Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Selectarea transformatorului pentru alimentarea unui amplifi

Vizitator durere

Postări Recomandate

Vizitator durere

S-a vorbit mult despre transformatoare [mai ales ecuatiile pentru numarul de spire/sectiunea miezului...], insa nu am reusit sa gasesc un thread care sa ma lamureasca asupra modului in care alegi un transformator [fie el toroidal sau E+I] din comert. [Ca sa fiu mai specific :] vreau sa fac un amplificator cu operationale si am nevoie de supply stabil la 35V. Curentul maxim la alimentare este 85 mA. Asta ar insemna [u*I] in jur de 3W. Cu pierderile [curenti foucault & Co.] dupa mintea mea, ar insemna ca "absoarbe" undeva in jur de 4VA. Pierderile in puntea redresoare si etajul de filtrare sunt mici si nu influenteaza mult calculul. Deci este evident ca nu stiu ceva [probabil] esential. Ce rationament urmaresc cand aleg un transformator [raportat la tensiune/curent necesar]? Formule ar fi foarte binevenite...P.S. : [intrebare auxiliara] exista transformatoare toroidale cu 2 infasurari in secundar [ca sa pot cu un singur transformator sa "dau viata" ambelor canale]?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

da.sunt tr-uri cu cate infasurari vrei in sec.daca ampliful tau absoarbe 3 wati atunci tr-ul trebui sa debiteze si el 3VA adica ai avea nevoie de un tr de 3va(cu un randament de 100%)dar cu randamentu in cazul tr-urilor mici este si el mic(vreo 60%) calculezi puterea finala la tr.dar e mai usor cu un incarcator de tel modificat sau ceva de genu asta..

Link spre comentariu

da.sunt tr-uri cu cate infasurari vrei in sec.daca ampliful tau absoarbe 3 wati atunci tr-ul trebui sa debiteze si el 3VA adica ai avea nevoie de un tr de 3va(cu un randament de 100%)dar cu randamentu in cazul tr-urilor mici este si el mic(vreo 60%) calculezi puterea finala la tr.dar e mai usor cu un incarcator de tel modificat sau ceva de genu asta..

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări