Vizitator AirBoy Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Salutare. Ma lupt cu un 248 XL care nu emite. M-ar ajuta mult o schema... Daca are cineva il rog sa o posteze. Problema e ca unul din cei doi tranzistori de pe radiator (intre ele e intercalat pe radiator finalul audio tda2003) se incalzeste la emisie dar celalalt nu face nimic, nu e ars niciunul ca i-am masurat. Mai degraba e problema la cel care ramane rece, ca nu primeste nimic in baza cand trec in emisie. Link spre comentariu
Vizitator AirBoy Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Se-ncalzea ca-s io prost... cu sarcina ok nu se mai incalzeste Asa-i cand pui antena pe-o bucata de lemn... ) Link spre comentariu
dan cod Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Niciodata nu se ptobeaza emisia fara sarcina.Si powermetrul are sarcina in el.Acum e ok merge? Link spre comentariu
Vizitator AirBoy Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Avea sarcina, antena era conectata, dar nu era pusa pe un plan de masa metalic. Merge, desi am impresia ca nu sunt auzit decat de aproape, 100-150m intre blocuri. Luni fac o calibrare a antenei si revin atunci cu detalii. Link spre comentariu
Vizitator AirBoy Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Cred ca tot e o problema, sunt auzit doar de cei din imediata vecinatate a masinii, care trec pe langa mine si 50-100 de m. OK ca nu e inca calibrata antena, sa fie SWR cat China si tot ar trebui sa bata mai mult ( si este SWR ca nu trece de 2-3W emisia pe Smetrul incorporat). ... Aveti idee unde sa caut problema? (Antena Little Will) Link spre comentariu
dan cod Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Eu testez puterea pe powermetru ,apoi verific frecventa de emisie.Asta prima data. Link spre comentariu
Vizitator AirBoy Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Cred ca voi rapi cateva minute unui amic cu dotarile necesare sa facem cateva verificari, asa pe bajbaite nu merge ....revin Link spre comentariu
Vizitator AirBoy Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Clara treaba, ma auzeau "vecinii" din prefinal banuiesc, RD16HHF1 are scurt intre grila si sursa.... 4 ohmi.... l-am scos din placa... la fel. Trebuie sa cumpar unul sa-l schimb. Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Poate stii sau poate nu: in loc de tranzistorul defect, poti folosi un IRF520N ca solutie de rezerva insa atentie la configuratia pinilor. S si D sunt inversate si in consecinta o sa ai nevoie sa izolezi capsula fata de masa. Link spre comentariu
Vizitator AirBoy Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Mersi de info, chiar studiasem varianta, dar eu nu mai pricep nimic, asa ceva n-am patit de cand sunt, am pus RD-ul la loc si pe grila i-am dat manual 3v si "l-am scos" din scurt. Acum statia se pare ca emite, in stand-by consuma 250-300mA, iar in emisie 1-1.1A. Alta varianta de test n-am gasit, in loc de antena i-am pus o sarcina dummy de 50ohmi. Inainte papa 3-4A in emisie si se incalzea KTB1367-ul ca dracu`. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum