stefank Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Buna ziua , am refacut instalatia electrica la bloc pe baza de pat cablu ( cea veche este intenc ) si mai am cite va fire de net care strabat apartamentul , intrebarea mea este ca pot sa le trag tot prin patul firelor electrice ( mai e loc suficient ) sau cum pot sa le ecranez ca sa fac acest lucru ? Multumesc . Link spre comentariu
vasile eugen Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Se poate,linga conductor de 220v. Link spre comentariu
stefank Postat Septembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2013 ok , multumesc pt raspuns Link spre comentariu
kit Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 De fapt ar fi bine sa existe o distanta de 20 cm intre circuitele de forta si cele de date, pentru a elimina interferentele. Link spre comentariu
blazeu Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 La lungimea dintr-un apartament nu e nici o problema sa puneti cablul UTP in acelasi pat cu cablurile pentru alimentarea cu 220 Vac. La mine functioneaza asa de cativa ani fara probleme. Link spre comentariu
stefank Postat Septembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2013 lungimea ar fi de 15 metri , oricum daca dupa cablare observ ceva probleme voi reveni la vechiul sistem , multumesc pentru raspunsuri Link spre comentariu
crispus Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Desi e recomandat 20 cm distanta, avand in vedere ca, cablul utp e torsadat si semnalul e diferential n-or sa fie probleme.Poate ar interesant de testat ce se intampla in cazul in care ai un link gigabit si in acelasi timp si consum mare...Cred ca in cel mai rau caz, ati putea folosi un cablu SFTP... Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Consumul mare produce doar un camp de 50Hz. Trebuie tinut cont ca si cablurile de alimentare sunt diferentiale, deci fiecare fir de alimentare genereaza un camp opus fata de celalalt, asa ca se anuleaza. Daca ar fi si torsadate, s-ar anula si mai bine!Mai problematice sunt variatiile de sarcina (conectarea si deconectarea unor consumatori mari), care genereaza impulsuri scurte dar (f) mari.Dar protocolul pt net/retea ori corecteaza eventualele erori aparute, ori cere informatia din nou. Deci nici o problema. Inclusiv in cazul gigabit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum