en Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Am gasit sa cumpar o freza FUS250,dar nu stiu prea multe despre ea.Proprietarul mi-a spus ca este pe lagare de bronz, cartea tehnica n-o mai are si prea multe informatii la "prietenul" Google nu am gasit. Se merita,nu se merita s-o cumpar? Arata destul de bine la exterior, proprietarul nu are instalatie trifazata si nu am cum sa-i fac proba in sarcina.Poate ca daca ar avea cineva o carte tehnica, m-as putea lamuri despre ce este vorba.Ce stiti despre modelul asta? Link spre comentariu
en Postat August 28, 2013 Autor Partajează Postat August 28, 2013 Chiar nimeni nu a auzit,vazut sau lucrat din cei de pe forum cu acest tip de freza? Tare mult as avea nevoie de ceva informatii, inainte de a ma hotara daca o cumpar sau nu. Link spre comentariu
radu cnc Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 Mult mai usor sa primesti un raspuns daca ai reusi sa pui niste poze.O poza face cat 1000 de cuvinte... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 In principiu, freza ar trebui sa fie echivalenta cu FUS25. Diferenta de codificatie, poate proveni din faptul ca acelasi tip de freza este fabricat de doua intreprinderi diferite - exemplu Infratirea Oradea si UM Cugir. Link spre comentariu
en Postat August 29, 2013 Autor Partajează Postat August 29, 2013 @radu cncCe poze!! E acoperita cu toate felurile de prelate, panouri, placi,samd.Proprietarul batran,imi ia o zi sa fac curatenie in jurul ei...@ola_nicolas,toate variantele sunt posibile;ce ma intereseaza, ar fi o carte tehnica ca sa-mi dau seama despre ce stie sa faca.Si daca este pe lagare de bronz,parca nu m-as baga, nestiind daca aceste lagare au primit dealungul timpului uleiul indicat pentru ungere. Link spre comentariu
radu cnc Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Va inteleg dar totusi daca ar fi sa cumparati un utilaj nu va uitati un pic la el?Nu trebuie poze de studiou dar ar fi util sa pozati capul de lucru si partea cu manetele de comanda.Chiar daca este acoperita cu telefonul ai marele avantaj ca poti sa bagi doar mana printr-o deschizatura si sa faci cateva poze macar, asa as proceda eu. Link spre comentariu
en Postat August 29, 2013 Autor Partajează Postat August 29, 2013 @radu cncRationamentul este corect;cand am sa ajung din nou la proprietar asa am sa fac. Dar pana atunci astept ceva informatii utile,daca tot fac drumul macar sa ma duc cu lectia invatata,cat de cat,macar sa stiu ce caut si unde sa caut. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 La numai un click distanta, gasesti clipul: care confirma ca am avut dreptate si ca este acelasi lucru cu FUS25. Deci cartea masinii postata de @radu CNC are aplicabilitate. De regula proiectele masinilor unelte principale, erau executate de centre de proiectare si inginerie tehnologica, iar documentatia o preluau ca atare toate intreprinderile interesate. Link spre comentariu
sorin renato Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 freza prezentata in link-ul de youtube mie imi pare FUS 22. ma insel?freza fus 250 ar trebui sa semene destul de mult cu deckel fp1. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Masina de frezat din magine este FUS 25 si nu este pe lagare de alunecare, ci pe rulmenti. Link spre comentariu
en Postat Septembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Va multumesc la toti;cat de curand o sa merg la proprietar si am sa fiu mai atent la toate cele. Eu cred ca totusi nu este FU25=FU250.Eu am luat de bune spusele proprietarului. Asta de vreau s-o cumpar nu are mai mult de 1,4-1,5m inaltime si nu cred ca depaseste 500-600Kg greutate.Si cum bine zicea @radu_cnc,fara o poza este greu de primit o informatie. Link spre comentariu
sorin renato Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Cautati pe net " fus 22" si veti gasi fotografii( multe de la polonezi si cehi), in idea de a va familiariza cu utilajul pentru a-l recunoste la fata locului. Freza Fus 22 are 1,6 metri inaltime si 800 de kg Cartea tehnica a frezei: http://www.cnctar.hunbay.com/Lampas/FUS22%20Gepkonyv/ fotografiile sunt un dezastru, insa tot se poate distinge cate ceva, sper sa fie de folos Link spre comentariu
Vizitator gopo2 Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Freza FUS 250 este diferita de freza FUS 25. Cateva date tehnice despre freza FUS 250: -lungimea maxima 1436 mm-latimea maxima 1652 mm-inaltimea masinii 1628 mm-suprafata bazei masinii 650x830 mm-greutatea neta inclusiv accesoriile normale 1150 kg-cursa saniei longitudinale (manual) fara burduf 400 mm-cursa saniei verticale(manual) fara burduf 400 mm-numarul treptelor avansurilor 8 -avansurile masinii 10...160 mm/min-avansul rapid 900 mm/min-conul interior al arborelui pr. orizontal Morse 5 scurt-cap de prindere in bucse elastice fi3...fi25- diam. dornurilor portfreze fi 16,22,27-nr. de trepte de turatii al arb. oriz. 12-turatiile arb. pr. orizontal 60...1200 rot/min-puterea motorului electric principal 1,8kw-turatia motorului la puterea nominala 1350 rot/min-puterea mot. electric al avansurilor 0,55 kw-turatia sincrona a motorului de avans 1500 rot/minSper sa va foloseasca.Cu stima Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Era utila cartea de instructiuni tehnice si nu o lista de dimensiuni exterioare, care pot intr-adevar diferi (in anumite limite) de la producator la producator. Este evident ca masini cu codificatie diferita, nu pot fi echivalente in totalitate. Daca ar fi fost acelasi produs (fabricat) de alt producator, atunci ar fi purtat acelasi cod. De exemplu strungul SN320, s-a fabriat o lunga perioada de timp atat la Arad, cat si la Miercurea Ciuc. Asteptam deci informatii utile despre cartea tehnica a masinii. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 15, 2013 Partajează Postat Septembrie 15, 2013 Si la Orastie.Grig Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum