Vizitator florynel_93_08 Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 salutare! am un vumetru cu leduri stereo recuperat dintr-o statie Romaneasca ElectroMures 2x15w.Cand alimentez vumetrul se aprinde normal adica un led-ul rosu si cate un led verde de la fiecare canal , apoi cand ii dau semnal audio ( prin mufa jack direct din pc ) se aprind 4 leduri si doar licare (nici nu urca nici nu scade )! l-am alimentat de la o sursa de pc atx de 450w la ramura de 12v !m-am jucat putin si cu semireglabili insa degeaba la fel face! care ar putea fi problema?L-am mai alimentat si la alta sursa de 8,5v 800ma aceiasi problema! Link spre comentariu
tepesa Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 Alimenteaza-l in jur de +20V. Link spre comentariu
Vizitator florynel_93_08 Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 nu este o tensiune cam mare? Link spre comentariu
leo 17 Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 vumetru ii trebuie o tensiune mare la intrare si sa fie alternativa .tensiunea de alimentare poate sa fie de 12v sau alta [20v indicata de colegu] asa ca direct de pc nu cred ca reusesti mai bine pune semnal de pe un amp audio sau cupleaza o tensiune variabila 0-12v inainte de redresare a vumetruluisi vezi daca functioneaza cum trebuie Link spre comentariu
Nostalgic Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Daca vumetrul are cond la intrare il omiti si aplici o tensiune continua cu ajutorul unui potentiometru de la zero la x. volti si vei afla la ce tensiune se deschid toate ledurile. Link spre comentariu
tepesa Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 nu este o tensiune cam mare?Nu, el se alimenta prin sculele romanesti intre +18...24V, uneori cu o dioda zener inseriata daca tensiunea era mai mare. Dar e prost, plaja de afisare nu are legatura cu gama clasica -20...+3dB sau altceva- Link spre comentariu
Vizitator florynel_93_08 Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Multumesc frumos pentru raspunsuri ! L-am alimentat la 18v si merge perfect ! Link spre comentariu
Vizitator florynel_93_08 Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Dupa cum am spus vumetrul are cate 6 led-uri pe fiecare canal ! ar merge sa pun cate 3 led-uri in locul unui singur? adica in loc sa se aprinda un led sa se aprinda 3 , asta ar insemna 18 led-uri pe fiecare canal ! ar merge acesta modificare ? Link spre comentariu
leo 17 Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 daca e cu circuit integrat ,la iesire pui un tranzistor si apoi poti pune 3 leduri [ t-npn ] daca e cu tranzistori poti pune 3 leduri ,doar modifici rezistenta de limitare pt 3 leduri [ledurile sunt in serie ] Link spre comentariu
tepesa Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 O fi sectiunea incepatorilor, dar cind postam ceva, e bine sa vedem si schema. florynel_93_08 lasa-l asa cum e, nu e simplu de modificat si nu merita. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum