Tita Postat August 30, 2013 Autor Partajează Postat August 30, 2013 La transformatoare exista si acest parametru, tensiune de scurtcircuit notat Uk si se defineste ca este acea tensiune aplicata primarului (cam 5 procente din Un) in asa fel ca in secundar sa apara curentul nominal In. Desigur ca nu-i cazul lui Tita (sau Titei!).Mai adaug ca acest parametru este si el important pentru legarea in paralel a transformatoarelor.Asa Multumesc pentru raspunsuri(am inceput deja sa caut ceva materiale usor de inteles pe google )!P.S Se pronunta Titza( este o porecla....poveste lunga) Link spre comentariu
valangjed Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Buna!Am o nelamurire Am cumparat online un transformator( 2x12V 1A)si dupa rectificare si filtrare imi scoate 4A :confuz1 (am facut scurt cu ampermetrul)..de ce?Ce scrie pe traf. , este curentul maxim pe care il suporta traf-ul in sarcina.Daca "legi" la el un consumator care consuma 1,5 A, in timp ,transformatorul, se va incalzi si se va "arde".Ti-am explicat "babeste" ceea ce ti-au spus colegii nostri , mai inainte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum