Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator ROTA ! O schema ceva ?

Postări Recomandate

Am intrat in posesia unui amplificator ROTA IC-4000, din pacate amplificatorul era perfect functional pana sa umble "un mare electronist" prin el ... a vrut sa schimbe condensatorii de filtraj cu altii si din pacate nu a mai stiut sa lipeasca firele la loc si a dezmembrat tot amplificatorul ...

Am traful de alimentare ,trafurile de iesire, 3 finali din 4, placa cu tot ce trebuie si alte mici maruntisuri ... as vrea sa il pun in functiune daca se poate. daca nu, ma voi folosi de carcasa si voi face un etaj final micut cu tot cu corectii si ce mai trebuie.

Dar poate este cineva pe aici care sa aibe schema amplificatorului si asa poate incerc sa il asamblez la loc :)

Multumesc Elforum !

mai jos un link cu amplificatorul

http://www.grandearmadio.com/negozio/am ... -3122.html

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu am mai vazut configuratia asta, trafo defazoare cu finali pnp pe siliciu. Cat de.....poate fi cineva sa taie toate firele in halul asta?In caz ca nu ii dati de cap, m-as baga eu( eventual discutam pe mp). As fi foarte curios cum suna.

Link spre comentariu

Sunt foarte multe aparate vintage care trec pe mana unor idioti ... a taiat firele ca sa le poata lega la loc dupa culori ... Tipul respectiv a zis ca daca schimba condensatorii de filtraj o sa se auda mai tare amplificatorul. I-a demontat pe cei originali dar altii nu a mai stiut sa puna la loc fiindca nu mai stia cum vin firele si a lasat-o balta... a vrut sa puna un montaj cu tda 2030 care i-a luat foc... ca altfel facea praf toata statia . As vrea sa o fac sa functioneze dar daca nu stiu cum vin tranzistorii finali si trafurile nu ma bag ... si prefer sa ii trag 2 tda 7294 si am facut-o sa cante :)

Link spre comentariu

Noapte buna ! Fantoma lui ROTA incepe sa bantuie si sa lase un interior nou si elegant :)

Circuitele integrate sunt puse pe partea cu traseele fiindca cand am proiectat cablajul am uitat sa il intorc in oglinda :) (se mai intampla ). Un canal este testat functioneaza iar al doilea o sa il testez cand o sa ma trezesc.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări