Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detalii condensator

Postări Recomandate

Va salut.

Condensatorul din imagine (componenta incercuita) este de 2,2 uF la 16V, polarizat.

Pe o alta placa l-am gasit carbonizat in urma unui soc de tensiune (pe langa transformator ars, plus toate sigurantele arse). Un terminal al acestui condensator duce la un senzor ce controleaza inaltimea lichidului (apei) intr-un boiler.

Nu stiu daca e vreun condensator mai deosebit (tantal sau altceva).

As vrea sa stiu daca pot sa-l inlocuiesc cu un condensator electrolitic comun, in capsula metalica.

Multumesc.

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• norad

2

• adicontakt

1

• validae

1

• petru_f

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Multumesc.O sa-l inlocuiesc cu un condensator cu tantal, intr-o prima instanta.As mai avea o nelamurile: ce valoare in ohmi ar trebuie sa citesc la ESR-metru pentru un condensator cu tantal de valoarea si tensiunea de mai sus ?Am mai multe condensatoare cu tantal in capsula albastra, de 47 uF cu valori ESR intre 12-27 ohmi. Condensatoarele nu au fost folosite niciodata, dar au fost fabricate inainte de '90.

Link spre comentariu

Nu te stresa cu ESR-ul condensatorului acolo, fiindca nu e solicitat ca intr-o sursa in comutatie.Asigura-te ca are tensiunea de lucru mai mare sau cel putin egala cu cel inlocuit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări