maxente Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Pun si eu aici amplificatorul la care am tot butonat de cateva luni de zile Sincer nu mi-a trecut prin cap sa deschid un subiect aici, dar userul marian mi-a zis ca nu strica sa pun aici cateva poze si schemele dupa care am lucrat Amplificatorul are la baza drive-ul LME49810 si cate 3 perechi de finali pe fiecare canal, este alimentat dintr-o sursa in comutatie, practic totul a fost facut de la ''0'' inclusiv cutia care a fost croita aproape exclusiv dupa radiatoare Mai multe discutii legate de aceste driver-e le gasiti aici viewtopic.php?f=5&t=31449 Sursa in comutatie are la baza PWM-ul cu SG3525 si driverul IR2110, este topologie half bridge sau semi punte si ca traf am folosit ETD49, am tras lejer din ea 1kw Sursa are la baza schema de aici viewtopic.php?f=41&t=34816 difera doar partea de protectie la supra sarcina si nu are reactie Mai jos aveti, atasat in arhiva, toate schemele electrice si de cablaj la toate modulele Am pus si cateva poze cu amplificatorul in diferite stadii de asamblare Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Felicitari pentru realizare!Ventilatorul parca ar merge mai bine inauntru si sa ramana grila de protectie afara.Cred ca a fost ceva munca.Toate cele bune, Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Multumesc !Da, intr-adevar a fost multa munca !Initial asa am vrut sa bag ventilatorul in interior, dar nu am putut sa tai gaura perfect rotunda si atunci am zis ca sa astup orice defect cu ventilatorul in exteriorIn orice caz, pot desface foarte usor ventilatorul daca ar fi sa il bag in interior Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Ar trebui sa faci si niste gauri pe unde sa traga aerul de afara, ca nu prea are pe unde (cu excepitia celor din radiatoare).Atentie ca aceste gauri se vor umple de praf. Ar fi util un filtru de praf in cazul asta.Arata bine, felicitari! Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Multumesc ! Sunt gauri multe facute exact sub sursa de alimentare, se observa in prima poza, doar ferita de la traful ETD se incalzeste, mai sunt pierderi in miez ca nu am avut litz wire, am torsadat eu firele manual si nu sunt uniforme, in rest e ok, are sursa muschi nu gluma, vorba lui capabilu Link spre comentariu
florin29 Postat Aprilie 7, 2014 Partajează Postat Aprilie 7, 2014 Multumesc ! Sunt gauri multe facute exact sub sursa de alimentare, se observa in prima poza, doar ferita de la traful ETD se incalzeste, mai sunt pierderi in miez ca nu am avut litz wire, am torsadat eu firele manual si nu sunt uniforme, in rest e ok, are sursa muschi nu gluma, vorba lui capabilu va rog frumos imi ziceti si mie cum este bobinat trafo curent de pe sursa si cum se monteaza pe pcb Link spre comentariu
Adamath_2006 Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Felicitari pentru proiect si realizare! Se vede ca ai muncit la el.Doar o parere personala, ventilatorul ai putea sa il lasi la interior, poate sunt subiectiv dar nu sunt fanul ventilatoarelor la vedere. E o sugestie pe care in functie de aspectul exterior o poti lua in considerare sau il poti lasa asa daca iti place. Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 11, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2014 @florin29 Ca traf de curent am folosit niste inele de ferita mici luate din niste becuri economice, @miticami zicea de ele intr-un post pe la sectiunea alimentatoare Eu l-am bobinat cu sarma de 0,4mm ca d-aia am avut apoi le-am lipit capetele pe cablaj dupa care am bagat o bucata de cablu mai gros, izolat prin inel si apoi le-am lipit conform schemei de cablaj aflata in arhiva de mai sus Daca ti se pare ca ''flencane'' traful asa cum il vei lipi pe cablaj, pui niste poxipol sau silicon acrilic ca sa il lipesti fizic mai bine de cablaj sa stea mai fix Pentru explicarea functionarii trafului de curent am sa il citez pe userul @marian ... , sa zicem ca traful are 1 spira pentru partea de forta si 30 de spire pentru iesire, deci raport de transformare de 1/30; acuma sa zicem ca prin spira aia circula 1A ca si curent in primar, ei bine in secundarul trafului de curent se afla inevitabil 1A/30, adica 33mA, acuma daca vrei aici 5V sa zicem atunci trebuie sa pui o rezistenta de sarcina de 5/0,033=150 Ohm, asta evident e doar un exemplu, tu poti obtine cam orice tensiune vrei adaptand rezistenta de sarcina in acest sens. @Adamath_2006 multumesc !Am sa incerc sa pun ventilatorul in interior, aia mi-a fost intentia cand am facut gaura pe panoul din spate, dar mi-a iesit cam stramba si am zis sa nu se vada urat, dar o sa incerc sa vad cum se vede cu el in interior Ventilatorul l-am pus in ideea de a mai ventila aerul prin cutie, mai ales vara cant temperatura este mare, oricum e alimentat de la 5v si aproape ca nu se aude deloc Acum m-am mai uitat pe schema electrica si am observat o greseala cand am desenat-o, puntea care alimenteaza partea de oscilator, protectie si comanda am desenat-o invers, imi cer scuze pentru asta, n-am facut-o intentionat, oricum ar fi, daca se respecta plantarea componentelor pe cablaj conform fisierului silk, nu va fi nici-o problema Link spre comentariu
florin29 Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 @florin29 Ca traf de curent am folosit niste inele de ferita mici luate din niste becuri economice, @miticami zicea de ele intr-un post pe la sectiunea alimentatoare Eu l-am bobinat cu sarma de 0,4mm ca d-aia am avut apoi le-am lipit capetele pe cablaj dupa care am bagat o bucata de cablu mai gros, izolat prin inel si apoi le-am lipit conform schemei de cablaj aflata in arhiva de mai sus Daca ti se pare ca ''flencane'' traful asa cum il vei lipi pe cablaj, pui niste poxipol sau silicon acrilic ca sa il lipesti fizic mai bine de cablaj sa stea mai fix Pentru explicarea functionarii trafului de curent am sa il citez pe userul @marian ... , sa zicem ca traful are 1 spira pentru partea de forta si 30 de spire pentru iesire, deci raport de transformare de 1/30; acuma sa zicem ca prin spira aia circula 1A ca si curent in primar, ei bine in secundarul trafului de curent se afla inevitabil 1A/30, adica 33mA, acuma daca vrei aici 5V sa zicem atunci trebuie sa pui o rezistenta de sarcina de 5/0,033=150 Ohm, asta evident e doar un exemplu, tu poti obtine cam orice tensiune vrei adaptand rezistenta de sarcina in acest sens. @Adamath_2006 multumesc !Am sa incerc sa pun ventilatorul in interior, aia mi-a fost intentia cand am facut gaura pe panoul din spate, dar mi-a iesit cam stramba si am zis sa nu se vada urat, dar o sa incerc sa vad cum se vede cu el in interior Ventilatorul l-am pus in ideea de a mai ventila aerul prin cutie, mai ales vara cant temperatura este mare, oricum e alimentat de la 5v si aproape ca nu se aude deloc Acum m-am mai uitat pe schema electrica si am observat o greseala cand am desenat-o, puntea care alimenteaza partea de oscilator, protectie si comanda am desenat-o invers, imi cer scuze pentru asta, n-am facut-o intentionat, oricum ar fi, daca se respecta plantarea componentelor pe cablaj conform fisierului silk, nu va fi nici-o problema va multumesc Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Felicitari pentru realizare @maxente. Ma bate gandul sa-mi fac si eu un SMPS. Unde ai facut pcb-ul? Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 12, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2014 PCB-ul e facut de mine cu metoda foto pozitiv pe cablaj de la Bungard Link spre comentariu
MrPerform Postat Septembrie 17, 2014 Partajează Postat Septembrie 17, 2014 PCB-ul e facut de mine cu metoda foto pozitiv pe cablaj de la Bungard Salut. nu mai merge link-ul catre proiectul sursei...poti sa il repui sau sa imi zici la ce subiect in pot gasi? Link spre comentariu
The_Reaper Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Salut, felicitari pentru realizare, as dori sa fac si eu sursa ta, poti da cateva detalii despre bobinarea lui etd 49, cate spire ai folosit in primar si in secundar. Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2014 (editat) La calculul trafului am folosit exce-lul de mai jos In tabel cand introduci datele despre traf si tensiunea pe care o ai in primarul trafului el iti calculeaza ca pentru o sursa cu reactie negativa, eu am folosit sursele fara reactie si la ce imi calculeaza el mai adaug inca doua spire Secundarul la fel se calculeaza luand in calcul acele doua spire in plus care au fost adaugate la ce a calculat pentru primar Prima sursa pe care am facut-o, adica cea din pozele de mai sus, am calculat traful asa cum imi dadea formulele din fisier iar ferita sta calda la vreo 65 de grade Urmatoarele surse le-am calculat cu acele doua spire in plus si nu am mai avut nici-o treaba cu incinsul feritei Ultima sursa pe care am facut-o am tras din ea 1200w acolo i-am reglat si protectia in caz ca trece sarcina peste Transformer_Formula_2007.rar Editat Octombrie 11, 2014 de maxente Link spre comentariu
florin29 Postat Martie 7, 2016 Partajează Postat Martie 7, 2016 Pun si eu aici amplificatorul la care am tot butonat de cateva luni de zile Sincer nu mi-a trecut prin cap sa deschid un subiect aici, dar userul marian mi-a zis ca nu strica sa pun aici cateva poze si schemele dupa care am lucrat Amplificatorul are la baza drive-ul LME49810 si cate 3 perechi de finali pe fiecare canal, este alimentat dintr-o sursa in comutatie, practic totul a fost facut de la ''0'' inclusiv cutia care a fost croita aproape exclusiv dupa radiatoare Mai multe discutii legate de aceste driver-e le gasiti aici viewtopic.php?f=5&t=31449 Sursa in comutatie are la baza PWM-ul cu SG3525 si driverul IR2110, este topologie half bridge sau semi punte si ca traf am folosit ETD49, am tras lejer din ea 1kw Sursa are la baza schema de aici viewtopic.php?f=41&t=34816difera doar partea de protectie la supra sarcina si nu are reactie Mai jos aveti, atasat in arhiva, toate schemele electrice si de cablaj la toate modulele Am pus si cateva poze cu amplificatorul in diferite stadii de asamblare Am facut sursa pusa de tine aici si este functionala si iti multumesc pt sfaturile care mi le-ai dat si pt timpul pierdut cu mine sa imi explici ce si cum sa fac.Florin! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum