Blacksmith Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Am 2 harduri externe din alea subtiri de 2,5". Ma intreb daca o avea ceva daca, atunci cand le transport sau le depozitez, daca le pun lipite unul de altul, pentru ca stiu ca hardurile se sterg cu magneti... si chiar ele contin magneti. Hai, unul nu se sterge singur ca n-are cum, e magnetul departe. Dar cand il pui pe al doile cu magnetu peste platanu primului hard... oare ce s-o intampla ? Am pus o surubelnita metalica pe hard si o atrage. Link spre comentariu
George(sb) Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 la un moment dat am tot cumparat hdd-uri pe care le-am depozitat unul peste altul si m-am trezit ca am o gramada de hdd-uri distruse cu helth 0%, ghinion, data viitoare fii mai atent Link spre comentariu
Phaenius Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Asa mult sa conteze ? Pentru ca in sistem ele se monteaza la mica distanta unul de altul, uneori 1 cm. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Contează, şi încă extrem de mult.Intensitatea câmpului magnetic este invers proporţionalăcu pătratul distanţei. De exemplu, o dublare a acesteiaînseamnă scăderea intensităţii câmpului de 4 ori; pentrutriplare, de 9 ori; pentru cuadruplare de 16 ori, ş.a.m.d. Link spre comentariu
Phaenius Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Bine ca am aflat asta, uneori mai tineam (pentru putin timp) unitatile una peste alta, dar din fericire nu s-a intamplat nimic. Am 3 HDD-uri in sistem si se monteaza intr-un lacas special, un fel de box care le tine pe toate. Sint cam la 1 cm distanta unul de celalalt si nu s-a intamplat nimic, sper ca producatorii de carcase sa fi tinut cont de campul magnetic. Link spre comentariu
lavynyu Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Pai chiar asa sa fie ??? Daca studiati cu atentie cam la toate carcasele este destul de mica distanta dintre 2 harduri asta daca se monteaza doua desigur ! Nici nu vreau sa ma gandesc cat de usor se pot defecta hardurile mai ales in timpul functionarii datorita campului magnetic ! Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 De ce magnetul din interiorul HDD-ului nu afecteaza suprafata magnetica a platanelor? Campul acelui magnet este cu mult mai aprope de cat orice alt camp exterior trecut prin doua carcase de aluminiu.Nu stiu cum este la HDD-urile de laptop dar la cele de 3.5'' surubelnita nu este atrasa de hdd. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Distribuţia liniilor de câmp permite (fără probleme)utilizarea aluminiului pentru confecţionarea carcaseipropriu-zise. Important este "capacul" HDD (realizat din materialeferomagnetice şi având rol de ecran, extrem de eficient).Tocmai din aceste două motive nu aţi sesizat nimic atuncicând aţi făcut testul cu şurubelniţa. Link spre comentariu
Elef Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 @cristian_draghiescu daca ai ecranat dpdv magnetic hdd-ul atunci nu ai probleme daca le pui unele peste altele,. nu?La cat de dur este materialul magnetic folosit la platane , ai nevoie de ceva camp mangentic ca sa ii modifici structura si cred ca mangetii din el nu prea reusesc acest lucru. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2013 Asa arata un HDD inauntru, da ?! Dupa cum vedeti magnetul este pus LANGA platane, NU PESTE platane. De aia nu afecteaza magnetul dinauntru. Desi nu am inteles nici pana acum daca afecteaza cand pui 2 harduri unul peste altul... Si nu va mai prostiti, ca aluminiul nu ecraneaza magnetic ! Link spre comentariu
Elef Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 Desi nu am inteles nici pana acum daca afecteaza cand pui 2 harduri unul peste altul...Poti sa pe pui linistit fuundca nu se vof afetca intre ele.Scaparile de la magnetii din HDD sunt prea slabe ca sa influenteze ce e scris pe platane. Link spre comentariu
Gogured Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 uite aici ceva teste ..... Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 Desi nu am inteles nici pana acum daca afecteaza cand pui 2 harduri unul peste altul... Si nu va mai prostiti, ca aluminiul nu ecraneaza magnetic ! Înainte de a posta, dvs. nu obişnuiţi să citiţi cu atenţietoate intervenţiile anterioare, mai ales că acest topic vă aparţine ? Link spre comentariu
c_anicai Postat Septembrie 10, 2013 Partajează Postat Septembrie 10, 2013 nu cred ca sunt afecteaza magnetic hardurile la depozitare unu peste altul, eu am verificat la cateva modele si nu am observat camp magnetic in asa fel incat sa atraga o tabla sau altceva.Am in unitate 5 harduri, doua de 500 unu de 300 si unu de 2 tb si altul de 80, nu am observat inca probleme. Link spre comentariu
lalihifi Postat Septembrie 11, 2013 Partajează Postat Septembrie 11, 2013 Problema cu cele de laptop este chiar mecanica ..sunt facute la limita nu trebuie sa apesi pe carcasa exterioara ....nu este ca cele de desktop .In timp ce functiona un hdd laptop ( de laptop ) am apasat pe carcasa exterioara (nu prea puternic)...a inceput sa frece instant .Stiu ca discutia era "magnetica"...dar ma gandesc ca poate ajuta la ceva Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum