Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unghiuri taiate la polizor

Florin berdila

Postări Recomandate

Salutare sunt nou pe forum am deschis acest subiect k ma intereseaza cum pot taia o ţeava la unghi de 45 grade cum o masor si cu ce instrument adica este vreo formula de desen pe ţeva sa o pot taia mia spus cineva k sa desenez un triunghi dreptunghic isoscel dar nu mai stiu va astept raspunsurile va mulţumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

8

• validae

2

• adydep

2

• japan

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut eu vreau o formula un desen nu o masina de a taia unghiuri la 45 grade a metalelor chiar nu stie nimeni o tehnica de a taia unghiuri la obiecte va astept cu raspunsuri mersi

Link spre comentariu

Ce formula sa aplic sa tai un unghi de 45 grade la tevi era cineva pe forum care imi explica sa trasez niste lini pe ţeava sau sa desenez un triunghi dreptunghic isoscel stiti dvs ale tehnici in afara de masinile de cumparat ajutaţima va rog

Link spre comentariu

O metoda aproximativa ar fi sa masurati diametrul tevii cu un subler, dupa care masurati in lungul tevii aceeasi mm ca la diametru si daca teva e taiata "drept" la capat, luati punctul opus din locul unde ati marcat "lungimea diametrului tevii" si taiati diagonal.Daca vreti sa taiati FIX 45 de grade trebuie sa folositi unelte specializate , cum v-au spus colegii.

Link spre comentariu

Eu eram ala cu triunghiul. :rade: In principiu e metoda descrisa de valangjed. Am facut un desen, poate e mai clar. Daca nu e la capatul tevii se deseneaza un patrat si se taie pe diagonala.Daca tai teava cu bomfaierul, probabil cea mai simpla metoda e sa-ti cumperi (din magazine gen hornbach) un "sablon" ca in poza. Trebuie doar ca sablonul sa fie mai inalt decat diametrul tevii. Dac nu gasesti sablon, poti sa-ti faci unul folosind metoda cu triunghiul

post-3707-139829672291_thumb.png

post-3707-139829672294_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

luati un banal echer.  pune-ti teava intre doua bucati de lemn sau ce aveti la indemana incat teava sa fie la aceeasi inaltime. teava daca o taiati drept se considera 900,asa ca: cu echerul pus peste acele doua bucati de lemn trasati cu un creion cerat unghiul de 45 0 in asa fel incat sa se vada si pe teava.taiati cu flexul perfect drept,fara sa-l inclinati.

Link spre comentariu
  • 7 ani mai târziu...

Bună ziua '''domnilor nu pot rezolva ceva '''am tăiat țevi azi la ambele capete im unghi de 45 grade dar probleme este ca un capăt este mai răsucit ca celalalt pe axa ' cum pot rezolva problema? Vroiam sa fac un cadru din teava de 2 țoli și capetele în 45 grade dar un capăt se pupa celalalt este răsucit 'o metoda va rog

Link spre comentariu

Pui ţevile pe o suprafaţă perfect plană şi le aşezi exact la poziţia necesară.Folosind un colţar de 90* (echer) e ajustezi până se ,,pupă,,.

Apoi le sudezi în puncte ca să te asiguri că au unghiurile corecte, după aceea definitiv.Dacă mai rămân mici spaţii de la polizare excesivă, le încarci.Dacă e nevoie, mai polizezi până ajung la unghiul potrivit.

Link spre comentariu

Domnule Validae   ''eu țevile le îmbin la unghi de 90 grade si fiecare capăt al țevi e 45 dar dacă o treaba are 45 celalalt capăt tot 45 dar îmi iese răsucit 'adică nui pe axa celalalt capat

Adică cum așez capătul tăiat al țevi în 45 grade ca să îmi iasă și cel de al doilea capăt. La fel

Link spre comentariu

O solutie ingenioasa : o lada cu nisip nivelat sa fie orizontal ( cu nivela).

Introduceti un capat al tevii pe care doriti sa il taiati la unghi. Verificati si corectati unghiul folosind un raportor. Cind ati obtinut unghiul dorit , transferati pe teava cu ajutorul unui marker urma planului nisipului si gata. Se preteaza pentru orice unghi. 

Link spre comentariu

Se prind tevile sau profilele la 90 grd cu un magnet de sudura sau pe un coltar de sudura si se verifica cit de mare este luftul, la 2-3mm se incarca din sudura si este brici treaba.

Daca vrei sa obtii 90 grd din 2 taieturi de 45 grd atunci e mai dificil din mina si oricum fara coltar nu merge treaba/

Esenta este sa le blochezi la 90 grade si apoi sa le sudezi.

Link spre comentariu

Nui prob de unghi ''deci unghiul îl fac la 45 la un capăt dar la celalalt capăt tot de 45 dar îmi iese dezaxat adică cind pun teava cealaltă la 45 de grade una în vine în plan cealaltă nu ''adică la un rectangular nui prib pt ca se așează singur în plan dar la teava rotunda unul îl tai dar al doilea nu îmi iese 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări