Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achzitionare sistem supraveghere video dvr

turcu_dan

Postări Recomandate

Da, senzorii Sony sunt mai buni, daca vorbim de CCD; acu'...na! nici cei Sharp nu sunt de aruncat, insa aici depinde foarte mult ce anume doresti sa vezi. Pentru aplicatii casnice, nu prea e problema daca folosesti unii sau altii, nu pazesti casa de bani; de exemplu eu am doua camere cu senzor CMOS alb/negru care "vad" perfect noaptea fara nici un fel de IR si doua cu 1/2CCD Sony, cu lentila de 12mm si teleobiectiv care noaptea sunt cam varza, in schimb ziua detaliaza imaginea perfect pana la 100m; deci conteaza aplicatia in care vor fi folosite. Diferenta dintre senzorii CMOS si CCD e cam asa: CMOS vede toata imaginea la modul in care vedem si noi, CCD descompune imaginea pe culori de baza, detaliind fiecare din cele trei imagini rezultate, pentru ca apoi sa le recompuna; astfel, imaginea captata de CCD iese mult mai putin zgomotoasa, mai curata si mai detaliata; pe de alta parte, senzorii CMOS sunt mult mai eficienti in convertirea foton/electron, astfel ca acestia consuma mult mai putin, au nevoie de mult mai putina lumina ambientala pentru a capta imaginea si sunt foarte eficienti pe timp de noapte, in special cei B/W. Daca aplicatia la care te referi e e una casnica, atunci eu zic sa folosesti senzori CMOS pentru trei camere si CCD pentru una singura, cea care crezi tu ca ar fi necesar sa vada mai la distanta; conteaza foarte mult diametrul lentilei, cu cat acesta e mai mare, cu atat imaginea va fi mai detaliata.La distanta mentionata, poti pune alimentare 2 x 1mmp si toate semnalele pe un singur FTP; atentie mare la conexiuni si ecranaje, pentru ca imaginea fiind transisa analog este foarte receptiva la orice perturbatii electrice sau radio; deci mufele si cablarea iti vor da batai de cap daca nu sunt facute responsabil.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

7

• ggi

7

• DiCK

2

• BCF

2

Top autori în acest subiect

Cautand pe net tot felul de informatii am dat peste aceasta adresa (http://bigit.ro/kit-uri-supraveghere/) pretul e destul de atragator care credeti ca ar fi mai bun ? Initial am zis ca ajunge un dvr cu 4 canale insa dupa cateva discutii am ajuns la concluzia ca-mi trebuiesc minim 6 cam, asa ca acum ma orientez catre unul cu 8 chiar daca mai raman 2 libere, poate pe parcurs ... e nevoie de ele. Le folosesc intr-un magazin, deci poare ar trebui o imag mai buna la cea orientata spre casa se marcat(distanta fata de casa nu e mare cca 3m). Sau.... , la casa sa pun cam 600TVL si in rest 420 Tvl sau CMOS.

Link spre comentariu

Clar, acesta e mai bun: http://bigit.ro/kit-8-camere-supraveghe ... -md32.html

Insa cel mai bine si mai bine e sa-ti configurezi singur sistemul, in functie de necesitati (locul amplasarii camerelor, obiectul/perimetrul vizat preponderent, calitatea imaginii, detalii, etc...); la casa de marcat, musai camera cu obiectiv si focus/zoom motorizat sau auto, atentie insa ca atata vreme cat sistemul nu e omologat nu e permis sa fie filmati banii in clar (asta se vede doar in cazul in care se ia filmarea drept proba in tribunal); deci, in interior, camere CMOS cu sau fara IR nu conteaza (eu la majoritatea le scot IR) si doua-trei reflectoare IR daca e nevoie (fac "ziua" pe imagine), la casa de bani, CCD cu obiectiv serios, iar afara ceva cu deschidere mare ( 140-160 de grade, de ex ) cu focus reglabil si lentila mare (9-12mm) plus reflector separat de IR. Garantat ca vei iesi la acelasi pret, mai ales daca acorzi mai multa atentie pietei.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator vasilelupu321

Pot sa-ti recomand cu cea mai mare caldura un sistem alcatuit din cateva camere RCR ZED72 si un DVR H.264 cu 4 sau 8 canale de la Asrock.Nu mai stiu exact modelul dvrului, dar cert e ca are o cutie albastra.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator arsen

Buna ziua,Am tot recitit discutia de pe acest forum legata de sfatul pentru achzitie camere de supraveghere si nu am reusit sa imi configurez un sistem propiu sa raspunda cerintelor mele dupa sfaturile citite mai sus; va solicit si eu ajutorul, dupa cum urmeaza:Doresc sa instalez un sistem de supraveghere cu 3 camere cu deschidere larga sau 4 camere normale de exterior pentru o casa la tara de unde tot dispar bunuri din curte; bugetul alocat pentru aceasta investitie este de aproximativ 1300-1500 RON (-/+ ceva, cat sa iasa bine). Distanta maxima este de aproximativ 20m, dar cel mai important este ca as vrea sa se vada fata persoanei care trece prin fata camerei, indiferent daca este zi sau noapte.Pentru unitatea DVR am inteles ca este recomandata Firma DAHUA, si am gasit Dahua 5104H.Pentru camere insa nu am gasit un model anume despre care sa pot spune ca este optim.Am incercat sa vorbesc cu cei de la macdouglas.ro, dar mi-au spus ca ei vand doar catre PJ.Ma puteti ajuta cu o sugestie/optimizare pentru aceasta solutie si un loc de unde as putea sa achizitionez produsele?Multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator CCTVconsult

Salut. te pot ajuta eu cu o sugestie si o oferta. Nu ma ascund si spun direct ca ma ocup cu comercializarea si montajul de sisteme de securitate. Sunt si importator direct si pot sa ofer si preturi bune. Un sistem ca cel de mai jos este mai mult decat suficient cred eu. Camerele au lentila fixa dar putem alcatui un sistem si cu camere cu lentila varifocala, daca de asta este nevoie. Pretul pachetului este de 1235RON(TVA INCLUS)Pachetul complet 700+ cu 4 camere include:4 camere supraveghere 700 Linii TV, senzor CCD 1/3” Sony, IR pe 20m, deschidere 80grade, de interior sau exterior (la alegerea clientului).DVR cu 4 canale, rezolutie full D1, inregistrare realtime la 25 cadre/secunda/canal, monitorizare de la distanta de pe telefon si PC.harddisk Western Digital de 320GB.alimentator 12V pentru fiecare camera.pereche conectori BNC pentru fiecare camera.doza aparenta pentru mascare si protectie mufe. Cate o doza pentru fiecare camera.autocolant inscriptionat “Obiectiv monitorizat video permanent”.manual detaliat instructiuni montaj si instalare.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Se da urmatorul caz: un spatiu alcatuit din 3 incaperi tip vagon. Distanta de la incaperea unde va fi pus dvr-ul (ultima incapere )pana unde incep sa se ramnifice cablurile pentru camere, este aprox 20m. Acum, distanta din aceasta incapere (de unde incepea ramnificatia) pana la punctul unde va fi montata cea mai indepartata camera este de aproximativ 40m maxim, poate mai putin. In total sunt 8 camere care se monteaza in  cele 2 incaperi. Intrebarile mele sunt:

Pe aceste distante pot folosi cablu FTP+video balun? Pe un singur cablu as vrea sa preiau semnalul de la 4 camere. In acest caz as pleca de la dvr cu 2xFTP pe care ar merge semnalul de la cele 8 camere.

In incaperea 2, unde incep sa se ramnifice cablurile acestea se cositoresc?

Alimentarea se va face de la o sursa in comutatie 12V 10A din aceasi incapere cu dvr-ul, cablul pentru alimentare fiind de 2x1.5mm. Este suficienta sectiunea acestui cablu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări