Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator

Tita

Postări Recomandate

La transformatoare exista si acest parametru, tensiune de scurtcircuit notat Uk si se defineste ca este acea tensiune aplicata primarului (cam 5 procente din Un) in asa fel ca in secundar sa apara curentul nominal In. Desigur ca nu-i cazul lui Tita (sau Titei!).Mai adaug ca acest parametru este si el important pentru legarea in paralel a transformatoarelor.

Asa :nas: Multumesc pentru raspunsuri(am inceput deja sa caut ceva materiale usor de inteles pe google )!P.S Se pronunta Titza( este o porecla....poveste lunga) :ras:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tita

5

• dan cod

3

• AlpHso

2

• svm86

1

Top autori în acest subiect

Buna!Am o nelamurire :nas: Am cumparat online un transformator( 2x12V 1A)si dupa rectificare si filtrare imi scoate 4A :confuz1 (am facut scurt cu ampermetrul)..de ce?

Ce scrie pe traf. , este curentul maxim pe care il suporta traf-ul in sarcina.Daca "legi" la el un consumator care consuma 1,5 A, in timp ,transformatorul, se va incalzi si se va "arde".Ti-am explicat "babeste" ceea ce ti-au spus colegii nostri , mai inainte.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări