Vizitator novac Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Salut! Am in posesie doua incinte de lemn urmatoarele dimensiuni: 18cm adancime ; 47cm inaltime si 27cm latime.Incintele sunt pe 3 cai , diametrul gaurilor fiind de 20cm , 8cm si respectiv 6cm. Vreau sa le dotez cu difuzoare la un pret rezonabil astfel incat sa am claritate, fidelitate si nu neaparat volum.Bugetul este unul mic si proiectul vreau sa il definitivez in timp luandu-mi piesele necesare pe rand. As fi vrut o parere , un sfat cu privire la deciziile pe care le-am luat: -as vrea sa le pun pentru cele de 20 de cm urmatoarele difuzoare JBL GTO804(am calculat volumul boxei care ar fi undeva la 22,84litri si ele au nevoie de 17l ) pentru bass ; -dif de medii nu le-am ales pentru ca nu am stiut spre ce sa ma orientez ; daca ma puteti ajuta as fi extrem de recunoscator ; - la fel si pentru cele de inalte ( nu stiu daca sa mai pun dif de inalte sau sa transform orificul pentru un nou filtru de aer ; incintele sunt prevazute deja cu un filttru de aer) -in interiorul boxe vreau sa pun vata speciala sau burete pentru a elimina din vibratii; Stiu ca mi-ar trebuie si un filtru de sunet , daca ma puteti orienta catre cineva din bucuresti care sa mi-l poata face custom. Deasemenea doza din spate stiu ca trebuie schimbate o directionare catre un produs anume ar fi deasemenea apreciata.Daca puteti sa imi ziceti si magazine din Bucuresti unde ma pot duce si procura cele necesare. Va multumesc anticipat si astept parerile voastre . poze cu incintele: http://img801.imageshack.us/img801/8308/oktq.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/96/2jfn.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/42/biek.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/801/oktq.jpg/ Link spre comentariu
player4 Postat August 27, 2013 Partajează Postat August 27, 2013 exceptand peretii incintei, care privita din spate par sa aiba cam 1cm grosime, ai acolo un volum util de aprox 18L, din care mai scazi volumul ce il va ocupa cutia izolatoare a mediilor (aprox. 1L), o parte a sasiului difuzorului + magnetul (aprox. 0.3L), volumul tubului bass reflex (aprox. 0.4L), volumul filtrului (aprox. 0.4L).Astfel, ai un volum util efectiv de aprox 16L, care pentru un dif de 20 folosit BR mie nu mi se pare suficient...Mai ai posibilitatea de a astupa gaura de la tubul BR si sa mergi pe varianta unei incinte inchise.Ce dimensiuni are tubul bass reflex (nu le-ai specificant inca) ? Link spre comentariu
Vizitator novac Postat August 27, 2013 Partajează Postat August 27, 2013 tubul are aprox 11 cm lungime si 5 cm diametru .Ma gandeam ca difuzoarele nu ocupa mult spatiu pt diametrul lor( magnetul , adancimea , chiar fiind laudate pt caracteristica asta) la cele de bas , iar inaltele si mediile din putinele mele informari am inteles ca nu consuma aer din incinta , doar volumul fizic de care ai zis si tu.In prima faza mi-as fi dorit incinte inchise dar avand in vedere ca pe astea le am , as vrea sa le adaptez cat mai bine posibil pentru a obtine sunetul si claritatea dorita de mine. Link spre comentariu
Shambala Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 JBL GTO804 este practic difuzor pt subwoofer. Daca pui asa ceva trebuie sa alegi o medie mid-woofer (ceva cu Fs ~ 70-80hz).La difuzor de inalte (tweeter) nu ai cum sa renunti, si ar fi nevoie de ceva mai marisor, nu scapi cu unul de 0,7".Incinta ar trebui ranforsata cu 2 tije in cruce.Dupa parerea mea, mai bine iti cumperi 2 incinte 3 cai de pe piata SH. Link spre comentariu
Vizitator novac Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Revenind la radacine "problemei" , daca difuzoarele alese de mine nu se potrivesc , incintele pot fi dotate cu difuzoare pe marimile deja prestabilite si sa am rezultate hifi? Sau se le pun difuzoare de medii si inalte si sa fac separat o incinta bass? Link spre comentariu
Vizitator novac Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 eu aveam in vedere sa transform incintele in corespondetul adaptat ,mai amator ,de monitoare studio.Imi dau seama ca pentru rezultate foarte bune e nevoie de planificare in detaliu si imbinare foarte buna intre piese si caracteristic dar vrea sa profit de faptul ca am incintele si sa lucrez e platforma asta , cu alte cuvinte Link spre comentariu
Shambala Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Pt medii-inalte incintele sunt prea mari.Monitoare de studiu se pot face din ele - pe 3 cai, sau cu difuzoare f atent alese, chiar si pe 2 cai. Asta inseamna ca renunti la difuzoarele JBL ?Vezi ca au mai fost topicuri despre monitoare, iar recomandarile lui Ahegyes si CBI foarte punctuale si foarte utile. Link spre comentariu
Vizitator novac Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 sunt dispus sa renunt la difuzoarele jbl ,in ideea inlocuirii lor cu difuzoare mult mai potrivite pentru proiect si bineinteles sa se incadreze si intr-o suma similare , dif jbl fiind undeva la 250Ron/buc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum