Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce componenta este aceasta?


Stefan

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Stefan

    3

  • Ticu

    2

  • victor_andrey

    1

  • miron1947

    1

Top autori în acest subiect

Componenta este dintr-un "calculator" de injectie (nu auto) foarte primitiv, cu o lampa si un releu la 230V. Dupa cum am preciza componenta era in paralel cu un condensator 150nF/250Vac crapat. Acumulator sigur nu este, poate e ptc dar inseamna ca e defect sau are rezistenta foarte mare? nu este exclus sa fie un eclator. cam ce capacitate specifica are un eclator ? componenta mea are o capacitate de 4.8pF. Il pot testa cu un bec in serie la 230V? (mai mult de 235V nu am de unde)

Link spre comentariu

Ala din link zice ca are sub 1,5pF, deci e pe acolo.Testarea as face-o cu o rezistenta R in serie, niste sute de kiloohmi. Totul legat la o sursa de tensiune continua, reglabila. Undeva spre 400V ar trebui sa apara un curent prin circuit (limitat doar de R). Nu l-as mentine mult in acest regim de descarcare, pentru ca sa nu-l distrug termic. Rolul lui e de protectie la impulsuri accidentale.

Link spre comentariu
Vizitator dr_best

...posibil sa fie ...VDR..(Voltage Dependent Resistor)...varistor...alea se foloseau pe vremuri pt protectzii la supratensiuni...ma gandesc ca daca era termistor in mod normal i se putea masura rezistentza ohmica.

http://en.wikipedia.org/wiki/Varistor

http://www.powerguru.org/overvoltage-protection-with-varistors/

http://ampgarage.com/forum/viewtopic.php?t=17093&sid=f6288a5fff10717b202bfb7e0e802273

Link spre comentariu

nu am aflat ce componenta este dar mai mult ca sigur este ceva de protectie si cu siguranta montajul functioneaza indiferent de starea acestei componente. Daca aveam o sursa reglabil pana la 300-400V aflam sigur daca este eclator desi sunt 80% ca asta este.Va multumesc de ajutor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări