Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comutator pt diferente de temperatura.

adiculiniute

Postări Recomandate

• Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adiculiniute

51

• Ionut Remus

18

• suirammarius

15

• miron1947

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din lipsa de fonduri! De aceea am ajuns sa nu dau 80 mil pe niste panouri din comert, ci sa mi le fac eu, si tot din acest motiv si partea electronica. cu 15RON am facut ceea ce in comert gasesc cu 250 ron sau mai mult.

Nu vreau sa fiu inteles gresit, totul functioneaza cum vreau si e ok.

De aceea pt cei care doresc doar un simplu "controller pt dif. de temp" care sa isi faca treaba f bine, se pot opri AICI cu cititul acestui thread. Se poate folosi cu succes schema postata!

De aici incolo insa, este mai mult o chestie de ambitie, un fel de "cum ar fi sa...?"

Nu vreau sa reinventez nimic! :)

Nu este exclus deloc ca, primavara sa ma prinda cu automatizarea in acest stadiu, care e OK! Dar omu incearca mai mult:)

Mersi!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Revin cu niste update-uri, in ceea ce priveste sondele... Am reusit de le-am confectionat teci de cupru, cu LM-ul introdus in teaca in care in prealabil a fost injectat un strat bun de pasta termoconductoare. Este foarte sensibil, la orice atingere a tecii, LM-ul reactioneaza. Atasez cateva poze, cu cele 2 sonde. (cea lunga care ia temp. din piscina, iar cealalta este intr-un T in conducta din panouri)

post-48392-139829698758_thumb.jpg

post-48392-13982969877_thumb.jpg

post-48392-139829698784_thumb.jpg

Link spre comentariu

Da... montajul a suferit in total 3 schimbari :))Varianta finala este cu potentiometre piher la tot ce tine de reglaj, si cu 555-ul... care e actionat in momentul in care se atinge o diferenta de 20 grade intre senzori. Iar timpul cat merge 555-ul, il reglez dintr-un trimmer de 1mega... intre 1 sec si 18 minute. arhisuficient. Totul este "lux" :)

Link spre comentariu

In final, ca sa inchid acest topic... ma simt oarecum dator acestui forum pentru reusita intregului proiect.Tocmai de aceea, am sa postez o poza cu varianta finala a placii, si schema electronica in format PDF (1 la 1, in oglinda si vedere normala), poate ajuta cuiva, care e in cautare de asa ceva, ( ce m-as fi bucurat eu sa gasesc asta gata facuta :d ) Desigur, cu mentiunea ca, tot montajul acesta s-ar fi putut face la un sfert marime fata de ceea ce mi-a rezultat mie...dar daca spatiul nu e asa mare problema...e ok:)Inca o mentiune, alimentarea principala cum se vede din schema este la 21V. Montajul are nevoie defapt de 12V. In cazul in care ii puteti oferi direct 12V, eliminati acel regulator de voltaj 7812.Multumesc inca odata tuturor!Cu respecte,Adrian Cioata

post-48392-139829700255_thumb.jpg

differential-temperature-controller-with555timer.pdf

differential-temperature-controller-with555timer-in-mirror.pdf

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Bun gasit din nou tuturor!Cum sezonul cald se apropie cu pasi repezi, am vrut ca din timp sa pun intr-un ultim test automatizarea pt panourile solare. Si bine am facut, deoarece ...Electronica functioneaza... insa ceva nu am legat bine in contactor (desi m-am luat dupa o schema care ar trebui sa fie buna si logica). Desi releul mic de pe placa, lucreaza... imi tine contactorul in pozitie atrasa, (si deci pompa lucreaza non-stop) indiferent de starea releului.Poate sa imi spuna cineva cum sa conectez totul astfel incat doar la comutarea releului sa fie actionat contactorul si prin urmare sa am curent la pompa?Va atasez o poza, unde se vede tot, inclusiv modelul de contactor.Va multumesc!Cu stima,Adrian.

post-48392-139829785233_thumb.jpg

Link spre comentariu

Contactul normal deschis al releului trebuie inseriat cu alimentarea bobinei contactorului. Nu vad bine cum ai facut tu acolo, posteaza si schema.Esti sigur ca releul funtioneaza corect?

Link spre comentariu

Am schema aceasta... Valabila pentru un alt model de contactor, nu cel care e in poza... dar nici cu ala nu merge :) tot atras ramane.La ce te referi cand ma intrebi daca sigur e ok releul ? Nu am masurat recent cu aparatul de masura ... daca se intrerup sau nu contactele... desi sunetul se aude clar ca lucreaza...

post-48392-139829785417_thumb.jpg

Link spre comentariu

pfiii... acu am masurat...si e atras indiferent ca e alimentat sau nu circuitul. deci releul e belit!Acu vine alta intrebare mai grava... il schimb, ca mai am o rezerva. Dar ce l-a determinat sa se strice in the first place?PS: O fi prea mic si amarat pt ditamai contactoru? are vo legatura? Ma enervez si pun releu de medias la loc:)Mersi.

Link spre comentariu

Asta e releul:

http://www.tme.eu/en/details/frs1h12/mi ... h-s-dc12/#

Relay type electromagnetic

Contacts configuration SPDT

Rated coil voltage 12V DC

AC contacts rating

(at resistance load) 1 A / 125 VAC

DC contacts rating

(at resistance load) 1 A / 30 VDC

Contact current max. 1A

Switched voltage max 220V AC, max 60V DC

Relay variant subminiature

Mounting PCB

Coil resistance 700Ω

Body dimensions 16 x 11 x 11.5mm

Coil power consumption 200mW

Operating temperature -25...75°C

Relay series FRS1

Contact resistance 50mΩ

Contact material silver

Contacts pitch 2.54mm

Coil current 17mA

Duce contactorul ala mare... sau sa nici nu ma chinui sa il schimb?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări