adibigboy Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Salut, am desfacut de curiozitate sistemul meu Genius 5.1 6000 caruia i-am ars un final si cateva "sarmulite".Intrebarea mea este urmatoarea,daca vrea cineva sa imi raspunda, : Conteaza ce sarme pun in locul celor 2 strapunse? Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Conteaza in masura in care strapurile cele noi sa aiba diametrul cel putin cat aveau cele care s-au ars, preferabil putin mai groase.PS: Editeaza postarea si modifica codul de la poze din IMG in URL, altfel va fi foarte greu de urmarit subiectul tau. Link spre comentariu
leoncris Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Asta da ... buseala !Taie un piciorus de aceeasi sectiune de la un condensator , dupa ce cureti bine ... "afumatura" de pe placa. Link spre comentariu
adibigboy Postat Septembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Sarma de aceea as putea sa iau dintr-un tv nefunctional? Link spre comentariu
leoncris Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Evident ca .. . da . Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 O sarma chioara de cupru merge brici ( nici aia nu-i mai breaza sa fii sigur ), greu de crezut ca nu ai macar un transformator desfacut, sau ceva lita/sarma de transformatoare la dispozitie, cureti cu smingher emailul de pe ea si o lipesti in locul celei de pe placa... Link spre comentariu
adibigboy Postat Septembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Ok am sa ii schimb maine( cand imi iau si finalul dus) sarmele acelea, am crezut ca au vrea rezistenta mare. Totusi ce rol au si ce denumire? Link spre comentariu
Selena Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Nu, au rezistenta nula, sunt simple bucatele de conductor din cupru cositorit si se numesc strapuri, sau punti, sau treceri peste. Sunt asemanatoare cu soselele suspendate peste liniile de cale ferata, trenurile si masinile trec fara sa se stanjeneasca reciproc, pe cai diferite, totusi localizate in aceeasi zona spatiala. Daca te uiti la aceste strapuri (sunt notate cu J1, J2,...), vei observa ca sub ele, dar pe fata cealalta a placii, sunt trasee de cupru pe care le traverseaza fara sa faca contact electric cu ele.De preferat este sa se proiecteze cablaje fara astfel de strapuri, dar la circuite mai complexe (si pe placi simple, nu dublu placate) esti obligat sa apelezi si la strapuri, ca altfel nu ai cum sa traversezi traseele de cupru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum