Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum simplificam acest circuit ?

Vizitator FullADHD

Postări Recomandate

Vizitator FullADHD

Ne uitam pe el, vreo 3 persoane, pareri diferite:- rezistorul de 15k si cel de 5k sunt in serie, dupa care se face calcul cu cel de 20k, cu care sunt in paralel ?!- alte pareri ce imi este oarecum rusine sa le scriu aicipost-78958-139829671601_thumb.jpgAlte pareri ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

1

• lorik199

1

• GEO 53 BN

1

• mihai1979

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce vrei sa aflii?Rezistenta totala a circuitului respectiv?Legea lui OHMM este inca valabila.Sint practic doua rezistente in serie legate cu o rezistenta in paralel.Valoarea celor doua rezistente legate in serie,15K+5K, este egala cu valoarea rezistentei de 20k.

Link spre comentariu
Vizitator FullADHD

Da, rezistenta totala.Deci prima data se iau cele 2 rezistoare in serie, mai exact cele de 15k si respectiv 5k.Dupa care rezistenta obtinuta se ia in paralel cu cea de 20k ?

Link spre comentariu

Rezistenta de 15K e in serie cu cea de 5K.Acest grup serie ce totalizeaza 20K e in paralel cu rezistenta de 20K.Gruparea echivalenta are rezistenta de 10K(intre punctele A si B).

Link spre comentariu

Zic si eu :nas: : daca o iei babeste si trebuie sa elimin rez alea , pui in loc una de 10k si ai rezolvat problema. Daca e de calculat caderi de tens si alte alea atunci nu ma bag ca la fizica eram dezastru. Doua rez de 20k puse in paralel => rez de 10k. Asta e varianta mea. :nas:

Link spre comentariu

Desi situatia este cat se poate de simpla hai sa o luam altfel, sa presupunem o tensiune constanta de 10V intre punctele A si B, scoatem din schema rezistenta de 20k, mai raman cele 2 de 15 si respectiv 5k, acuma este cat se poate de evident ca prin cele 2 circula un curent de 10V/(15k+5k), deci 500uA; acuma scoatem din schema 15k si 5k si punem doar pe cea de 20k, aceiasi 10v intre punctele A si B, curentul care circula prin rezistenta este 10V/20k, adica 500uA, ce intelegem de aici? simplu, faptul ca montajul serie din 15k+5k este vazut ca si o simpla rezistenta de 20k, daca punem la loc totul asa cum a fost atunci curentul este [10V/(15k+5k)]+(10V/20k)=500uA+500uA=1mA, rezistenta echivalenta 10V/1mA=10k.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări