Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa leg un motor romanesc de masina de spalat.

GFXMihnea

Postări Recomandate

Buna ziua. De curand am demontat vechea masina de spalat beko, si din ea m-am ales cu cateva componente destul de folositoare.Printre care un motor, problema este ca nu stiu sa-l leg si imi este si frica sa incerc mai multe posibilitati deoarece mi-e frica sa nu-l prajesc.Am 5 fire care intra in elAlbastruAlbRosuNegruGalbenDin cate m-am informat, albastru ar trebuii sa fie comunul, iar celelalte reprezand turatia si rotatia.Dar am pus Albastru cu Alb legat direct la 220, si nu s-a intamplat absolut nimic, adevarul este ca imi si este frica sa ma apropii de el.Pe deasupra nu stiu cum sa leg condensatorul, deoarece nu am lucrat niciodata cu un astfel de tip si din cate stiu sunt cam periculoase.Am atasat niste poze:

post-77507-139829670569_thumb.jpg

post-77507-139829670575_thumb.jpg

post-77507-13982967058_thumb.jpg

post-77507-139829670585_thumb.jpg

post-77507-139829670589_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GFXMihnea

3

• H Robert

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am citit ala, dupa cum vezi in poza pe randul de sus sunt 3 papuci iar pe cel de jos 2.Al 3-lea papuc de sus, reprezinta comul, iar celelalte turatia respectiv rotatia, am legat fiecare in parte, dar fara condensator.Imi este si frica sa-i dau un impuls deoarece imi este frica sa ma ating de el, condensatorul trebuie legat cu cele 2 picioruse la care le-am facut poza ?Ma tem ca motorul meu sa nu fie ceva diferit de ce imi explica matei acolo, si de aia ma tem de el.

Link spre comentariu

Am facut asta, il bag acum in priza sa vad ce e de el.Pe prima pozitie, la turatie mica functioneaza:) Sa incerc la turatie mare acum, presupun ca ar fi ok sa descarc condensatorul nu ? Sa ma astept sa o scanteie destul de mare sau ?Ori mi se pare mie, ori la ambele variante la mine turatia este aceeasi...pentru proiectul meu as vrea o turatie mare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări