Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator din motoraş AC

Vizitator cristi_stan

Postări Recomandate

Vizitator cristi_stan

Bună ziua,Am un motor de la un cuptor cu microunde (cel care învârte farfuria), şi mi-a venit ideea de a-l folosi pe post de generator pentru a alimenta mici dispozitive.Dacă se ataşează o manivelă pe acest motor, produce curent alternativ.Întrebarea mea este : Cum aş putea transforma acest curent alternativ în curent continuu, şi cum îl pot face să fie constant (la un voltaj şi amperaj prestabilit)?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ggi

2

• leoncris

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator cristi_stan

"Dacă se ataşează o manivelă pe acest motor, produce curent alternativ." - glumesti ?

de glumit nu glumesc. se pare ca am afirmat ceva in necunostinta de cauza.. Pe el scria AC motor. Din cate am mai citit pe net, asta face cand il actionezi manual.In acest caz, daca produce curent continuu, cum il pot limita? (condensatori, rezistente?)
Link spre comentariu
Vizitator nmgaby18

Depinde de tensiunea care vrei s-o obții.Pentru a face din alternativ în continuu, folosești o punte redresoare, se găsesc în aparatele mai vechi, sau în magazine, și nu sunt scumpe deloc.Iar pentru a stabiliza, dacă nu mă înșeală memoria, sunt acele LM 7805, LM7815, ultimele două cifre indicând tensiunea de ieșire.

"Dacă se ataşează o manivelă pe acest motor, produce curent alternativ." - glumesti ?

de glumit nu glumesc. se pare ca am afirmat ceva in necunostinta de cauza.. Pe el scria AC motor. Din cate am mai citit pe net, asta face cand il actionezi manual.In acest caz, daca produce curent continuu, cum il pot limita? (condensatori, rezistente?)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări