doru3160 Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Ca tot veni vorba de piese...prin anii 80 am avut ocazia sa umblu(prima data) intr-un mag deck Dual,nu mai retin ce tip,dar pe turatia 19 inregistra de nu-ti venea a crede,iar redarea era perfecta.Cand am demontat capacul si am vazut ce avea ca baza intre componente,sa pic jos...numai tranzistoare BC 172 si 173, care si pe vremea aia la noi erau uzuale,nimic altceva deosebit.Calitatea lor insa era incomparabila cu ce facea IPRS-ul la acea vreme(si spun asta pt ca la inlocuirea unui bc de pe intrare cu unul cu acelasi indicativ dar de tip IPRS,a intrat perfect in rol,doar ca a avut ca si contributie personala un zgomot de fond de mai mare dragul),iar schema era pitrocita de oameni care stiau ce fac.Deci nu te astepta sa gasesti intr-o scula de firma nu stiu ce avioane si barci cu motor.O schema elaborata si componente sortate,asta e ceea ce face diferenta intre sculele de 2 lei si cele de firma.De curiozitate,ce te asteptai sa gasesti in acel Akai? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 deja am postat multe mesaje care ducea spre intelegerea multora necunoscatori ...dar a fost sterse datorita unui user de aici care se baga cu mine in discutie fara nici un rost .. nu poti vorbi despre ceva rusesc pentru ca rusii doar a copiat si ei de la altii in materie de electronica... si poate sa fie akaiul tau nou nout ca tot o fieratanie ordinara va ramane si prostii care arunca banii pe asa ceva..nu sunt decat niste prosti de dau in gropi - no offense . mai analizeaza poza cu placa de baza si vezi acolo ce piese de rahat 2 lei are...ca aici nu inteleg unde naiba e pretul cerut de astia prin anunturi ?? in rest e un fier tot de 12 ron sa zicem caci e cam 1 leu kilogramul ... DE UNDE PANA UNDEEE FRATILOR PRETUL ALA DIN ANUNTURI >? 1200 ron auzi.. care tampit e asa tampit sa arunce banii ?? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 ..eu prin acest post cu poze cu tot vreau sa arat unora care nu stie despre ce e vorba..sa nu se insele si sa arunce banii pe asa ceva , mai bine cumpara un procesor de calculator si face ceva in viata util cu el ...sau nustiu ..vreau sa prezint lumii ca exista totusi o pacaleala in lucrurile astea ''vintage'' ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 prietene ..stai ca nu suntem in aceiasi barca... eu vorbeam de magnetofon Akai ..deci de magnetofon rusesc nici nu incape vorba..aia e pur si simplu cum sa-ti explic , un Rostov de 10 kg as da pe el exact 10 ron - adica cat este kilogramul de fier vechi ..capisce ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 asa vorbesc eu cu cine a avut ocazia sa vorbeasca cu mine pe diferite teme care le cunoastem ...cu ''prietene'' . Poti sa fii si dusman in realitate , nu ma intereseaza asta e problema ta , dar revenind la subiectul nostru , 200 lei merita sa dai dar ce te faci ca intampini pacaleala acestor ''bijnitari'' ordinari care ei defapt le gaseste pe acolo cu 200 lei si le pune pe okazii cu 12 milioane ... vezi ca ajungem incet incet la prostia romaneasca..adika bijnitarul agata un fraier pana la urma sa-i rupa chica cu atatia bani .- defapt inseala pe fata pentru ca omu nu cunoaste aparatul - uite ca eu vreau sa-i fac sa-l cunoasca . In final te rog sa-mi spui si mie cum evaluezi tu fieratania asta la 12 milioane ? pe ce principii, spune-mi cat costa fiecare piesa in parte si sa-i facem socoteala iar daca depaseste macar 400 ron eu o mananc Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Dacă mai îmi aduc bine aminte, Rostovul cîntăreşte vreo 23kg. Şi nu el a fost ''capu' la serie'' dintre magurile aduse cu mare zgîrcenie din fosta URSS ci Olimpul.Legat de Akai şi ce conţine el, dacă aia au putut folosi producătorii la vremea respectivă, erau piesele cele mai bune de la ei, fără a intra pe arătura fiţelor. Majoritatea şi-au păstrat caracteristicile din momentul fabricaţiei spre deosebire de altele produse acum.Astăzi se poate ''întineri'' doar prin schimbarea cond electrolitici de pînă la 10uF din calea de semnal cu unii mkt, că tot s-au ieftinit şi sînt accesibili.Magurile bune nu au scheme exagerat de complicate sau piese exotice, cel mai bun exemplu rămîn A77/B77 şi derivatele. Cine a copiat un preu de redare din ele ştie cum se pot auzi nişte trz BC cînd sînt folosite corect. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 deja am postat multe mesaje care ducea spre intelegerea multora necunoscatori ...dar a fost sterse datorita unui user de aici care se baga cu mine in discutie fara nici un rost ..Mesajele care ti-au fost sterse nu contineau nici pe departe comentarii la subiect,ci doar invective si insulte,lucruri care cel putin aici nu sunt tolerate,si nu din cauza cuiva anume,ci doar a regulamentului pe care putini se incumeta sa-l citeasca.E un forum,o comunitate de pasionati,si nu cred ca cineva daca are ceva de spus,trebuie sa-ti ceara permisiunea sa posteze.Ca dovada,restul postarilor au ramas neatinse,si asa va fi in continuare...depinde doar de tine cum va fi.Magurile bune nu au scheme exagerat de complicate sau piese exotice, cel mai bun exemplu rămîn A77/B77 şi derivatele. Cine a copiat un preu de redare din ele ştie cum se pot auzi nişte trz BC cînd sînt folosite corect.O sa incerc sa dau de schema acelui Dual, ca sa confirme daca mai e nevoie, inca odata cele spuse.Am copiat preul si l-am bagat la vremea aia pe o mecanica de B42.Toate matritele care imi veneau le redam cu asta si le inregistram cu B100.Ieseau inregistrarile comparabile cu ce primeam din targ pe scule cu pretentii...La vremea aia nu-mi permiteam altceva,dar cu mici imbunatatiri pe cele care le aveam,ieseau inregistrari decente. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Gresesti enorm aici ...daca cineva isi pierde vremea pe site si iti intra sa-ti scrie ce gandeste si sa ajute cu orice asta nu inseamna ca trebuie sa-l jignesti si sa-i stergi comentariile pentru ca omul ala s-a chinuit sa le faca , poti foarte simplu sa-i dai mesaj pe privat si sa-i spui ''bai boule vezi ca mie (deci mie personal pentru ca eu sunt tot un om care a inventat un regulament cum vreau eu) nu-mi place ce scrii tu aici , modifica cate ceva'' ... dar deh , tot userul de rand e vinovat ca nu sta in banca lui si sa nu intre pe astfel de site sa vedem ce mai faceai atunci ..''fara clienti'' . Asa ca nici mie nu-mi convine ca nu pot sa mai sterg postarea dupa putin timp sau cate minute o fi setat de tine acolo - pentru ca as vrea chiar sa-mi stergi postarile si sa-mi stergi si contul aici , eu stiu ca pe cineva trebuie sa irite si mai ales pe moderatori dar exista si lume care-mi da dreptate ,asta nu inseamna ca trebuie sa stergi postari care nu-ti place tie .. prost omu ca se baga , mai si ameninti , de unde si pana unde sunt eu obligat sa scriu doar ce-ti place tie? - STERGE TOT SI TE ROG SA-MI STERGI SI CONTUL Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Ai fost avertizat,si ai continuat cu injuriile.Vad ca iti mentii pozitia...e problema ta.Atata timp cat se mentine un minim de decenta in comentarii,nimeni nu are nimic cu nimeni.Daca iti place acel reguilament(care intre noi fie vorba,nu e facut de nimeni pt bunul plac personal,dar toata lumea il respecta)e bine,daca nu,tot bine.Stergerea contului e o optiune personala,si ca atare,iti apartine.Eu nu fac decat sa mentin discutiile la un nivel decent...ca mai sunt si care nu inteleg asta,e problema lor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 deci daca sterg contul se sterg si toate postarile ?? Link spre comentariu
clauelf Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Ady_adi, inteleg oarecum frustrarea ta. Din pacate ai dreptate DOAR intr-o singura privinta: preturile prohibitive vehiculate de diversi bisnitari ce vand magnetofoane " servisate profesional " pe masa din bucatarie. Dar de aici si pana sa critici cum este construit acel Akai 630, arata din pacate ca nu ai habar de domeniul asta. Daca ai desface un Revox sau chiar un Studer, ai vedea ca acel Akai este perfect construit dpv al ergonomiei si fiabilitatii( Revox fiind un etalon in lumea mag-urilor). Observatii in necunostinta de cauza fac rau sectiunilor vintage, din acest motiv eu n-am intalnit o sectiune vintage in vreun forum romanesc pe care sa o accesez cu placere. Daca japonezii aia de la Akai au fost prosti in acei ani, cauta de curiozitate acum in 2013 un echivalent al tranzistorului 2SC1312S folosit in mag-urile Akai. Scuze ptr post, dar nu m-am putut abtine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 nu am nici o ofensa , pur si simplu a sters 2 posturi care arata mult mai multe aspecte in legatura cu acest subiect .. comentariile alea nu avea nici un cuvant restrictionat si nu trebuiau sterse ..de unde si pana unde isi permite sa stearga asa ce-i cade la mana? Deci noi astia care contribuim la dezvoltarea forumului ,tinem siteul , nu un ''staff de forum care nu face altceva decat sa jigneasca userul de rand , pur si simplu stergand posturile fara macar sa avertizeze pe mesaj privat pentru o eventuala rectificare . Imi pare rau dar ai ratat multe ce scriam eu acolo unde le-a sters , poate intelegeai mai bine ceea ce spun ..aici ma refer strict la pretul care gasesti acest aparat azi in anunturi , am vrut sa arat exact ceea ce se afla in el ..japonezul a fost jmecher mai rau ca un evreu care a creat facebook ...deci concluzia : normal ca a atras lumea sa-i arunce banul in batatura Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Este ultima data cand intervin pe tema asta...de unde si pana unde tu inscris de 5 zile tii forumul in spate?asta ar fi un aspect,alt aspect,probabil ca te faci ca ai uitat de apelativul "bai boule" din ultima postare(pt care intre noi fie vorba,datorezi scuze,asta doar in cazul ca erai constient de ce scriai)...si asta era strict in termeni tehnici? Te rog frumos sa incetezi sa mai faci aprecieri la adresa oricui de aici de pe forum,indiferent cine e.Ma acuzi ca ti-am sters 2 postari si asa si este,si ti-am mai spus ca daca vei folosi in continuare acel limbaj de strada iti voi mai sterge fara probleme,chiar daca dupa aia vei spune ca in postarea ta ai dat public numele asasinului lui Kennedy,sau ai aflat unde a fost ingropat Jimy Hoffa.Nu mai fa pe victima,si inceteaza sa mai aduci acuze nefondate.Daca ai ceva de spus pe tema deschisa e ok,altfel,daca ai venit sa faci scandal,atunci postarile tale vor fi sterse fara nici un avertisment,pt ca ai fost deja avertizat si te-ai manifestat mai rau ca inainte de avertizare...nu e nimeni dator sa-ti suporte jignirile,aici intram pt destindere si conversatii civilizate,decente.Repet,daca crezi ca esti in stare sa porti asemenea discutii,e ok,daca nu,atitudinea de strada nu va fi tolerata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 ..................... Link spre comentariu
clauelf Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Mda, lucrurile vad ca evolueaza...ady_adi cred ca esti pe o cale gresita. Trebuie sa-ti indrepti atentia in alta parte. Din cunostintele mele, nu aici activeaza " baietii " ce fac bisnita cu trotinete Akai. Bafta in cautari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum