Vizitator Cosmin M Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 Buna!Am si eu o intrebare. Detin un aparat care functioneaza la 110v si asi avea nevoie de un transformator 230V-110V. Acasa detin unul dar acum sunt plecat si nu as vrea sa mai investesc in el. Momentan am un alimentator care face conversia de la 110V la 230V. Crede-ti ca asi putea sa inversez alimentarea si puntea redresoare sa fac in asa fel incat sa am pe in- 230 si pe out- 110V?Va multumesc anticipat!P.s. Daca vorbesc prostii va rog sa ma corectati. Link spre comentariu
Ticu Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 Nu se poate.Ce aparat este? Link spre comentariu
Vizitator Cosmin M Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 Am atasat o poza cu obiectul. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 de ce am impresia ca este un trafo ridicator de tensiune?daca este asa cred ca ar fi posibil sa mearga si invers dar cu randament mai mic sper sa nu vorbesc prosti Link spre comentariu
Dr.L Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 Desfa-l si pune poze cu interiorul.Poate ai noroc sa fie cum a zis pop_ady44.Fiind AC-AC converter, nu are nici o punte redresoare! Link spre comentariu
one Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Transformatoarele sunt reversibile.Insa aparatul din fotografie este posibil sa aiba si un condensator in serie cu primarul, pentru a micsora numarul de spire, si deci nu cred ca e reversibil. Link spre comentariu
Ticu Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 ... am impresia ca este un trafo ridicator de tensiune? daca este asa cred ca ar fi posibil sa mearga si invers dar cu randament mai mic...Eu as zice ca randamentul propriu zis ar fi acelasi, el depinde de constructia transformatorului (pierderi magnetice, termice).Insa legat de randament apare intr-adevar problema raportului tensiunilor.Exemplu: un traf care din 110V face 220V are raportul tensiunilor exact 1:2. Datorita randamentului 0,9 daca in primar sunt 100 spire, in secundar constructorul pune 220 spire.Daca inversam primarul si secundarul si alimentam 220 spire cu 220V, vom avea la iesire in cazul ideal 220x(100/220)=100V, iar practic, datorita randamentului, doar 90V.Ce ma ingrijoreaza la convertorul din poza este cos(fi)=0,16 care mi se pare prea mic pentru un transformator. Link spre comentariu
BUGHIU Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Buna!Am si eu o intrebare. Detin un aparat care functioneaza la 110v si asi avea nevoie de un transformator 230V-110V. Acasa detin unul dar acum sunt plecat si nu as vrea sa mai investesc in el. Momentan am un alimentator care face conversia de la 110V la 230V. Crede-ti ca asi putea sa inversez alimentarea si puntea redresoare sa fac in asa fel incat sa am pe in- 230 si pe out- 110V?Va multumesc anticipat!P.s. Daca vorbesc prostii va rog sa ma corectati.Ce ....aparat este?!?! Nu e mai simplu sa schimbati trafo din aparat cu unul de-al ''nostru'' : primar 220v ca--- secundar: cat este necesar in aparat!!!Dar ,daca nu stim ce aparat este...... Link spre comentariu
Ticu Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Exact asta intrebasem si eu la inceput, dar s-a inteles "aparat convertor" nu "aparat consumator"...Conform enuntului poate fi... de la masina de barbierit pana la calorifer electric. Ideea era ca eventual s-ar putea improviza ceva, de exemplu inserierea cu un alt consumator. Link spre comentariu
Vizitator Cosmin M Postat August 27, 2013 Partajează Postat August 27, 2013 Transformatorul nu are nimic inauntrul lui decat bobinele. Ca urmare am incercat sa inversez intrarea cu iesirea si am masurat insa nici un rezultat. Multumesc mult domnilor, pentru ajutorul acordat si pentru informatii. Am considerat ca o investitie de 40 de lei e mai benefica decat sa ajung la complicatii. Totusi am invatat ceva!Stima si respect!! Link spre comentariu
Dr.L Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 @daniloDar aici nu e bazarul!Pt chestii d-astea se poate folosi pm-ul!E a doua oara cand fac curat din aceelasi motiv! Link spre comentariu
Vizitator Cosmin M Postat Octombrie 2, 2013 Partajează Postat Octombrie 2, 2013 Buna, Revin din nou la acest subiect. Dupa cum am mentionat mai sus rezolvasem problema, am cumparat un trafo 230-110v dar din nefericire s-a ars (l-am lasat cam mult in priza), iar acum asi vrea sa schimb in interiorul aparatului un trafo direct 230V. Este vorba de un Sintetizator Korg DW-8000 adus din america, este un echipament "Vintage" (http://manuals.fdiskc.com/flat/Korg%20D ... Manual.pdf) -aixci se gaseste manualul. Ce anume ar trebui sa iau in considerare ca sa schimb acest transformator, intreb deoarece nu ma prea procep la electronica. Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Octombrie 2, 2013 Partajează Postat Octombrie 2, 2013 Ce anume ar trebui sa iau in considerare ca sa schimb acest transformatorTrebuie doar să schimbi alimentarea de 230V pe pinii 1-6 ai primarului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum