Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Temperaturi laptop asus

anddy

Postări Recomandate

Am un asus k50id, t4500,8gb ram, nVidia GT320M.Acum 2 zile am desfacut laptopul, am schimbat pasta la procesor care incepuse sa se intareasca. La chipset si cipul placii video contactul termic e facut cu paduri termice peste care am pus niste pasta intinsa bine.Acum in idle setat pe high performance am:60 grade GPu58 Chipset49 CPUIn joc am:84 GPU68 Chipset58 CPUCe ma ingrijoreaza ar fi GPU, oare am facut mai rau ca am pus ceva pasta peste padul termic?Inainte sa fac asta nu am apucat sa vad ce temperaturi aveam.Si cand ies din joc temperatura la GPU cade aproape instant de la 84 la 70...banuiesc ca nu-i asa bine nu :sparge:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• anddy

5

• George(sb)

1

• ddd3d

1

• Ionut Remus

1

Top autori în acest subiect

Fiind vorba de un laptop mie unul mi se pare normal sa se incinga tot ansamblul asta daca sistemul de racire nu este bine gandit (si oricum ar trebuii ajutat de un cooler pad puternic[mai ales in jocuri] si NU trebuie tinut pe pat sau in alte medii pline de praf,scame etc)Referitor la problema ta:gpu(graphics processing unit) se incalzeste de obicei destul de "bine"(in functie de mai multi factori).NU INTELEG de ce ai pus pasta peste pad-ul termo-conductor care are EXACT acelasi rol sfatul meu este sa cureti pasta...pentru ca fiind o distanta mai mare intre talpa radiatorului si GPU transferal termic se face mai greu/lent deci se incinge mai tare.(idem si la Chipset)iar la CPU (central processing unit, depinde ce pasta ai folosit personal recomand Zalman ) nu mi se pare mult 58 de grade, ai omis insa sa ne spui in ce joc se incalzeste asa pt ca daca joci Crysis 3 sau splinter cell black list far cry 3 etc e o temperatura aproape ok dar daca te joci zuma sau x si 0 atunci poate fi o problema ....

Link spre comentariu

Laptopul are piciorusele destul de inalte si il tin pe o masuta, are loc destul sa traga aer prin fante. Pe padul termoconductor am pus putina pasta si am intins-o bine deoarece am vazut ca era tasat destul de mult si nu mai revine la forma initiala...ca un burete. Din ce am mai citit am aflat ca trebuiesc schimbate de fiecare data cand le desfaci.La CPU am pus pasta arctic silver 5 si testele le-am facut in nfs undercover si call of duty modern warfare.Am vazut ca exista de cumparat pad-uri termoconductoare...acum ma gandesc daca sa iau sau sa incerc cu tabla de cupru :nas:

Link spre comentariu

eu folosesc mx-4 de la arctic, nu zic ca e ce-a mai buna, dar e o parta de top, o seringa de 10 ml ma costa undeva la 150 de lei, am incercat sa fentez, dar nu se poate; cu parta "argintata" de 10 lei nu faci nimic, gasesti si la cantitati mai mici (3g) care e parca vre-o 70 de lei, iara intre ventilator si partea de disipatie a radiatorului izolez foarte bine cu banda de aluminiu; la laptopurile problema care stau foarte sus in temperatura alimentez coolerul direct din usb. Sunt mici trucuri prin care am reusit sa racesc procesoare chiar si cu 31C ceea-ce mi se pare enorm

Link spre comentariu

la laptopurile problema care stau foarte sus in temperatura alimentez coolerul direct din usb

Imi permit sa fac o mica completare, sper sa nu se supere colegu George:

Scoti mufa ventilatorului apoi firul rosu al acestuia il conectezi la + mufei USB iar firul negru il montezi la - (masa) USB-lui, firul alb al ventilatorului (cel din centru) il izolezi. Dupa aceasta modificare ventilatorul va merge continuu, bineinteles de la comanda POWER-ON.

Link spre comentariu

dupa mine! pentru un laptop zic ca temperaturile sunt in limitele normale. De obicei componentele facute pentru laptop rezista la o temperature maai mare fata de componentele pentru Desktop.Nu iti fa griji , dar cum a spus colegul mai sus ar fi bile sa cureti pasta de pe paduri mai putin de pe CPU.Inca ceva, daca procesorul , GPU sau alta component se incalzeste peste limitele normale, de obicei biosul laptopurilor au o protectie si opresc laptopul si nu-l lasa sa se aprinda pana nu ajenge la o anumita temperature...un cooletr nu strica, ca totusi cu cat e mai rece cu atat mai greu se va defecta......

Link spre comentariu

Multumesc de raspunsuri, intre timp se pare ca pad-ul termic de pe gpu nu mai e bun, s-a intarit si se faramiteaza. Am dat comanda de pad termic pe un site, am luat de 2mm grosime, sper sa nu fie prea gros..oricum am observat ca se taseaza si asa ramane, o deformare plastica. Din cauza asta odata desfacut e bine sa-l schimbi.As fi incercat cu tabla de cupru dar trebuie sa modific sistemul de prindere al radiatorului..sa fie presat cu niste arcuri pe chipset si GPU..sa nu crape.De ventilator nu cred ca e necesar sa-l alimentez din usb, ma gandesc ca degeaba ar merge turat la maxim daca contactul termic dintre GPU sau chipset si radiator nu e bun .

Link spre comentariu
Vizitator mmarchid

Multumesc de raspunsuri, intre timp se pare ca pad-ul termic de pe gpu nu mai e bun, s-a intarit si se faramiteaza. Am dat comanda de pad termic pe un site, am luat de 2mm grosime, sper sa nu fie prea gros..oricum am observat ca se taseaza si asa ramane, o deformare plastica. Din cauza asta odata desfacut e bine sa-l schimbi.As fi incercat cu tabla de cupru dar trebuie sa modific sistemul de prindere al radiatorului..sa fie presat cu niste arcuri pe chipset si GPU..sa nu crape.De ventilator nu cred ca e necesar sa-l alimentez din usb, ma gandesc ca degeaba ar merge turat la maxim daca contactul termic dintre GPU sau chipset si radiator nu e bun .

Folosirea de pad termic pe chip-ul de GPU este groaznica. Trebuie ca intre chip si heatsink sa fie doar pasta termica, gen MX-3, MX-4, etc iar heatsink-ul sa nu fie zgariat. Chip-urile de GPU si CPU sunt cele mai mult supuse incalzirii.Discutii aici: http://forum.notebookreview.com/sager-c ... u-cpu.html
Link spre comentariu

Cred si eu ca pad-urile termice sunt groaznice dar ca sa fie contact direct intre chip si heatsink ar trebui modificat radiatorul.Cred ca din cauza temperaturii la GPU s-a uscat pad-ul, dupa ce pun pad nou o sa-l mai demontez odata sa masor grosime lui ca sa stiu ce tabla de cupru sa cumpar. Radiatorul o sa-l modific ca sa preseze pe chip-uri prin arcuri...ca la procesor.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am rezolvat problema intre timp si cred ca e cea mai la indemana metoda.Dupa ce am curatat bine cipurile si am slefuit cu hartie abraziva locul de contact depe radiator, am taiat tabla de cupru grosime 0.5 si am pus la chipset si gpu cu pasta termica AS5...si doar pasta la procesor.La montarea radiatorului am strans usor suruburile si gata.La testare in joc la gpu temperatura a scazut cu circa 10 grade.

Link spre comentariu

Am rezolvat problema intre timp si cred ca e cea mai la indemana metoda.Dupa ce am curatat bine cipurile si am slefuit cu hartie abraziva locul de contact depe radiator, am taiat tabla de cupru grosime 0.5 si am pus la chipset si gpu cu pasta termica AS5...si doar pasta la procesor.La montarea radiatorului am strans usor suruburile si gata.La testare in joc la gpu temperatura a scazut cu circa 10 grade.

Asta este cel mai bun lucru inlocuirea cu paduri de cupru sau daca nu si cu paduri de aluminiu decat puscaturile alea de paduri din fabrica !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări