Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Generator asincron trifazat , 0 amperi pe o faza

dre

Postări Recomandate

Am urmatorul caz : generator asincron trifazat , 440VAC , sistem de excitatie brushless , pe faza L3 imi scoate 0 amperi , pe celelalte am curenti egali , 400-500A . Cand il conectez la consumatori , la inceput am 0 A pe L3 , apoi creste normal la 4-500 A cat au si celelalte faze , apoi imi scade iar la 0 A. Mentionez ca functioneaza in paralel cu alte 3 generatoare , iar cand curentul pe L3 scade la 0 , puterea reactiva devine mai mare decat puterea activa si trebuie sa-l deconectez , altfel pot distruge motorul . Voltajul e normal pe toate cele 3 faze . Ceva idei ? Sistemul de excitatie e compus din 6 diode , un varistor si un capacitor , ma gandesc sa nu fie o dioda ceva , voi ce credeti ? Inca nu l-am desfacut sa masor componentele , oricum nu am piese.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dre

2

• gica70

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Esti sigur ca-i asincron? In mod normal ar trebui sa intre o protectie la lipsa unei faze. Verifica legaturile la placa de borne si intrerupatorul principal.Fa o poza timbrului si arat-o.

Link spre comentariu

Scuze , generatorul este sincron , m-am grabit cand am scris postul tipul e HFC7 714-B4K ,Hiunday . Specificatii : 450V , 60Hz la 900 rpm si mai multe detalii in poze . Pe toate fazele am 440-450V constant , doar curentul e 0 pe L3 in majoritatea timpului. Am adaugat si schema , rezolutia nu e grozava datorita limitarilor forumului, sper sa se inteleaga.

post-6334-139829672857_thumb.jpg

post-6334-139829672868_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări