Vizitator sami_curpas Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Am un dif de bas cu bobina 2x4 ohmi prin care as dori sa amplific 2 x Tda7294. Cum suporta integratul din dreapta curentul produs din miscarea bobinei de catre cel din stanga. Cred ca ati prins ideea.... Nu este vreun risc sa stric amplifurile cuplandu-le la un singur difuzor? Alta intrebare e legata de eficienta: Cum lucreaza impreuna bobinele pe acelasi cilindru? nu se "cearta"? adica, una sa impinga, alta sa traga - astfle, reducandu-se eficienta sunetului. Link spre comentariu
George Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Iti faci prea multe griji...cred ca ai prins ideea. Link spre comentariu
Vizitator sami_curpas Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Iti faci prea multe griji...cred ca ai prins ideea.nu, n-am prins-o Link spre comentariu
modoran Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Adica tu ai un amplificator stereo (cu 2 canale) si vrei sa legi ambele iesiri la acelasi difuzor, care are 2 bobine separate galvanic ? Link spre comentariu
Vizitator sami_curpas Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 da, sunt separate bobinele, fiind infasurate pe acelasi cilindru. Deci, spui ca nu trebuie sa ma ingrijorez de curentul produs prin electromagnetism? Citeam mai demult ca acei curenti produsi in urma miscarii bobinei ar putea crea probleme amplificatorului, dar nu mai tin minte exact cum era descrierea.Difuzorul este pentru frecvente joase, deci, de-aia intreb, ca se va misca bine.... Link spre comentariu
Luca Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Mai bine legi difuzoru in serie ca sa obti 8 ohmi si conectezi amplificatoru in punte. Link spre comentariu
George Postat August 27, 2013 Partajează Postat August 27, 2013 @sami_curpas Poti lega fiecare bobina a difuzorului la cate un amplificator asa cum ai scris in primul mesaj. Nu se va strica nici difuzorul, nici amplificatorul, insa nu se va auzi la fel de clar ca atunci cand bobinele ar fi legate in serie sau in paralel si apoi conecatate la iesirea unui singur amplificator. Se poate face desi nu e foarte recomandabil. Uite un raspuns la intrebarea ta de pe saitul JL Audio. "What happens when you run different signals into each voice coil of a dual voice coil speaker? Essentially, if there is any difference between the signals driving each coil at any given point in time at a given frequency, the voice coils will either fight each other or help each other, depending on the phase relationship of the two signals at that frequency. This is not the same thing as bridging an amplifier and can create undesirable non-linearities and distortion because different input signals at each voice coil create shifts in the speaker's electrical parameters. For this reason, it is advisable to mono-bridge the amplifier whenever possible and connect the voice coils of the dual voice coil speaker together in parallel or series. If a dual voice coil subwoofer must be wired to two independent channels, the inputs to both channels should ideally be the same (summed mono), and every effort should be made to match the gains of both channels as closely as possible." In concluzie, se poate face, conditia esentiala este ca cele 2 semnale sa fie cat mai asemanatatoare, preferabil/ideal sa fie identice. Link spre comentariu
Vizitator sami_curpas Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Multumesc, george_ct, pentru informatia data si pentru efortul de a mi-o da. Mi-ai confirmat temerile in a lega 2 canale diferite (stereo, adica) la aceeasi membrana. Da, era logic ca trebuie sa fie semnale identice. Acum e clar. Link spre comentariu
Vizitator sami_curpas Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Din experienta, aveti idee cum sa leg iesirile de la preamplificatorul stereo in asa fel incat sa am si semnal stereo si mono, simultan? Impedanta la intrarea amplifurilor e setata la 22 kilo ohmi. E suficient sa pun cate o rezistenta de 22k la fiecare iesire si sa le impreunez la intrarea amplifului mono? Ideea e ca folosesc 2x tda7294 pentru medii si inalte - stereo, si 2x tda7294 in punte, mono, pentru bas (acel dif cu bobina dual, de care vorbesc). Si nici nu vreau sa pierd semnal la intrarea amplifului mono (stereo impreunate). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum