Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6C41C SE SMPS

RockDok

Postări Recomandate

Acum este tarziu, dar maine o sa-l alimentez , masor U secundare in gol , I primar in gol , fac o schita si public rezultatul , bineinteles si diametrele conductoarelor de bobinaj pe fiecare sectiune...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 100
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RockDok

66

• THOMAS

9

• flomar60

8

• simson

6

Top autori în acest subiect

Din pacate pentru mine tensiunile din secundar sint neimportante, ma intereseaza strict numarul de spire din primar, sectiunea conductorului( primar) si/sau puterea nominala. Nu vreau sa refac trafo pentru destinatia lui initiala ci sa-l rebobinez pentru amplif-ul din topic.

Link spre comentariu

Am un traf de Temp6 original nedesfacut.Daca te ajuta pot sa ti-l inprumut ptr. a determina nr.spire.Nu ma deranjeaza daca o dezmembrezi. Dar parerea mea este ca nu va face fata la doua canale cu 6C41C.

Link spre comentariu

Daca nu scrie pe el numarul de spire trebuie sa-l dezmembrez, daca zici ca este OK iti trimit un mesaj cu tel. si mail pentru detalii. Lucrez la schema cu trafo interstage, tensiune grila reglabila si fara rezistentele din catodul finalilor sau macar una mica de vreo 10 ohmi sa am si eu unde masura niste curenti. Scade mult puterea necesara trafo alimentare. Trebuie sa duca amplif-ul, altcumva la SMPS ramin. Multumesc.

Link spre comentariu

La dimensiunile miezului date de dv.,transformatorul nu a fost de televizor TEMP,traf care este cu mult mai mare.Transformatorul dv. a fost de magnetofon si are o putere declarata de rusi de 90VA,codul lui fiind TC-90. Am desfacut astazi unul si iata ce am numarat,pe eticheta trafului sunt date numai tensiunile si crenti secundarelor,numarul de spire nu este specificat,asa ca le-am numarat eu poate va fi util mai multor colegi. Pe fiecare carcasa gasim aceste bobine:1/2 bobina primara la 110V~: 497Sp cu D=0.45mm(cu,izolatie)1/2 bobina secundara la 17.5V~/1.3A : 86sp cu D=2x0.55mm (bifilar)1/2 bobina secundara la 3,15V~/0.3A : 15sp cu D=0,41mm (cu izolatie)1/2 bobina secundara la 8.5V~/0.88A : 47sp cu D=0.55mm (cu izolatie) P1=220V~ doua primare de 110V~ in serie. S1=35V~ 2x17.5V~ serie S2=19V~ 2x8.5V~ serie S3=6.3V~ 2X3.15V~ serieSper sa va ajute la calculul trafului ce-l veti proiecta. Imi cer scuze pentru poze,sunt facute cu telefonul in graba.

Link spre comentariu

Deocamdata nu pot sa spun decit multumesc! Dimensiunile carcasei sint aceleasi, doar ca, dupa informatiile pe care le am, traf-ul ce-mi da mie batai de cap a fost scos dintr-un TV. Daca bobinez primarul cu d0.55, scad Ub la 230V (300V in secundar) m-as cam incadra in 90-100W. Inca nu am calculat.

Link spre comentariu

Deocamdata nu pot sa spun decit multumesc! Dimensiunile carcasei sint aceleasi, doar ca, dupa informatiile pe care le am, traf-ul ce-mi da mie batai de cap a fost scos dintr-un TV. Daca bobinez primarul cu d0.55, scad Ub la 230V (300V in secundar) m-as cam incadra in 90-100W. Inca nu am calculat.

Poate fi si dintr-un TV,rusii au utilizat aceste miezuri la foarte multa aparatura,important este ca ati putut determina modalitatea de calcul pentru aceste tipuri de trafuri. V-am mai spus ca eu merg pe Scc=S[e+i]*1,3 echivalent,pentru puteri pana la 500VA si Scc=S[e+i]*1,1 echivalent pentru puteri mai mari de 500VA dublu C-core. Atentie!!! aceste miezuri odata desfacute ,chiar daca tineti cont de cum au fost asezate nu mai au aceleasi performante de transfer magnetic,este valabil numai pentru miezurile rusesti.
Link spre comentariu

Intr-adevar au niste depuneri intre C-uri, le voi curata cu solvent nitro. Am grija sa nu stric suprafetele de contact( zgiriiere, pilire, lovire, etc). Poate o pasta bazata pe pudra de fier ar fi buna la montaj. Adica sa iau niste pudra de fier, exista in unele laboratoare mai dotate, amestec cu un pic de ulei de parafina si pun cite o picatura pe suprafete. Oricum mai sint citeva zile pina-l vir in priza. Acum ma hotarasc la schema. Daca trec 130W prin traf nu ma mai complic cu negativare fixa, ramine asa cum este acum. Poate-i mai bine asa pina cind nu voi masura cumva cele 6C41C.

Link spre comentariu

Am ramas dator cu datele pentru trafo TEMP Dispun si eu de un traf identic cu cel al d-lui Lazaroiu cu deosebirea ca al meu este recuperat dintr-un TV rusesc a-n comercializat la noi in tara ,inainte de revolutie , sub sigla DIAMANT 220. Mai jos schema de conectare...

Link spre comentariu

Multumesc, ma pot apuca de lucru la manivela. Intre timp am scornit o schema cu interstage si putere consumata olecuta mai mica. Am adaugat si niste PSF-uri pentru PCF802. Modulul de alimentare va include reglajul separat pentru grilele 6C41C.

Link spre comentariu

Multumesc, ma pot apuca de lucru la manivela. Intre timp am scornit o schema cu interstage si putere consumata olecuta mai mica. Am adaugat si niste PSF-uri pentru PCF802. Modulul de alimentare va include reglajul separat pentru grilele 6C41C.

Incercati si aceasta varianta,scrisesem mai mult dar nu am salvat la timp si m-am plictisit sa rescriu...,important este ca varianta atacului tubului final cu trioda din PCF802 este mai inspirata,cel putin teoeretic si fiti sigur ca am incercat,tot teoretic,multe variante printre care si cea cu traf interstage.Priviti caracteristicile triodei si pentodei din PCF802 si veti gasi motivul pentru care am afirmat cele de mai sus. Imi cer scuze,asta nu inseamna ca trebuie sa faceti ca mine,este doar o sugestie sau un exercitiu tehnic al minti.
Link spre comentariu

Pentru obtinera a +75V|-125V sinusoida in grila 6C41C este nevoie de tensiune mare pentru alimentarea triodei. Vreau sa folosesc 230V pentru Ub. Trioda are limita de putere disipata anodica mai mare decit pentoda ceea ce justifica utilizarea ei ca si driver. In schimb este mult mai "audiofila" decit pentoda. Tare mult as vrea sa vad caracteristicile pentodei in conexiune trioda, poate ar fi mai adecvata ca si driver la tensiuni mici. Ramin la interstage fiindca ceea ce vreau sa fac in continuare implica trafo interstage, anume continuarea amplif-ului cu G811 si PP auto cu QQE 3-20. Am si o gramada de miezuri mici, vreau sa le dau de lucru.Trafo alimentare, putere nominala 120Wprimar:220VAC 462+462 sp. d0.55secundar:[ub] 280VAC/260mA 588+588 sp. d0.4[ug] 65VAC/50mA 137+137 sp. d0.18[uf1] 9VAC/600mA 19 + 19 sp. d0.8[uf2] 6.3VAC/6A 14 + 14 sp. 4xd0.92

Link spre comentariu

O nedumerire am - la secundarul Uf2 , pentru 6A , diametrul de 0,92 mm nu este cam mic ? Si la o densitate de curent de 4A/mmp curentul maxim pe acest diametru este 2,5A ... un diametru minim necesar ar fi 1,4mm ...

Link spre comentariu

Sint 4 conductori d0.92 in paralel pentru Uf2, adica 4x1.45A conform tabelului atasat.In schimb am uitat de infasurarea de 5VAC/1.9A pentru filamentul GZ34aceasta ar fi [uf3] 5VAC/1.9A 11 + 11 sp. 2xd0.8Creste puterea nominala la 130W, incepe distractia!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări