pare destul de complicata cu 2 integrate si 2 transformatoare. Am dat din intamplare peste FSCQ1565RT si ma gandesc ca ar functiona si la tensiuni mai mari decat cea din foaia de catalog.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 100
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RockDok

66

• THOMAS

9

• flomar60

8

• simson

6

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

O mica pauza de la caracterograf pentru punerea la lucru a 6C41C. Deocamdata fara interstage si cea mai simpla varianta de SMPS pentru alimentare. Filamentele 6C41C serie iar 9V/600mA pentru cele doua PCF802 din 12.6V cu o rezistenta serie de 5.6 ohmi/4W sau, mai bine, cite 10 ohmi pe fiecare filament.

Link spre comentariu

Se vede tendinta de minimizare a nr. condensaoalor de cuplajDaca P1 nu-i de calitate super (macar Alps),in configuratia data s-ar putea sa ai zgomote naplacute la manevrarea cursorului.Mai sigur sa pui condensator + Rg.C4 schimba la 1micro vei avea un sqv mai frumos la frecv. joasa 100Hz de ex.Cuplajul dintre C si F din ECF82 este favoritul meu,(asa zisul Lftin-White), direct A-G1 .Vad ca ai trecut frumos atacul asimetric cerut de finala conform graficelor din carti dar daca tubul de care dispui n-are habar de acele curbe cum aduci atacul in plaja ceruta de tubul rebel?Poate ne auzim la o auditie comparativa 6C41C versus GU50 trioda totul single.

Link spre comentariu

Afirmativ, cit mai putine condensatoare ( cineva ride pe sub mustata acum). C4 va fi eliminat de un interstage la momentul potivit. In aceasta faza vreau doar sa "imbatrinesc" cele 6C41C. Poate le vin mintile la cap si se vor comporta conform canoanelor. La intrare poate va fi tot un trafo. Poate miniacumulatori sau baterii long-life pentru negativari. Prea tare nu are ce pacani potentiometrul. La o negativare de -0.5V nu cred sa apara aceste fenomene. Merita sa duc totusi vre-un mega intre cursor si masa si 1k serie cu grila. Si vorba aia, ai grija ce-ti doresti, se poate intimpla.

Link spre comentariu

Tensiunea de alimentare este de 275V. PSF-urile sint total aiurea, de fapt in zona corespunzatoare tensiunii mai mici de alimentare. Tensiunile de filament sint 12.1V pentru cele doua 6C41C serie si 9V pentru PCF802. Schema usor diferita o voi posta dupa ce reglez tensiunile, apoi am sa-l dau pe mina lui simson pentru a-si spune si el parerea la cum se aude. Evident oaresce oscilograme. Sa vad cum incropesc rapid un generator sinus si dreptunghiular, poate ceva programel free for all. Cutia precum am schitat-o prin pagina 3.

Link spre comentariu

Nu mai pierde timpul cu generatorul , am eu tot. Sfatul meu este sa facem reglajele,testele in laboratorul meu fara smps folosind sursa mea reglabila.Alimentam separat finalul ,separat pcf-ul si jonglam tensiunile cum cere osciloscopul.Inca ceva important:in loc de R10 pune un pot-metru de 5k si R10 una bobinat.Garantez ca iti aduc ampliful in parametrii maximi posibil dat de configuratia data.

Link spre comentariu

Schema cu anodu'-n grila era prea zgomotoasa, am incercat tot ce stiu eu in domeniu sa scap de zgomot dar nu am reusit (nici nu a durat prea mult), drept care m-am multumit cu schema acum atasata cu zgomot perceput doar cu urechea-n difuzor. Desigur, SMPS-ul neecranat in apropierea amplif-ului nu vine sa imbunatateasca raportul semnal/zgomot. @simson, multumesc, vedem dupa sarbatori, sint chiar curios cum se comporta cu o alta sursa.

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...
La 21.11.2013 la 12:00, flomar60 a spus:

Folosesc acest tabel de mai bine de 20 ani si nu am dat gres cu el niciodata...

Buna ziua. Ati putea sa repostati acel tabel de conductoare? Va multumesc.

La 12.04.2014 la 22:00, RockDok a spus:

Tensiunea de alimentare este de 275V. PSF-urile sint total aiurea, de fapt in zona corespunzatoare tensiunii mai mici de alimentare. Tensiunile de filament sint 12.1V pentru cele doua 6C41C serie si 9V pentru PCF802. Schema usor diferita o voi posta dupa ce reglez tensiunile, apoi am sa-l dau pe mina lui simson pentru a-si spune si el parerea la cum se aude. Evident oaresce oscilograme. Sa vad cum incropesc rapid un generator sinus si dreptunghiular, poate ceva programel free for all. Cutia precum am schitat-o prin pagina 3.

Buna ziua. Imi poate spune cineva de ce nu vad nici o schema/poza de pe aici? Va multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări