Vizitator cristi_stan Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Bună ziua,Am un motor de la un cuptor cu microunde (cel care învârte farfuria), şi mi-a venit ideea de a-l folosi pe post de generator pentru a alimenta mici dispozitive.Dacă se ataşează o manivelă pe acest motor, produce curent alternativ.Întrebarea mea este : Cum aş putea transforma acest curent alternativ în curent continuu, şi cum îl pot face să fie constant (la un voltaj şi amperaj prestabilit)? Link spre comentariu
leoncris Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 "Dacă se ataşează o manivelă pe acest motor, produce curent alternativ." - glumesti ? Link spre comentariu
Vizitator cristi_stan Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 "Dacă se ataşează o manivelă pe acest motor, produce curent alternativ." - glumesti ?de glumit nu glumesc. se pare ca am afirmat ceva in necunostinta de cauza.. Pe el scria AC motor. Din cate am mai citit pe net, asta face cand il actionezi manual.In acest caz, daca produce curent continuu, cum il pot limita? (condensatori, rezistente?) Link spre comentariu
Vizitator nmgaby18 Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Depinde de tensiunea care vrei s-o obții.Pentru a face din alternativ în continuu, folosești o punte redresoare, se găsesc în aparatele mai vechi, sau în magazine, și nu sunt scumpe deloc.Iar pentru a stabiliza, dacă nu mă înșeală memoria, sunt acele LM 7805, LM7815, ultimele două cifre indicând tensiunea de ieșire. "Dacă se ataşează o manivelă pe acest motor, produce curent alternativ." - glumesti ?de glumit nu glumesc. se pare ca am afirmat ceva in necunostinta de cauza.. Pe el scria AC motor. Din cate am mai citit pe net, asta face cand il actionezi manual.In acest caz, daca produce curent continuu, cum il pot limita? (condensatori, rezistente?) Link spre comentariu
ggi Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Nu produce nimic, poti sa-l invarti pana ametesti... Link spre comentariu
Vizitator cristi_stan Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Nu produce nimic, poti sa-l invarti pana ametesti...Nu am avut la indemana un aparat de masura, dar daca atingi firele te curenteaza atunci cand il invarti. Link spre comentariu
ggi Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Inseamna ca nu vorbim de un motor in curent alternativ, ci de unul in curent continuu; sau gresesc ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum