Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare despre Magnetou Moto

xardas

Postări Recomandate

Am si eu o intrebare, am observat ca nu imi mai merge incarcarea la moto,

Schema magnetoului este urmatoarea:

Posted Image

P.s: regulatorul de tensiune nu este inclus in schema.

Am masurat iesirile magnetoului la relati, am notat pe schema A, B si C

Pe masuratori am obtinuit asa:

Intre A si B = 20V AC

Intre A si C - 20v AC

Intre B si C = 0v

Aici sunt nedumerit, nu trebuia sa existe cumva tensiune si intre B si C ? Sau e normal sa fie asa cum am masurat eu ? Voltajul de 20v este la relanti, odata cu cresterea turatiei urca pana in 40 50 v

Vreau sa stiu daca problema este de aici de la magnetou sau este cumva din regulatorul de tensiune.. ca sa stiu ce sa schimb..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xardas

5

• valangjed

2

• gcom61

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ati verificat diodele?Daca aveti o dioda strapunsa e normal sa va dea 0 Volti."La rece "dioda poate da o cadere de tensiune pe ea, dar daca exista diferente mari , de genul 0.05 V, intre diode trebuie schimbate diodele care "dau" mai putin.Ideal si sigur ar fi sa le schimbati pe toate sase.Totul depinde de buget :rade: .

Link spre comentariu

da, asa este, insa masuratoarea am facut`o cu magnetoul in gol, fara diode cuplate pe el... schema este fix cea din a2a poza.. mai exact.. sunt 3 bobine unite intre ele... este normal sa am voltaj doar intre acele sectiuni sau nu ?

Link spre comentariu

Masurati cu multimetrul rezistenta celor trei bobine, ar trebui sa dea valori apropiate, daca nu dau valori apropiate, cu parere de rau dar ati "pus-o" de-un alternator nou.

Link spre comentariu

rezistenta este egala intre bobine. in cartea motocicletei zice ca trebuie sa fie intre 0.1 - 1 ohm si asa este, egala la toate... doar ca tensiunea pe care o da este fix asa cum am specificat....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări