Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema vu-metru

Vizitator florynel_93_08

Postări Recomandate

Vizitator florynel_93_08

salutare! am un vumetru cu leduri stereo recuperat dintr-o statie Romaneasca ElectroMures 2x15w.Cand alimentez vumetrul se aprinde normal adica un led-ul rosu si cate un led verde de la fiecare canal , apoi cand ii dau semnal audio ( prin mufa jack direct din pc ) se aprind 4 leduri si doar licare (nici nu urca nici nu scade )! l-am alimentat de la o sursa de pc atx de 450w la ramura de 12v !m-am jucat putin si cu semireglabili insa degeaba la fel face! care ar putea fi problema?L-am mai alimentat si la alta sursa de 8,5v 800ma aceiasi problema!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tepesa

3

• leo 17

2

• Nostalgic

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

vumetru ii trebuie o tensiune mare la intrare si sa fie alternativa .tensiunea de alimentare poate sa fie de 12v sau alta [20v indicata de colegu] asa ca direct de pc nu cred ca reusesti mai bine pune semnal de pe un amp audio sau cupleaza o tensiune variabila 0-12v inainte de redresare a vumetruluisi vezi daca functioneaza cum trebuie

Link spre comentariu

Daca vumetrul are cond la intrare il omiti si aplici o tensiune continua cu ajutorul unui potentiometru de la zero la x. volti si vei afla la ce tensiune se deschid toate ledurile.

Link spre comentariu

nu este o tensiune cam mare?

Nu, el se alimenta prin sculele romanesti intre +18...24V, uneori cu o dioda zener inseriata daca tensiunea era mai mare. Dar e prost, plaja de afisare nu are legatura cu gama clasica -20...+3dB sau altceva-
Link spre comentariu
Vizitator florynel_93_08

Dupa cum am spus vumetrul are cate 6 led-uri pe fiecare canal ! ar merge sa pun cate 3 led-uri in locul unui singur? adica in loc sa se aprinda un led sa se aprinda 3 , asta ar insemna 18 led-uri pe fiecare canal ! ar merge acesta modificare ?

Link spre comentariu

daca e cu circuit integrat ,la iesire pui un tranzistor si apoi poti pune 3 leduri [ t-npn ] daca e cu tranzistori poti pune 3 leduri ,doar modifici rezistenta de limitare pt 3 leduri [ledurile sunt in serie ]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări