Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum masor tensiunea unui PWM pe ADC?

moro

Postări Recomandate

Buna dimineata, am o nedumerire, am un semnal pwm de 100 hz cu dutycycle de 50% ca exemplu pe care il aplic unui mosfet care imi chopuieste tensiunea pe o rezistenta. Stiu ca Vout = Vin x Duty_cycle plus caderea de tensiune pe mosfet unde sa zicem ca e 0Am o sursa de 24 CC iar dupa mosfet la un 50% duty pe sarcina ar trebui sa am 12V. Cu multimetrul am aprox 11,5 V, dar pe pic am 24V ( raportat la divizorul rezistiv)Am incercat si cu o dioda + capacitor pe intrarea adc a pic-ului si acelasi rezultat.Ma puteti indruma in vreun fel? Folosesc mikroc si pic18f4431Valorile din schema sunt la plezneala

post-1312-139829673494_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Rezistorii din divizor sunt de 4k7 cel de sus, si 1k2 cel de jos, dupa simulari si masurat cu multimetrul, la o tensiune de maxim 24V aplicata divizorului, imi rezulta o tensiune de 4.85 V, in caz de ceva situatii periculoase am montat un zener de 5v1 pe punctul de citire care merge catre pic.Acum legat de condensator, eu am pus o dioda schotty si un un nepolarizat de 4,7uF pe pinul adc al picului.Conversia este adc_ch = Adc_Read(0);adc_out=Adc_ch*5000>>10;Am incercat sa ma joc cu un potentiometru conectat la supply-ul de 5V,masa si inputul adc0 ( RA0) al pic-ului si afiseaza corect, la 5V am 4995 mV, la 2,5V am 2495mVDar cand ii dau pwm cum spune si sofian ca e prea rapid si ii prinde pragul de sus care-i 24V, si imi arata tot timpul 488X mv rezultati din acei 24V divizati de rezistori...Exista vreo regula dupa care se dimensioneaza acel condensator?

Link spre comentariu

Scoate dioda aia Schottky care inteleg e inseriata pe intrarea ADC-ului , condensatorul se incarca la maxim si n-are cum se descarca . Niciodata nu se inseriaza diode cu intrarea ... nici daca n-ai adauga un condensator , pt ca trebuie sa se descarce condensatorul intern pe care se face conversia A/D , chiar e specificata in datasheet o rezistenta maxima ce trebuie sa existe la intrare spre masa Daca va fi nevoie poti mari condensatorul ( constanta RC a filtrului ce se formeaza ), astfel incat riplul PWM-ului sa fie suficient de mic incat sa fie stabila masuratoarea .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări