Vizitator Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Deocamdata am marcat pe schema cinematica toate cele trei avansuri mecanice ale frezei FUS22. Atunci cand am sa imi procur mijloace decente de fotografiat, voi posta si foarte multe poze ale frezei mele. Link spre comentariu
Blak Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Copia lui FRIEDRICH DECKEL FP1 este freza FUS 200p nu fus22 . Fus22 este doar cea patratoasa.Iar fus250 ar parea copia lui FRIEDRICH DECKEL FP2... Link spre comentariu
radu cnc Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Ce este incercuit cu rosu la axa Y este deplasare manuala.Unde se poate vedea avansul mecanic? Sau nu stiu eu sa citesc o schema cinematica!?Si FUS22 este copia lui FP1 cu specificatia ca romanii nu stiu sa rotunjeasca anumite parti ale batiurilor, ei sunt doar cubisti. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Nu mi-am dat seama la timp, despre ce vorbea Radu. In acceptiunea mea, ceea ce el numeste axa Y, eu o consider axa X. Intr-adevar, pe axa X freza FUS22 nu are avans automat, deoarece avansul in acest caz este efectuat de consola orizontala. Exista in cartea masinii si poza solicitata de Radu si o atasez aici. In poza se vede levierul care cupleaza avansurile pe orizontala (axa Y) si verticala (axa Z) Aceste doua sisteme de avansuri mecanice sunt suficiente pentru realizarea divizarii diferentiale. La ora cand postez, am in lucru un articol interesant despre cum se poate modifica freza FUS22, astfel incat sa se poata realiza aceasta divizare diferentiala rigida. Este unul dintre proiectele mele, pe care inca nu l-am abordat, tocmai datorita faptului ca nu pot pentru moment utiliza freza. Imi pare rau, dar confuzia a fost amplificata si de interventia lui @GEO 53 BN: @ola_nicolas, din cite stiu eu masina FUS 25 nu are avans mecanic la sania transversala... Eu vorbeam deci despre avansurile mecanice pe toate cele trei directii ale lui FUS25. Totusi trebuie spus ca nu este imposibil de realizat si un avans automat (caci aici se face confuzia - intre avansuri autonome sau automate si avansuri mecanice) pentru consola lui FUS22. Un ambreaj electromagnetic bine amplasat intre doaua axe poate realiza acest lucru, iar comanda se poate face dintr-un simplu comutator cu "cheie" cu doua pozitii.Radu. Ceea ce am figurat eu drept axele Y si Z, sunt cele doua directii de deplasare permise de masa frezei. Aceste doua avansuri se cupleaza cu ajutorul levierului care se vede in poza atasata acestei postari, care permite deplasari dupa doua directii perpendiculare. Pentru axa desemnata de mine prin X si pe care o acopera consola orizontala a masinii nu exista avans automat. Sper ca acum esti multumit de raspuns. Link spre comentariu
SerbanClaudiu Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Sa o stapanesti sanatos ! Am si eu o astfel de freza si stiu cat e de tras ca sa o readuci la viata. Dornuri ai ? Cape divizor ? Cap de morteze ? etc?Cu cat ai reusit sa iei freza?P.s: Daca ai nevoie de vreun detaliu poti pune o intrebare ca am poze multe din timpul reparatiei.Am reusit sa mai lucrez la freza . Din lantul cinematic al avansurilor lipsesc pinionul 51cu 36 de dinti , pinionul52 cu 27 de dintiprecum si cele doua elemente ale cuplajului cu dinti frontali .Aveti cumva fotografii ale acestor elemente?Atasez citeva imagini . Link spre comentariu
Blak Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Cam asta este cu tot ce te pot ajuta legat de poze cu ea desfacuta Link spre comentariu
SerbanClaudiu Postat Februarie 21, 2014 Partajează Postat Februarie 21, 2014 Buna seara !!!Primul span ...A mai ramas avansul longitudinal de completat. Poate fotografia cineva ce se afla sub capacul de vizitare demontat in imaginea 1 . Nu imi pot imagina cum se transmite miscarea de la roata dintata situata pe bara de avansuri la surubul de antrenare al mesei ( care se misca odata cu masa ). Surubul meu nu are caneluri , pene sau bolturi.Numai bine !!! Link spre comentariu
Vizitator Ghita Florian Carena Postat Ianuarie 19, 2015 Partajează Postat Ianuarie 19, 2015 (editat) cine are cartea frezei fus 250 ? dar un cap de mortezat ? Editat Ianuarie 19, 2015 de Ghita Florian Carena Link spre comentariu
SerbanClaudiu Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Buna seara !! Am cartea tehnica scanata dar nu ma prea descurc cu pusul pe forum . Daca domnul Ola are timpul necesar pot trimite pe sectiuni , arhivat si dinsul sa o posteze aici. Daca nu ,am nevoie de o adresa de e-mail unde sa o pot trimite, Daca ai acces la o astfel de masina poate ma ajuti si pe mine cu ceva informatii despre mecanismul avansului longitudinal . Numai bine !!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Cati mega are cartea si in ce format este? Link spre comentariu
Vizitator Ghita Florian Carena Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 salut freza am desfacuto sa o curat .am cumparato acu patru zile.maine umblu la avansul logitudinal.nr de tl 0745539937 adresa de e-mail [email protected]. sunama si te ajut Link spre comentariu
SerbanClaudiu Postat Ianuarie 21, 2015 Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 Buna seara !! Format jpg 42 M Link spre comentariu
Vizitator Ghita Florian Carena Postat Ianuarie 21, 2015 Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 Buna seara !! Format jpg 42 M dami nr de tl si te sun eu Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2015 Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 Domnilor! Va rog sa nu faceti schimb de elemante personale de contact in topicurile forumului. Ati putea avea surprize neplacute. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Colegul SerbanClaudiu, mi-a expediat in privat 60 de pagini scanate dupa cartea tehnica a frezei FUS250. Deoarece nu am intalnit nici o imagine grafica, banuiesc ca documentatia nu este completa. Astept sa imi trimita eventual si restul pentru a completa. Cu cele 60 de pagini, am realizat doua documente PDF. Unul de calitate superioara de 88 Mb si unul de mai slaba calitate, de numai 13 Mb. Nu am reusit sa atasez nici unul, ceea ce dovedeste ca noul forum nu ofera nimic in plus moderatorilor. De aceea am creeat un album de imagini aici: http://tinypic.com/m/im5tl2/1 Sper ca legatura sa poata fi deschisa de catre cei interesati si sa isi descarce paginile cartii. Astept in continuare sa primesc si desenele, schema electrica, schema cinematica si in general toata partea grafica a cartii ca sa pot completa albumul, precum si documentele PDF, pe care le voi expedia la cerere celor interesati prin E-mail Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum