RockDok Postat Septembrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2013 Am corectat schema, modificat PSF pentru R13 de 22k, cablaj plantat. Poate voi folosi miezurile trafo de la proiectul cu G811 pe motiv de lipsa a doua lampa, adica ratacita pe undeva pe la granita, desi imi par oarecum mari. Sursa reciclata tot de la G811, cu modificarile de rigoare. Ramine sa-mi inchipui carcasa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 14, 2013 Partajează Postat Septembrie 14, 2013 Felicitari Rock Dok pentru munca depusa, am o sugestie legata de alimentarea neconventionala a amplificatoarelor cu tuburi si anume in loc de SMPS poate ar trebui reconsiderata alimentarea unui transformator cu o frecventa mai mare de 50Hz, mai concret un amplificator in clasa D cu o eficienta > de 90% excitat cu o frecventa de 400Hz-30Khz ce poate alimenta lejer un transformator a carui sectiune este de...Amplificatorul in aceasta clasa poate lucra cu o tensiune continuua obtinuta direct din reteaua de 230v iar redresararea si filtrarea sint doar amanunte, ce zici ? Link spre comentariu
RockDok Postat Septembrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2013 Multumesc. Despre clasa D in alimentare nu prea stiu ce sa zic. In acest moment nici despre SMPS clasic nu stiu mare lucru. Ma documentez atit cit pot intelege. M-as indrepta mai degraba catre invertoare rezonante. Perturbatii cu mult mai mici decit cele generate de un SMPS clasic. Cum clasa D are in esenta tot impulsuri dreptunghiulare, ca si nivel de perturbatii tot catre un SMPS clasic ajunge. Cel putin asa imi inchipui. Link spre comentariu
RockDok Postat Septembrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2013 Schita transformator de iesire. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Multumesc. Despre clasa D in alimentare nu prea stiu ce sa zic. In acest moment nici despre SMPS clasic nu stiu mare lucru. Ma documentez atit cit pot intelege. M-as indrepta mai degraba catre invertoare rezonante. Perturbatii cu mult mai mici decit cele generate de un SMPS clasic. Cum clasa D are in esenta tot impulsuri dreptunghiulare, ca si nivel de perturbatii tot catre un SMPS clasic ajunge. Cel putin asa imi inchipui.In clasa D un sinus de 400Hz sau 40Khz pe iesirea amplificatorului va avea THD mult mai mic decit reteaua de 230v/50Hz , am incercat un amplificator in aceasta clasa de 10w cu un randament de 82% si am constatat un nivel de radiatie complet nesemnificativ, exista dificultati de alta natura... Link spre comentariu
RockDok Postat Septembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Deocamdata nu, inainte vreau sa vad de un invertor rezonant si mai ales unul cu lampi. Am niste GMI-6 care ar merge excelent pentru asa ceva. Link spre comentariu
RockDok Postat Septembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Gata si cu transformatoarele de iesire. Piticii de la mansarda nu ma lasa sa modific sursa de la G811, vor una noua si dedicata. Nu am de ales, ma supun. TOPSwitch cu IR2161. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Propun urmatoarea varianta ( imbunatatita ) de trafo out : Link spre comentariu
RockDok Postat Septembrie 18, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Din motive de spatiu am simplificat Ut. Link spre comentariu
RockDok Postat Septembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Despre cum imi inchipui carcasa, deocamdata vazuta din fata. Link spre comentariu
RockDok Postat Septembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2013 ... vedere babord Link spre comentariu
romicap Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Treaba elaborata minutios....bravoooo Link spre comentariu
RockDok Postat Septembrie 19, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Multumesc, treaba adevarata cu tablaria va fi facuta de catre cristinel_bm.Cumva ar fi trebuit sa atasez si o vedere din exterior. Link spre comentariu
simson Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Bine gandit , proiectat carcasa.Ceva asemanator a fost la G811 si inainte la GU81 ramas in virtual...In rest jos cu palaria din partea mea ptr. felul de proiectare minutioasa a fiecarui etaj.Pentru multi ar putea fi un ghid in realizarea proiectelor.Pacat ca majoritatea timpului dedicat proiectului pierzi in sursa de alimentare in comutatie.Si inca ceva:valorile rezistentelor ar trebui notate clar cu valori uzuale in schemele concepute. Link spre comentariu
RockDok Postat Septembrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Multumesc, daca pe hirtie nu iese bine cam greu sa iasa bine in realitate. Nu vorbesc aici despre cei care au experienta unor lucrari anterioare unde rutina are multe de spus. A doua lampa G811 tocmai a trecut granita, track&trace din Russia si Romania lucreaza bine, cu timpul de livrare stau mai prost. Plus ca am gasit o dreapta de sarcina pentru G811 care spune 20W dar cu semnal de grila asimetric, voi reface schema cu PCL82 dar sa termin cu amplif-ul asta. GU81M - inca nu am curaj sa ma apuc de el, un trafo de iesire toroidal la Petra ar fi cam 250 euro si 35kg. Despre SMPS, o cutie de 17x12x5 [cm] si nici 500g, cu un riplu greu de masurat si auzit este, pentru mine, o varianta care merita luata in considerare. Acum, din punct de vedere al notarii unor valori, nu-i tot una daca, de exemplu, un kilo ohm il scriu ca si 1k, 102 sau maro+negru+rosu? Informatia transmisa este aceeasi. Mai este si varianta ca cineva nu face legatura intre 102 si 1k, numai pentru atit nu-mi schimb rutina. Si nu-mi acordati creditul pentru stilul asta de notare, l-am vazut pe niste scheme care mi-au placut si l-am adoptat. In plus de redactat cu kilo si omega si micro s.a.m.d... este un cosmar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum