dan cod Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Am facut toata instalatia din casa pe teava de cupru inclusiv apa potabila.Am legata si centrala pe gaz.Ce am observat ca tevile de cupru se inverzesc (au cam 5 luni)la suprafata.Care sa fie motivul? Link spre comentariu
miron1947 Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Cuprul daca nu este protejat cocleste "Rugina neagra. Cupru, lasat in aer umed, se acopera cu un strat verzui(cocleala). acesta este carbonatul bazic de cupru (CuCO3 x Cu(OH)2), o substanta otravitoare". Link spre comentariu
dan cod Postat August 31, 2013 Autor Partajează Postat August 31, 2013 Cauza sa fie ca este in bucatarie? Link spre comentariu
raileanu florin Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 de cind lucrez in constructi asta am intilnito des la fiecare in casa eu nu suport centrala in casa si mai ales tevi din cupru cun se fac pe exterior asa sunt si pe interior nu numai ca le ai in bucatarie sau in baie asa cocleste el unde am de facut instalatii sanitare le fac pe pexal sau pepereu Link spre comentariu
dan cod Postat August 31, 2013 Autor Partajează Postat August 31, 2013 Nu cred ca pe interior se fac asa. Link spre comentariu
raileanu florin Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 ia sa tai o bucata din ia sa vezi Link spre comentariu
marius_3004 Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Pai vopsirea rezolva situatia asta.Pe interior nu arata asa decat daca raman fara apa mai mult timp.Mi-a trecut mai demult prin cap lacuirea lor ca sa ramana aspectul dar n-am incercat. Link spre comentariu
geomx Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Probabil ca daca este plin cu apa tot timpul cocleala de la interior va fi mai mica ...dar nu inexistenta... oricum se va inverzi in timp si la interior ... accelerarea inverzirii fiind direct proportionala si cu temperatura ape din instalatie (am fost chemat recent la o astfel de instalatie de circa 2 ani partial cupru si ppr iar apa era cam verde la culoare.....e drept ca proprietaru` , avand calorifere prost dimensionate tine temperatura pe instalatia de incalzire la maxim pe undeva in jur de 90 grade, daca ar fi putut ar fi mers cu abur... ; instalatia a stat tot timpul cu apa in ea). Singura solutie sa scapi de acea cocleala inestetica ar fi vopsirea (vezi ca exista vopsele speciale pentru calorifere vopsele care isi pastreaza culoarea in timp....astea obisnuite se ingalbenesc si daca o sa dai multe straturi.. atunci degeaba ti-ai mai pus din cupru), sau de ce nu si dat cu un strat de lac ... dar trebuie gasit un lac care sa se preteze la asa ceva...adica sa suporte si variatii mari de temperatura fara sa crape in timp.... Eu personal am lacuit la exterior acum 5 ani folosind un lac de exterior parca pentru ambarcatiuni era care vad ca s-a comportat excelent aplicat pe obiecte din bronz (nu cupru...dar presupun ca ar fi fost cam acelasi lucru) .... dar ce-i drept nu sunt variatii mari de temperatura pentru ca sunt sau pe apa rece...sau pe maxim 45 grade la incalzire (de obicei cam 40).... Uite si o poza atasata..... http://s12.postimg.org/ld7dwsmtp/bronz.jpg (am lacuit dupa ce am sesizat ca incepuse sa cocleasca ... in schimb n-am gasit solutia de a nu se depune praful si paianjeni... ) Daca la incalzire s-ar justifica folosirea cuprului pt. a disipa caldura si astfel sa poti folosi calorifere de mici dimensiuni......pentru apa potabila n-as recomanda folosrea de tevi din cupru... Link spre comentariu
gcom61 Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Cuprul daca nu este protejat cocleste "Rugina neagra. Cupru, lasat in aer umed, se acopera cu un strat verzui(cocleala). acesta este carbonatul bazic de cupru (CuCO3 x Cu(OH)2), o substanta otravitoare".Stiu ca este [off...] dar,cu ani in urma exista o otrava(verde de paris) care era oxidul de cupru de mai sus amestecat cu arsenic;foarte eficienta dealtfel... Link spre comentariu
Vizitator Instalatorul de Iasi Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Mda... se pare că, pentru cei neinformaţi, toate ţevile din "cupru" sînt la fel. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Spune concret ce vrei sa spui nu numai arunca cuvinte.Daca ma poti ajuta multumesc daca nu asta este. Link spre comentariu
tpc Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 de cind lucrez in constructi asta am intilnito des la fiecare in casa eu nu suport centrala in casa si mai ales tevi din cupru cun se fac pe exterior asa sunt si pe interior nu numai ca le ai in bucatarie sau in baie asa cocleste el unde am de facut instalatii sanitare le fac pe pexal sau pepereuSunt nou pe forum, , dar oricum ... nu am inteles nimic, din ce ziceti , scrieti mai corect din punct de vedere gramatical .Cred ca nu sunt singurul de aceasta parere . Link spre comentariu
Vizitator Instalatorul de Iasi Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Spune concret ce vrei sa spui nu numai arunca cuvinte. Daca ma poti ajuta multumesc daca nu asta este.Nu am cum să te mai ajut în acest moment. Pe viitor, ia în considerare faptul că pentru instalaţiile sanitare cu apă potabilă nu se folosesc aceleaşi ţevi de CU ca şi pentru instalaţiile termice. Cele din "bazar" (producători imposibil sau foarte greu de verificat) nu sînt o alternativă.P.S. [...] scrieti mai corect din punct de vedere gramatical. Cred ca nu sunt singurul de aceasta parere.Subscriu. Dar mai mult ca sigur vei primi răspunsuri precum "aici nu sîntem la simpozionul lingvistic, aşa că..." De parcă ar trebui să vorbim/scriem corect doar la simpozioane... şi, după aceea, unii se vor întreba de ce naţiunile conlocuitoare nu vorbesc româneşte... Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Adica cum, este cupru care cocleste si care nu? Link spre comentariu
Vizitator Instalatorul de Iasi Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Cocleala este carbonat de cupru. Conform EN 1057, "cuprul" care poate fi folosit la instalaţiile de distribuţie a apei potabile trebuie să aibă un conţinut minim de 99,9% CU+Ag, iar carbonul nu trebuie să depăşească 0,2 mg/dm². În concluzie, ţevile ce au certificate de conformitate care atestă respectarea standardului pot fi folosite şi pentru apa potabilă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum