Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ADCOM GFA-555

Vizitator dArabZaraq

Postări Recomandate

Vizitator dArabZaraq

Salutare

Doresc sa fac ceva modificari acestui amplificator de putere ADCOM GFA-555.

http://www.bobbyshred.com/infinity/adcom555.html

Ma intereseaza sa ii schimb terminalele pentru boxe in numar de 4, cu altele care sa accepte cabluri mai groase de 5-6 mm. Cam ce recomandati la bani putini?

Vreau sa ii schimb si cablul de alimentare. Am W & M Audio Tornado cam gros 12 mm diametru. Montajul il fac ca cel existent [adica legat in amplif.] dar nu gasesc acea clema [sistemul] care sa prinda acest cablu destul de gros de carcasa.

Cablu existent din fabrica nu are impamantare, pot lega impamantarea noului cablu direct la cutia [sasiul] amplificatorului ?

Alte sugestii legate de schimbarea cablului de alimentare ?

Caut si 4 tranzistori Toshiba 2SD424 Scris rosu Japan.

Posted Image

Astept sugestii

Nu sunt electronist dar ma descurc sa fac modificarile astea.

Alimentarea

Posted Image

Terminale

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Posted Image

Este un amplificator deosebit .

Mai bine verifici si inlocuiesti condesatorii devalorizati sau cei cu tangenta de pierderi mare...cablurile nu au nimic defect .

Traseele de Cu de pe PCB au o sectiune muuult mai mica decat amaratele alea de cabluri pe care ai pus ochii ...

Schimba pasta siliconica la finali etc , ai alte lucruri de facut .

Poti monta orice finali moderni ( dar obligatoriu originali ) , in capsula TO3 .

Ia legatura cu @DjLeco ...te va ajuta !

Borne ( pentru conectarea incintelor acustice )specifice aparatelor din clasa audiofile poti gasi , aici pe forum , la userul @gabriele http://a4.ec-images.myspacecdn.com/imag ... 0887/l.jpg .

Dampingul amplificatorului este oricum foarte mare datorita faptului ca reactia negativa se ia direct de pe bornele de iesire , si in acest fel reactia negativa globala compenseaza eventualele pierderi de pe cabluri .

Pur si simplu nu se va observa absolut nicio imbunatatire , pentru ca nu va exista asa ceva !

Link spre comentariu
Vizitator dArabZaraq

Am sa ii schimb doar cablul de alimentare de la stecher pana in siguranta fuzibila si rigleta de distributie in interior pe traseu nu ma bag.

Nu vreau mufa IEC pentru ca nu vreau sa schimb aspectul original al aparatului.

Ideea era ca actualul cablu are 2 fire,este si scurt si ciupit, iar ce vreau eu este sa ii montez cablu cu 3 fire deci cu impamantare; aparatul ne avand impamantare din fabrica, unde leg cablul de impamantare in interior? la carcasa direct cu surub ? sau sa nu il leg pur si simplu.... merg doar cu 2 din 3 ???

Cablul este W & M Audio Tornado Cablu perfect de alimentare din Cupru liţat ecranat Aluminiu/Cupru placat Staniu, cu cămaşă pvc negru.3 cabluri de 4mm2 fiecare. 20A, 250V. Sunetul este bogat, cu tonuri subtile, detalii fine, reprezentare spaţială bună şi naturaleţe. Diametrul exterior cu tot cu cămaşă este 12,9mm. Made in Germany.

Am sa schimb doar terminalele de boxe cu altele de mai buna calitate WBT si care sa accepte cabluri mai groase si atat fara a schimba nici un cablu in interior

Am gasit in interior pe cele 4 grupe a cate 4 tranzistori, 4 sigurante fuzibile arse dar cu sarma [litza] trasa pe langa ele. Au valorile 6A125V. In carte scrie ca de fapt ar trebui 6A250V, ceea ce am si facut, am cumparat repede 4 sigurante si le-am schimbat pe toate. 6A/125V nici nu am gasit.

Cum este corect pana la urma ?

Ce pasta termoconductoare sa cumpar pentru finali ? Merge asta de processor de PC gen Arctic Silver5

Ca observatie dupa 10-15 min de functionare la volum mare aproape de clipping radiatoarele se incalzesc de nu poti tine mana pe ele, cu toate astea continua sa mearga ore in sir [mod petrecere :) ]. MA GANDEAM SA II PUN UN VENTILATOR EXTERN SA IL MAI RACEASCA. FAC BINE ? observ ca are niste cititoare de temperatura prinse de radiatoare.

Boxele cu care merge Adcomul sunt CERVIN VEGA CLS-215 si chiar am ramas surprins de ce aud, comparat celelalte sisteme stereo pe care le detin: Marantz PM15S1 + SA15S2 + Elac FS 247 si Asus ESSENCE ST + Sony TA-FA30ES + Elac 310.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Este un amplificator deosebit .
:da Mai ales ca a fost proiectat de Nelson Pass. Consider ca dArabZaraq e un norocos ca a reusit sa pana mana pe asa ceva.

Cablu existent din fabrica nu are impamantare, pot lega impamantarea noului cablu direct la cutia [sasiul] amplificatorului ?Ideea era ca actualul cablu are 2 fire,este si scurt si ciupit, iar ce vreau eu este sa ii montez cablu cu 3 fire deci cu impamantare; aparatul ne avand impamantare din fabrica, unde leg cablul de impamantare in interior? la carcasa direct cu surub ? sau sa nu il leg pur si simplu.... merg doar cu 2 din 3 ???
In privinta impamantarii, eu iti recomand sa il lasi asa cum a fost proiectat din fabrica (adica fara impamantare). Daca ii pui impamantare s-ar putea sa ai probleme cu bucle de masa atunci cand il vei conecta la o sursa de semnal care are si ea impamantare.Daca totusi tii neaparat sa-i pui si impamantare, firul de impamantare conecteaza-l la carcasa in acelasi loc unde e conectat si firul care vine de la punctul comun de masa.
Link spre comentariu
Vizitator dArabZaraq

Deja surubaresc ... am schimbat cablul de alimentare si maine montez si noile borne si gata. De finali nu ma ating. Firul de masa nu il leg pentru ca parerile sunt impartite si mai bine las ca de fabrica.

Link spre comentariu
Vizitator dArabZaraq

Cine i-mi da un sfat referitor la sigurantele astea fuzibile. Pana la urma de care trebuie, ca vad ca sunt si rapide si ultrarapide si mai multe.De unde pot cumpara din Romania? Vad ca farnell le aduce de peste ocean si nu-mi convine pretul de transport.COOPER BUSSMANN AGC-6-R FUSE, CARTRIDGE, 6A, 6.3X32MM, FAST ACT 8.55 RON = 34.20 RON US StockProdusele din stocul US care au indicata o taxa de serviciu provin din depozitul nostru Newark. In acest caz, taxa de serviciu va fi 110 RON pe comanda, in locul unei taxari de transport. Taxa de livrare: 110 RON pe comanda. (3 days delivery)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări