Vizitator electrolover Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 Buna ziua,Am cumparat un panou solar de 30W pe care scrie ca tensiunea in gol este de 22V, curentul de scurt-circuit este 1.9A si tensiunea la puterea maxima este de 18V. Problema este ca tensiunea in gol nu depaseste 7.2V atunci cand este pus la Soare (in scurt livreaza aproape 2A) si 6V cand este la umbra. Ceva este in neregula cu el si nu stiu ce ar putea fi, vreun scurt-circuit intre celulele solare? Link spre comentariu
popa ionut Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 Buna ziua,Am cumparat un panou solar de 30W pe care scrie ca tensiunea in gol este de 22V, curentul de scurt-circuit este 1.9A si tensiunea la puterea maxima este de 18V. Problema este ca tensiunea in gol nu depaseste 7.2V atunci cand este pus la Soare (in scurt livreaza aproape 2A) si 6V cand este la umbra. Ceva este in neregula cu el si nu stiu ce ar putea fi, vreun scurt-circuit intre celulele solare?Scurt cred ca nu este ,mai degraba intrerupte celulele... Link spre comentariu
Dr.L Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 Daca erau intrerupte, cum ar mai fi existat ceva la iesire?Ca celulele sunt inseriate... Link spre comentariu
verde Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 Din descrierea ta deduc ca este vorba de 36 celule asezate pe trei siruri de cite 12 celule ,se pare ca ai tensiunea doar de pe un singur sir de celule 22v : 3= 7,33v .vezi daca are diode intre siruri in cutia cu conexiuni ,diodele au rolul de a scurtcircuita un sir de celule daca o celula din acesta este umbrita ,deci nu se intrerupe tot panoul doar sirururile umbrite sau intrerupte se pun in scurt de aceste diode . Link spre comentariu
Vizitator electrolover Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 Sunt doar 12 celule legate in serie (cred) in 3 coloane de cate 4. Din descrierea ta deduc ca este vorba de 36 celule asezate pe trei siruri de cite 12 celule ,se pare ca ai tensiunea doar de pe un singur sir de celule 22v : 3= 7,33v .vezi daca are diode intre siruri in cutia cu conexiuni ,diodele au rolul de a scurtcircuita un sir de celule daca o celula din acesta este umbrita ,deci nu se intrerupe tot panoul doar sirururile umbrite sau intrerupte se pun in scurt de aceste diode . Link spre comentariu
Dr.L Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 O celula produce cam 0,6V in gol.Deci 12 celule dau chiar cei 7,2V Link spre comentariu
Ticu Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 O fi schimbat cineva eticheta sau ai doar parte din panoul initial ! Link spre comentariu
pusttiu Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 sal, nu fac alt topic ca am si eu cam aceasi problema. am 2 panouri de 230w si scoat in gol 31,7v pe le zice ca ar trebui in gol 37V. ce sa fie oare? o sa caut sa inveztighez...... ms ms . pe ale mele sunt 60celule parca, policristaline. Link spre comentariu
gica70 Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Iti "lipsesc" 10 celule. Fa masuratorile pe lumina max. si vezi si ce curent de scurtcircuit ai.Pe de alta parte eu stiu ca, in general, aranjamentul celulelor se face pentru un multiplu de 13-14V, adica pentru 28V (baterii legate in serie) tensiunea de 32 V este ok.(pentru 14V se iau 17-18V de la celule). Link spre comentariu
Vizitator electrolover Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Sa inteleg ca am luat teapa cu panoul asta? Am dat pe el 150 lei de la tme.eu, era lichidare stoc. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Un link cu specificatiile panoului se poate? Link spre comentariu
giongiu Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 sal, nu fac alt topic ca am si eu cam aceasi problema. am 2 panouri de 230w si scoat in gol 31,7v pe le zice ca ar trebui in gol 37V. ce sa fie oare? o sa caut sa inveztighez...... ms ms . pe ale mele sunt 60celule parca, policristaline.Tensiunea in gol,scade cu cresterea tempraturii;daca panourile au sub 25 grade C,sigur vei masura cca 37V,in gol. Link spre comentariu
Vizitator electrolover Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Produsul nu se mai afla in stoc si nici in oferta lor, dar am gasit in cache-ul google http://webcache.googleusercontent.com/s ... ro&ct=clnk Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Refa masuratorile pe soare normal (azi in Bucuresti e innourat ),la ora 12, cu panoul pus spre sud si inclinat la cca 35 grade fata de orizontala.Sigura posibilitate ca un panou cu 12 celule sa dea 18V este ca sa aiba inclusa in cutia de borne vreo sursa step-up(ca la piticii de gradina, o singura celula incarca un acumulator de 1,5V).Daca nici asa nu merge, telefon la TME si banii inapoi.PS Cand ai facut masuratorile, cumva una sau mai multe celule erau umbrite de ceva? Link spre comentariu
Vizitator electrolover Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 Toate celulele erau luminate, iar in cutie de borne nu e nicio sursa, sunt doar legaturile la plus si minus. Cred ca a fost vreo teapa (sper ca neintentionata) treaba cu panourile astea, bine ca n-am luat mai multe. Le trimit mail sa le zic de problema, poate s-o rezolva ceva. Refa masuratorile pe soare normal (azi in Bucuresti e innourat ),la ora 12, cu panoul pus spre sud si inclinat la cca 35 grade fata de orizontala.Sigura posibilitate ca un panou cu 12 celule sa dea 18V este ca sa aiba inclusa in cutia de borne vreo sursa step-up(ca la piticii de gradina, o singura celula incarca un acumulator de 1,5V).Daca nici asa nu merge, telefon la TME si banii inapoi.PS Cand ai facut masuratorile, cumva una sau mai multe celule erau umbrite de ceva? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum