Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu un hdd - Maxtor 40 Gb

nostromo

Postări Recomandate

Va salut din nou si va cer ajutorul , intr-o problema cu un hdd -Maxtor de 40 Gb . Dupa ce a mers ca master , cu Windows XP pe el , avand 2 partitii una 18 Gb si una 22 Gb ( cu aprox ) , am facut rost de alt hdd de 80 Gb tot Maxtor . Am inversat rolurile , pe cel de 80 Gb l-am pus master si pe cel de 40 Gb l-am pus slave . L-am formatat , dar ma deranja ca avea 2 partitii si mi-am zis sa le unesc cu un PQ Magic 9 ( dar n-am stiut ca e share ) si s-a facut ca il face , dar a ramas in vrie si nu-l mai pot folosi .Daca incerc sa scriu Windows pe el , BIOS-ul il vede dar Windows-ul nu ! Cand bag CD-ul cu Windows , dupa " setup is inspecting hardware configuration " - ramane in vrie !Daca scot mufa de alimentare la hdd - continua instalarea pana la 'setup windows' - dupa care spune ca n-are pe ce ca nu detecteaza niciun hdd.Ce se poate face in cazul asta ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nostromo

6

• Voltus

2

Top autori în acest subiect

Pai n-as mai vrea sa patesc ce-am patit ieri , sa dilesc 2 PC-uri ! Deabia am reusit sa refac unul sa mearga . Cand bagam hdd-ul asta pe IDE , nu mai vedea SATA si nu stia cu ce sa mai boot-eze . Deci , as vrea ceva care sa ruleze sub MS-DOS , si sa nu mai bag hdd-ul asta in alt PC si sa-l faram si pe ala .

Link spre comentariu
Vizitator mmarchid

Pai n-as mai vrea sa patesc ce-am patit ieri , sa dilesc 2 PC-uri ! Deabia am reusit sa refac unul sa mearga . Cand bagam hdd-ul asta pe IDE , nu mai vedea SATA si nu stia cu ce sa mai boot-eze . Deci , as vrea ceva care sa ruleze sub MS-DOS , si sa nu mai bag hdd-ul asta in alt PC si sa-l faram si pe ala .

Nu se poate amesteca SATA cu IDE, iar WinXP-ul oficial nu are drivere de SATA ci doar de IDE.Exista CD-uri XP de instalare care au si drivere de SATA dar nu rezolva incompatibilitatea intre modurile SATA si IDE de care oricum trebuie sa tii cont.
Link spre comentariu

Nu se poate amesteca SATA cu IDE, iar WinXP-ul oficial nu are drivere de SATA ci doar de IDE.Exista CD-uri XP de instalare care au si drivere de SATA dar nu rezolva incompatibilitatea intre modurile SATA si IDE de care oricum trebuie sa tii cont.
Pai nu vad incompatibilitatea din moment ce acum intr-un PC am un sata si un ide care merg perfect . Probleme apar cand bag beleaua de 40 Gb tot pe ide in locul celui care merge perfect.
Link spre comentariu

Unele PC-uri isi schimba modul BIOS intre AHCI si IDE in functie de ce HDD gaseste la bootare, daca vedeun disc IDE probabil ca booteaza ca IDE si nu mai vede disc-ul SATA.Uite cum sa faci un USB stick pentru bootat in MSDOS: http://forum.notebookreview.com/sager-c ... stick.html

Problema e ca sata nu mai e recunoscut de bios cand bag hdd-ul cu probleme . E recunoscut doar la bootare , daca il trec pe RAID , dar oricum nu booteaza cu sata . Cam asta e problema si nu stiu cum sa o rezolv .
Link spre comentariu
Vizitator mmarchid

Trebuie vazut la ordinea de bootare a device-urilor, gen HDD, FDD, DVD si USB sticks, uneori se schimbain functie de configuratia device-urilor prezente la bootare. Trebuie schimbat ordinea pentru ca HDD de SATAsa fie imediat dupa DVD/CDROM, eventual trebuie setata optiunea pentru blocarea schimbarilor de BIOS lafiecare bootare, salvat configuratia de BIOS inainte de EXIT si rebootat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări