Vizitator Yahweh Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Cu cateva zile in urma am cumparat 4 alternatoare de dacia logan, le-am dat unui mester sa le modifice, sa le puna magneti permanenti, si sa reduca forta de frecare cat mai mult posibil, in fine, el stie mai bine, mi-a explicat el ce si cum, dar e complicat de reprodus . Initial facusem comanda pentru ca vroiam sa ventilez o ciupercarie, iar acum am ramas cu un alternator pe gel 60Ah, un invertor unda pura 3000w, un regulator, iar astazi ma duc sa ridic si cele 4 aleternatoare. Cum nu le gasesc nicio intrebuintare m-am gandit la urmatoarea chestie : Am o tricicleta pentru adulti, ceva de genul : Ma gandeam sa o modific, sa-i montez la roti cele 4 alternatoare, prin regulator sa incarce acumulatorul, la acumulator elgat invertorul, care la randul lui sa alimenteze un motor de masina de spalat, care sa puna in miscare tricicleta, tricicleta fiind in miscare, rotile invart alternatoarele si astfel se incarca si acumulatorul. Oare motorul de masina de spalat , ar fi capabil sa puna in miscare tricicleta, si daca da, cu ce viteza ? Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 ..si uite asa apare un perpetuum mobile .Nu crezi ca mai intai trebuia sa te informezi f. bine? Link spre comentariu
Vizitator Yahweh Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 E doar o idee, nu stiu daca ar functiona, tocmai asta incerc sa fac, sa ma informez, pe aici sunt oameni foarte priceputi care sunt convins ca imi vor explica mai pe intelesul meu, ce si cum ... Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Daca vizitezi sectiunea asta http://elforum.info/viewforum.php?f=74 ai sa vezi tot felul de idei de asazisa free energy-energie gratis, adica exact ce a zis colegul mai sus-Perpetuum mobile, adica ceva ce nu exista. Ideea ta chiar asta sugereaza, ca un montaj sa se autointretina/autoalimenteze, asa ceva nu este posibil, citeste subiectele de pe acolo si vei afla motivul. Link spre comentariu
Vizitator Yahweh Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Conservarea energiei, se pierde energie cand electricitatea este transformata in miscare, si iar se pierde energie cand miscare este transformata in energie, astfel, nivelul energie este in scadere, dar ma gandeam ca daca pun 4 alternatoare cu magneti permanenti, iar motorul de masina de spalat ar fi cababil sa propulseze tricicleta cu 50-60 km/h, ar fi posibil ca cele 4 aleternatoare cu magneti permanenti, ajungand la o turatie mare, ar putea fi capabile sa reincarce acumulatorul ... dar se pare ca m-am inselat Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Fizica claselor primare, acel alternator pentru a genera energie electrica are nevoie de asazisul lucru mecanic, acel lucru mecanic pentru a exista necesita energie electrica, in instalatia ta sunt mai multe puncte care aduc pierderi inevitabile, randamentul per ansamblu nu poate fi decat subunitar deci nici acumulatorul nu poate ramane la nesfarsit incarcat. PS: Imagineaza-ti cat de Revolutionata ar fi fost industria auto daca un astfel de sistem ar fi fost posibil/real, exista acumulatori foarte solizi, exista invertoare foarte performante, exista electromotoare foarte puternice, si generatoare de tot felul, daca un asemenea sistem ar fi fost realizabil atunci cei care se tot chinuie de atata timp sa mareasca autonomia unui automobil electric sau hibrid, ar fi reusit in cautarile lor de mult timp si ar fi primit cel mai probabil premiul nobel pentru asta, nimeni n-ar mai fi avut nevoie de carburanti... toata treaba asta este doar o utopie. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Yahweh:Faţă de cele spuse mai sus de colegi, mai adaug cănu aţi "asimilat" absolut nimic din alt topic deschis totde dvs. (viewtopic.php?f=74&t=152689)Acum vreţi să mutaţi motorul maşinii de spălat (vezi aceltopic) pe un vehicul şi în plus să mai şi produceţi energie.Fără comentarii !Adevăratul dvs. câştig ar fi fost achiziţionarea unui manualde fizică în locul acelui invertor, acumulator, regulator, etc.Până şi croitorul mai întâi măsoară şi abia după aceea taie. Link spre comentariu
Vizitator Yahweh Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Yahweh:Faţă de cele spuse mai sus de colegi, mai adaug cănu aţi "asimilat" absolut nimic din alt topic deschis totde dvs. (http://elforum.info/viewtopic.php?f=74&t=152689)Acum vreţi să mutaţi motorul maşinii de spălat (vezi aceltopic) pe un vehicul şi în plus să mai şi produceţi energie.Fără comentarii !Adevăratul dvs. câştig ar fi fost achiziţionarea unui manualde fizică în locul acelui invertor, acumulator, regulator, etc.Până şi croitorul mai întâi măsoară şi abia după aceea taie.nu trebuie sa ne batem cu caraminda in sutien si sa spunem fix nimix. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 daca un asemenea sistem ar fi fost realizabil atunci cei care se tot chinuie de atata timp sa mareasca autonomia unui automobil electric sau hibrid, ar fi reusit in cautarile lor de mult timp si ar fi primit cel mai probabil premiul nobel pentru asta, nimeni n-ar mai fi avut nevoie de carburanti... toata treaba asta este doar o utopie.ca de obicei , grupul vinatorilor de posturi de pe elforum iar iese nepregatit la tabla internetului . pentru linistea lor sufleteasca , ii anuntam cu deosebit regret cum ca...inca din 1931 , mult-prea-devreme-genialul-si-neintelesul NICOLAS TESLA a pus in circulatie una bucata masina PIERCE ARROW , masina fiind echipata cu un motor electric bazat pe captarea energiei libere din univers . mentionez ca nici eu nu cred o iota despre cei ce promoveaza astazi diverse scheme de perpetuum-comic-mobile , insa pot spune cu mina pe inima ca TESLA este singurul pamintean din istoria recenta a umanitatii care s-a apropiat asimptotic de ideea de perpetuum mobile . cu ce raminem noi de aici ...?1-- premiul nobel nu l-a primit absolut deloc , desi il merita cu prisosinta chiar si numai pentru aceasta mega-super-inventie .2-- masina a disparut in conditii dubioase , impreuna cu toata documentatia de realizare efectiva cap-coada a masinii respective , autorii fiind , desigur , fortele oculte din industria auto , care isi vedeau subminata cu brio pozitia dominanta la nivel mondial . pentru edificare , cititi va rog link-ul urmator...http://www.energobiologie.ro/index.php/ ... ibera.html Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Daca spui dumneata, atunci asa sa fie stimabile domn. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Cred că domnul Marian a ţinut cont de faptul că topiculse află pe aria începătorilor şi că a dat un răspuns absolutpertinent. Articolul din link ar merita dezbătut pe o altă secţiune(Energie alternativă sau Bodegă).Yahweh:V-am subliniat faptul că ideea dvs. de pe ambele topicuri pe carele-aţi deschis este (cu mici diferenţe) una şi aceeaşi. Răspunsurilepe care le-aţi primit în primul topic ar fi trebuit să vă determine să numai căutaţi alte "căi" nerealiste, doar cu scopul de a utiliza într-un felacele componente pe care deja le-aţi achiziţionat.O idee ar fi să le vindeţi, pur şi simplu.Observaţia mea în legătură cu manualul de fizică a fost un sfat sincer,nu o ironie. Păcat însă că nu ştiţi să faceţi diferenţa. Link spre comentariu
Vizitator Yahweh Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Daca doream sa invat fizica solicitam acest lucru, si ceream recoamandari, am pus o simpla intrebare, cine a binevoit sa raspunda STRICT la acea intrebare, a fost ok, dar din pacate mai sunt si SPECIMENE, care dau sfaturi nesolicitate, si care se baga in seama aiurea fara sa spuna ceva concret si la subiect. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 @Yahweh esti cam dur si fara motiv, sa fii sigur ca @cristian_draghiescu a avut cele mai bune intentii in interventia sa iar tu i-ai raspuns intr-un mod nedorit, ceea ce el a subliniat sunt lucruri pertinente si la subiect, intr-adevar ar fi trebuit sa inveti ceva de la tema anterioara, cum deasemenea ar fi trebuit sa iti arunci putin ochii chiar la sectiunea unde deschisesesi acea tema, ai fi gasit multe raspunsuri acolo. Apoi nu poti evita invatarea fizicii ( macar la nivel elementar ) atunci cand doresti sa pui un montaj la punct, orice are legatura fie si tangentiala cu electricitatea. Esti la inceput si-i de inteles lipsa de interes pentru teorie cum si dorinta de a primi un raspuns cat mai rapid si la obiect, insa mai trebuie ca si tu sa intelegi ca la fel ca si tine sunt multi, muuuuulti altii care vor acelasi lucru, carora din comoditate le lipseste rabdarea de a cauta ei insisi raspunsul la o anumita intrebare sau problema si vor urgent ca altii sa-i lamureasca, asta face ca cei in masura sa ofere acele raspunsuri sa fie nevoiti sa se tot repete pentru fiecare in parte, cum nici pentru tine nu-i placut sa fii trimis la invatare, nici pentru ei nu-i tocmai placut sa fie nevoiti sa repete acelasi raspuns pentru fiecare incepator, si totusi unii o fac in speranta ca ceva, ceva, tot ramane in mintea celor in nevoie... Link spre comentariu
Vizitator Yahweh Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Daca intreb cate degete sunt la o mana vreau sa primesc un simplu raspuns, 5, si nu sa ma trimita sa invat anatomie, sa ma dea pe dupa pom si gard. ( cine doreste sa raspunda la intrebare, nu oblig pe nimeni sa-mi raspunda la pateticele mele intrebari ), Cati oare au citit acesta intrebare si n-au raspuns ?! daca li sa parut cu mult sub nivelul lor intelectual, s-au abtinut, si bine au facut. Nu trebuie sa posteze fel si fel de persoane nevorbite, care raspund unor intrebari simple compunand texte de 1000 de caractere, facand pe filozofii.Un simplu raspuns : "NU! Pentru ca... " era de ajuns. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Iarasi gresesti si e pacat ca nu intelegi unele chestiuni... Am convingerea ca prea putini ( sau nici unul ) din cei care au vizionat tema fara sa raspunda, nu s-au abtinut din sentimente de superioritate, sa nu uitam totusi ca-i sectiunea incepatorilor, insa macar incearca sa-ti imaginezi o chestie ( si voi apela la o analogie simpla ), in fiecare zi cineva diferit te intreaba cat fac 2x5 ( 2 inmultit cu 5 ), prima zi raspunzi de indata binevoitor ca rezultatul nu poate fi decat 10, a 2-a zi la fel, a 3-a, a 4-a, a "n"-a zi la fel, dupa un timp raspunzi doar ezitant si sec 10, dupa alte zile incepi sa crezi ca poate e mai util sa trimiti pe respectivul la invatat decat sa-i dai raspunsul pe tava, e mult mai util pentru el sa stie si de ce 2x5 fac 10 si nu 11 sau 9, stiind logica implicata va sti cat fac si 3x5, sau 2x6... etc. Poate ca analogia e putin exagerata dar se doreste a ilustra un lucru real, adica motivul pentru care unii citesc intrebari simple dar nu raspund, si nu cum eronat crezi tu ca ar fi...In fine divagam si nu ajuta pe nimeni, deci ai un raspuns, ai inteles pana la urma si de ce ( sper ) deci toate bune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum