Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce amplificator e ăsta?

Vizitator teo_magdici

Postări Recomandate

Vizitator teo_magdici

Vă salut!

Am găsit de curând 2 cablaje de amplificatoare stereo care stăteau degeaba de vreo 20 de ani, însă nu mai am schema lor. Dacă mă poate ajuta cineva să le identific, ar fi fain; menționez că folosește integrate LM741.

Atașez poza mai jos:

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vă salut!

Am găsit de curând 2 cablaje de amplificatoare stereo care stăteau degeaba de vreo 20 de ani, însă nu mai am schema lor. Dacă mă poate ajuta cineva să le identific, ar fi fain; menționez că folosește integrate LM741.

Atașez poza mai jos:

Posted Image

in stanga se vede ca este alimentarea , condensatorii sunt axiali , este o punte redresoare , etc.. banuiesc ca este un cablaj pentru un quad...
Link spre comentariu
Vizitator teo_magdici

in stanga se vede ca este alimentarea , condensatorii sunt axiali , este o punte redresoare , etc.. banuiesc ca este un cablaj pentru un quad...

Mai mersi, de asta mi-am dat și eu seama, dar nu mă ajută numai asta; eu am nevoie de schemă!
Link spre comentariu
Vizitator teo_magdici

OK, văd că nu recunoaște nimeni cablajul (ce-i drept, e mai dificil de recunoscut o schema după un cablaj neinscripționat), așa că revin cu altă întrebare. A mai încercat cineva amplificatorul de 20 W din cartea 101 Montaje practice de amplificatoare audio de putere, de Șerban Naicu și Emil Marian? E corectă schema propusă de autori? Am înțeles că unele montaje de acolo nu prea sunt de încredere, și de aceea întreb. Schema în cauză:

Posted Image

Vă mulțumesc!

Link spre comentariu
Vizitator teo_magdici

E o schema preluata din revista "Radio"-URSS ,aparuta prin 1978,care era o varianta ruseasca (un etaj scos,partea finala simplificata,etc) a amplificatorului realizat de Dl.M. Otala in 1973(Low TIM Amplifier...).

Nu are rost sa pierdeti timpul ...

La ce vă referiți, la cablajul din primul post, sau la schema din cartea 101 bla bla bla?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări