xardas Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Am si eu o intrebare, am observat ca nu imi mai merge incarcarea la moto, Schema magnetoului este urmatoarea: P.s: regulatorul de tensiune nu este inclus in schema. Am masurat iesirile magnetoului la relati, am notat pe schema A, B si C Pe masuratori am obtinuit asa: Intre A si B = 20V AC Intre A si C - 20v AC Intre B si C = 0v Aici sunt nedumerit, nu trebuia sa existe cumva tensiune si intre B si C ? Sau e normal sa fie asa cum am masurat eu ? Voltajul de 20v este la relanti, odata cu cresterea turatiei urca pana in 40 50 v Vreau sa stiu daca problema este de aici de la magnetou sau este cumva din regulatorul de tensiune.. ca sa stiu ce sa schimb.. Link spre comentariu
xardas Postat August 31, 2013 Autor Partajează Postat August 31, 2013 schema mai exacta este aceasta: nu sunt sigur daca e bine sau nu sa am 0v intre cele doua linii.... Link spre comentariu
valangjed Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Ati verificat diodele?Daca aveti o dioda strapunsa e normal sa va dea 0 Volti."La rece "dioda poate da o cadere de tensiune pe ea, dar daca exista diferente mari , de genul 0.05 V, intre diode trebuie schimbate diodele care "dau" mai putin.Ideal si sigur ar fi sa le schimbati pe toate sase.Totul depinde de buget . Link spre comentariu
xardas Postat August 31, 2013 Autor Partajează Postat August 31, 2013 da, asa este, insa masuratoarea am facut`o cu magnetoul in gol, fara diode cuplate pe el... schema este fix cea din a2a poza.. mai exact.. sunt 3 bobine unite intre ele... este normal sa am voltaj doar intre acele sectiuni sau nu ? Link spre comentariu
valangjed Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Masurati cu multimetrul rezistenta celor trei bobine, ar trebui sa dea valori apropiate, daca nu dau valori apropiate, cu parere de rau dar ati "pus-o" de-un alternator nou. Link spre comentariu
xardas Postat August 31, 2013 Autor Partajează Postat August 31, 2013 rezistenta este egala intre bobine. in cartea motocicletei zice ca trebuie sa fie intre 0.1 - 1 ohm si asa este, egala la toate... doar ca tensiunea pe care o da este fix asa cum am specificat.... Link spre comentariu
gcom61 Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Verificati ca iesirea cu pricina sa nu fie pusa la masa sau intrerupta accidental. Link spre comentariu
xardas Postat Septembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2013 ok multumesc. am rezolvat problema, am acelas voltaj intre toate cele 3 bobine, aparatul de masura era vinovat... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum