Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telecomanda RF cu ATtiny

Buddy1

Postări Recomandate

Vizitator Robertbv

Pinul l-ai facut digital?

asta ai scris asa la misto?nu e logic?....pe tota iesirele unui uC ai semnal digital.....daca nu ma crezi cauta pe net sa vezi ca electronica digitala presupune lucrul cu uC :ras:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Buddy1

13

• moduino

4

• unuldinei

2

• radioDJ

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

...asta ai scris asa la misto?

Bine inteles ca nu am scris la misto... Pin digital este un pin la care ai dezactivat ADC-ul de pe el. Nu am stiut despre ce cod este vorba pentru ca a zis ca a incercat mai multe coduri.De asemenea, daca folosesti arduino, trebuie sa folosesti pinii digitali!Spor (la citit pe net) !
Link spre comentariu

imi apare o tensiune de 5V pe TX si nu am idee de ce... tot apare tensiune pe TXaveti idee de ce?

ciudat este ca tensiunea apare cand introduc Print in cod....functie specifica transmiterii datelor pe porturile RX/TXfara print acel port este 0

Este normal. 1 pe pinul TX este valoarea "de repaus". Studiaza putin protocolul RS232.
Link spre comentariu
Vizitator Robertbv

...asta ai scris asa la misto?

Bine inteles ca nu am scris la misto... Pin digital este un pin la care ai dezactivat ADC-ul de pe el. Nu am stiut despre ce cod este vorba pentru ca a zis ca a incercat mai multe coduri.De asemenea, daca folosesti arduino, trebuie sa folosesti pinii digitali!Spor (la citit pe net) !
cred ca esti intr-o mare eroare.....functia "print" pe care o foloseste el este functie specifica transmiterii datelor pe pinul dedicat pt asta si anume TX ;)nu foloseste niciun ADC
Link spre comentariu

cred ca esti intr-o mare eroare.....functia "print" pe care o foloseste el este functie specifica transmiterii datelor pe pinul dedicat pt asta si anume TX ;)nu foloseste niciun ADC

@robertbv, lumea aici incearca sa ajute, nu sa faca misto. La unele uC trebuie sa dezactivezi functiile A/D pt a putea folosi pinul respectiv ca intrare digitala. Unele uC au default a/d activat si daca din configurare nu te ocupi de el, nu-ti merge. Nu stiu cine e mai in eroare, dar pt PIC ce zice moduino e corect. Spor la citit !!!
Link spre comentariu

nu folosesc pic ci AVR , la uC folosit de mine si la codul cu pricina Robertbv chiar nu este in eroare......se foloseste TX si nu mai trebuie setat nimic mai ales ca TX se foloseste ca iesire nu intrare cum spuneti voi :)singurul lucrur de care nu eram eu lamurit era acea tensiune , dar acuma am inteles ce este cu ea

Link spre comentariu

am terminat cu telecomanda....am facut montajul am incarcat codul......acuma va trebui sa ma apuc de receptor si am nevoie de putin ajutoram citi pe net ca va trebui sa tin uC in sleep mode pt a reactiona cand este apelat de emitatornu am gasit mai nimic in basic....m-ati putea ajuta la construirea codului

Link spre comentariu

hm, nu stiu bascom , stiu C si din experienta mea cu modulele de genul asta "chinezarii" , neaparat iesirea modului RX sa fie printr-un tranzistor (npn emitor comun) sau un max232, asta ca sa ai acelasi caracter ASCII la intrarea in uC , cu care vei compara ce emiti tu . Problema cea mai mare este ca eterul e plin de paraziti , iar la frecventa de 433 e cam .. plina de transmisii care se pot suprapune peste a ta. Deci trebuie filtrat cu o functie ceva acolo ca sa nu interfereze. Oricum .. distractie placuta in continuare...

Link spre comentariu

dar despre codul de la receptie ce imi poti spune.....?pe ce princiupiu ar trebui contruit? modul de construire ar trebui sa fie acelasi chiar sunt curios....mai ales ca zici ca ai lucrat cu asa ceva :d

Link spre comentariu

Salut , nu am lucrat la modul profesional , dar la un moment dat am comandat 3 ventilatoare pentru ceva . Telecomanda emitea stringuri de genul "1111111111" ventilator 1 , "22222222" ... trenuri de caractereiar functia de decodare (vorbim de uC cu USART , gen atmega8) arata cam asa pusa in vectorul de intreruperi usart Programul compileaza la ora asta , nu e cel original ; daca am timp fac si probe. Ideea de baza e ca scaneaza non-stop alea trei valori citite cu functia rxbyte si le compara cu ce trimiti tu . Ca sa fii mai sigur se pun mai multe caractere se pune mai mare. Cine stie mai multe sa ma corecteze . /* * rx_simplu.c * * Created: 10/8/2013 10:08:03 PM * Author: aurel */ #define FOSC 8000000 /*frecventa oscilatorului , merge si cu aia nativa de 1MHz*/#define BAUD 9600 /* */#define MYUBRR FOSC/16/BAUD - 1#include # include void USART_Init( uint16_t ubrr){ /*initializare , vezi in datasheet ca e mura in gura*/ /* Set baud rate */ UBRRH = (MYUBRR>>8); UBRRL = MYUBRR; UCSRB = (1<

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

pana la urma...a reusit telecomanda? eu unul sunt interesat de o telecomanda RF simpla, de tip ON/OFF, deci cu un singur canal, daca se poate cu ceva cod. E pentru a aprinde un proiector pentru iluminarea locului de parcare, atunci cand ajung cu masina in parcare. multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări