Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DRO pe BF20

hobbysat

Postări Recomandate

Am o freza Optimum Bf20 si as dori sa o echipez cu un DRO si avans automat ( power feed ) pe X.Apelez la sfatul dvs. pentru a o gasi o solutie.Deci este varianta din catalogul Optimum unde pentru masura sunt benzi magnetice sau varianta achizitionarii unui sistem de masura cu "glass scale " ( nu stiu sa traduc ) Ma intereseaza numai pe X si Y deocamdata.Ce avantaje si dezavantaje ar fi intre cele doua solutii, ce imi recomandati ?A incercat cineva sa monteze "glass scale " pe BF 20 ? Ce lungimi a folosit, cum le-a montat si unde a gasit ?Desigur, este important si pretul.De asemenea, ma interseaza si avansul automat pe XOptimum nu ofera un astfel de mecanism pentru BF 20. Am cautat pe net si nu reusesc sa gasesc. Poate stie cineva ce as putea folosi. Doresc o solutie de fabrica.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hobbysat

2

• katran

1

• Ion_Bumbu

1

Top autori în acest subiect

Putin probabil sa gasesti un power feed dezvoltat de producator / fabrica pentru freza asta ...eu cel putin n-am vazut . Probabil

va trebui sa construiesti singur ansamblurile ( motor , demultiplicator , switch , placa , etc ) .

Cat despre DRO , se gasesc cam peste tot ... cele mai ieftine sunt cele cu "glass scale" ( scale de sticla gravate laser ) , foarte

sensibile la murdarie si socuri . Mai sunt cele capacitive , dar sunt scumpe ...pot fi taiate la dimensiune , au capetele de citire

mai mici , in general mai usor de montat .

Uite un link : http://www.ebay.com/itm/TDS-LCD-Digital ... 3cd511164e

Ofera sistemul complet , pentru 2 axe , lungimea scalelor la cerere ( au ei acolo niste cote de unde poti alege ) , plus toate accesoriile necesare

pentru montaj . Eu am pus mai demult acelasi sistem pe un strung , nu e mare scofala , trebuie doar sa fii atent sa montezi scalele corect .

Bafta .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări