Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6C41C SE SMPS

RockDok

Postări Recomandate

• Răspunsuri 100
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RockDok

66

• THOMAS

9

• flomar60

8

• simson

6

Top autori în acest subiect

Si toate la gramada... Dintre cele doua PCF82 una nu este buna la fel si cu PCF802. Am avut noroc cu doua PCF80 NOS ratacite prin cutii. Evident tensiuni usor diferite fata de cele estimate cu PCF82. Reglaj fin si comanda pentru cutie. Neplacut faptul ca rezistentele din catodul 6C41C se incalzesc cam tare asa ca voi comanda niste rezistente de 50W pe radiator. Eu spun ca se aude destul de bine si puteti sa ma credeti ca nu as cheltui un sac de bani (poate unul mai micut) pentru cutie daca nu ar fi asa.

Link spre comentariu

Solutia cu 7809 drept stabilizator pe Uf2 nu este buna, cu tot cu radiator la 600mA si Uin=12V se incalzeste peste 60 de grade, in open frame. De desfacut trafo flyback si scos o spira, corvada, dar zboara 7809.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Exista o problema, socoteala pe hirtie nu potrive cu masuratu'. La ambele 6C41C nu am reusit sa identific PSF-ul corespunzator masurarilor. Ce-i rau este ca habar nu am de unde provine nepotrivirea.

Link spre comentariu

Nu esti singur in aceasta situatie.Am patito si eu cu 6P13S.Eu am fost nevoit sa trasez caracteristica Ia/Ua .Propun acelasi lucru macar sa verifici caracteristica in cateva puncte . Spor la mesterit.

Link spre comentariu

Incet, incet, ma ia, asa, de jos, sa ma apuc de un catometru. Am o placa ACL11B de achizitie de date AD/DA si TTL I/O. Mai trebuie sa gasesc un Pentium II care sa inghita MS-DOS si sa-mi aduc aminte ce faceam cindva in BorlandC++ V3.1 ( ce vremuri ...). Pina atunci cresc treptat rezistenta din catod si masor tensiunile. Eu nu inteleg sa lucrez cu lampi ale caror caracteristici nu corespund cu cele specificate.

Link spre comentariu

Graficele sunt bune si modelul meu iese tot ca in grafice,iar practic am probat cu EC360 tub care este similar cu 6C41C. Incercati si varianta cu negativare fixa,pentru test (proba).Ciudatenii din astea am intalnit si eu la tuburile din seria GU** si foarte multe la 6C33C.

Link spre comentariu

Asta este, degeaba graficele sint bune daca lampile proprietate personala nu cred de cuvinta sa se conformeze. Cum nu prea am vazut de vinzare pe aici asemenea lampi am sa apelez la rutubes pentru o pereche. Am scos rezistentele de 680 de ohmi serie cu grila 6C41C iar rezistenta de la grila la masa este de 220k. In catod am 940 ohmi. Ug = -93V, Ua=185V iar Ia=100 mA. Lucrez la o sursa de tensiune anodica variabila, grila si filament, evident in comutatie, direct din 220VAC. Lucrata cu atentie nu przinta pericol de electrocutare. Poate voi reusi sa desenez ceva grafice.

Link spre comentariu

Asta este, degeaba graficele sint bune daca lampile proprietate personala nu cred de cuvinta sa se conformeze. Cum nu prea am vazut de vinzare pe aici asemenea lampi am sa apelez la rutubes pentru o pereche. Am scos rezistentele de 680 de ohmi serie cu grila 6C41C iar rezistenta de la grila la masa este de 220k. In catod am 940 ohmi. Ug = -93V, Ua=185V iar Ia=100 mA. Lucrez la o sursa de tensiune anodica variabila, grila si filament, evident in comutatie, direct din 220VAC. Lucrata cu atentie nu przinta pericol de electrocutare. Poate voi reusi sa desenez ceva grafice.

Daca tot aveti pregatit montajul,incercati de curiozitate 1/2 din 6C33C (acelasi soclu!) alimentati doar un singur filament,bineinteles daca aveti un astfel de tub.
Link spre comentariu

Din pacate nu am un asemenea tub. Am inceput sa ma consult pentru niste surse de tensiune step down direct de la tensiunea de retea( evident redresata si filtrata) care sa-mi dea de la 10V la 300V pentru Ua. Cu dublor de tensiune de la retea pot obtine si 600V Ua.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am pus mina pe un trafo C+C vandalizat ( cind l-au defrisat nu au numarat spirele din primar). Am inteles ca ar fi fost alimentarea unui televizor. Vreau sa-l folosesc pentru o alimentare clasica a amplificatorului. Suprafata sectiunii unui brat al C-ului este de 6,7 cmp ( 2.1 x 3.2). Din calculele pentru trafo toroidale reiese ca as avea nevoie de 14 cmp. Se spune ca suprafata sectiunii este de 1.2 ori mai mare decit radicalul puterii nominale. Ei bine, eretic din fire fiind, am calculat sa vad cam ce numar de spire si ce diametre incap pe cele doua carcase, sectiunea utila pentru bobinare/carcasa este de 53x8 mm, asta inseamna cam 1260sp. d0.55 primar, 2000sp. Ub d0.4, 52sp. Uf1 d0.55 , 36sp. Uf2 2xd1.0, 28sp. 5V d1.0 ( evident total, urmeaza a fi injumatatite pe carcasa). Stau si ma uit la miez, daca nu-i in stare sa "duca" 140W atunci ceva nu-i in regula, inca nu stiu unde. Se mai poate scade din puterea necesara daca trec la negativare fixa si revazut PSF-ul PCF82. Nu ar mai fi nevoie de dita'i rezistenta in catodul 6C41C. Poate PCF802 + trafo interstage + negativare fixa reglabila?L2 si L3 le voi face pe tor din pulbere de fier, pentru T150-52 este nevoie de 100sp pt. 1mH sau 335sp. pentru 10mH. Ce nu stiu este comportamentul pulberilor de fier la 50 Hz, oricum in pozitia respectiva nu sint vitale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări