Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fan Controller Zalman Fanmate 2

Vizitator MihaiST

Postări Recomandate

Vizitator MihaiST

Salut baieti,

Incep prin a spune ca sunt total paralel cu tot conceptul de electrica/electronica. Deci denumirile de rezistenta de nu stiu cati ohmi, rezistoare nu stiu de care etc sunt limbi foarte straine pentru mine.

Ce vreau sa fac:

ceva asemanator cu un zalman fanmate 2, adica un fan controller.

Am gasit schema lui pe net.

mai jos aveti poze facute de mine, cat si schema gasita pe un site din Franta

Ce as dori eu sa stiu e ce componente trebuie sa cumpar.

- rezistenta am inteles ca trebuie sa fie de 600-750 ohm

- banuiesc ca acel KA7805 e un tranzistor. Am cautat pe google date despre el, dar nu am inteles care ar fi cel mai potrivit (fiind mai multe modele).

- potentiometrul: din poza se vede ca e ceva mic, nu e bobinat. nu am gasit nimic scris pe el, deci nu stiu exact ce valori ar trebui sa aiba. Din schema se pare ca trebuie sa fie de 1k. Ce am gasit eu prin magazinele online am vazut ca au si alte specificatii. Sincer nu stiu ce sa iau. Azi am fost pe Maica Domnului si oamenii imi cereau 18 RON pe un potentiometru de 4W si 100ohmi. Am zis sarut mana si am plecat. In afara ca era scump pt ce imi trebuie mie (desigur, era bobinat), era si butucanos, cu un ax lung de aveam nevoie de coada de matura pe post de buton. Mie imi trebuie ceva mic, finut, ca in poza si, desigur, ieftin.

De aceea am nevoie de ajutorul vostru sa ma pot duce la magazin si cand deschid gura, sa stiu ce sa comand.

Va multumesc pt atentie si rabdare.

O zi buna,

Mihai.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări