Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strung sn 400

Florin berdila

Postări Recomandate

Vizitator Jost19

Bună ziua, sunt nou pe forum și am o întrebare;vreau sa achiziționez un ministrung dar sunt novice in domeniu. Sunt mecanic auto și tot timpul mă lovesc de câteva. Eu m-am orientat spre proxxon pd400 dar astept opinii pro și contra. Dispun un buget de maxim 2500euro. Va multumesc. 

Link spre comentariu

Cu banii ăia cumperi un strung SH adevărat, deși probabil va pune probleme mari de transport și montare/alimentare trifazică...am un cunoscut care și-a găsit un strung românesc la 4400Lei.Nu că ar fi vreun meseriaș, dar cred că n-a avut pe ce da banii...

Editat de validae
Link spre comentariu

Proxxon sunt jucarii pentru modelism / mecanica fina, de obicei in metale moi. Isi fac treaba bine in asta dar nu in domeniul auto.

Eu as fugi de SH-urile romanesti, sunt bune doar daca vrei sa faci piese grosiere, nimic de precizie si mai mult ca sigur ceea ce o sa gasesti o sa aiba multe probleme. E bine ca esti deja mecanic auto, o sa ajute la reparatia lui.

Vezi de strungurile chinezesti noi, in clasa de bani in care te incadrezi, sunt la ani lumina distanta de cele romanesti. Cauta-l pe cel mai mare pe care ti-l permiti, nu lua ceva mic, la strung kilogramele conteaza mai mult decat dotarile, pe la 2500euro deja sunt utilaje bunicele. Avem si noi cativa posesori de strunguri, poti sa citesti sau sa intrebi pe topicurile lor.

Nu iti face sperante ca ar conta eticheta de pe ele, toate sunt la fel fie ca vin din UK, Nemtia, Austria sau oricare alta tara, sunt doar importate din China de la acelasi producator.

Uite un exemplu cu strunguri chinezesti https://www.paulimot.de/maschinen/drehmaschinen

Poti sa cauti si la vanzatori locali cum este ebernardo sa te uiti in lista lor de strunguri.

Modelul asta este cu adevarat tentant pentru mine

https://www.paulimot.de/maschinen/drehmaschinen/mit-vario-antrieb/184/drehmaschine-sieg-sc10-mit-230-volt-motor-1500-watt-160-mm-futter-700-mm-spitzenweite

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
Vizitator Jost19
La 07.01.2019 la 13:47, dany_cta a spus:

Proxxon sunt jucarii pentru modelism / mecanica fina, de obicei in metale moi. Isi fac treaba bine in asta dar nu in domeniul auto.

Eu as fugi de SH-urile romanesti, sunt bune doar daca vrei sa faci piese grosiere, nimic de precizie si mai mult ca sigur ceea ce o sa gasesti o sa aiba multe probleme. E bine ca esti deja mecanic auto, o sa ajute la reparatia lui.

Vezi de strungurile chinezesti noi, in clasa de bani in care te incadrezi, sunt la ani lumina distanta de cele romanesti. Cauta-l pe cel mai mare pe care ti-l permiti, nu lua ceva mic, la strung kilogramele conteaza mai mult decat dotarile, pe la 2500euro deja sunt utilaje bunicele. Avem si noi cativa posesori de strunguri, poti sa citesti sau sa intrebi pe topicurile lor.

Nu iti face sperante ca ar conta eticheta de pe ele, toate sunt la fel fie ca vin din UK, Nemtia, Austria sau oricare alta tara, sunt doar importate din China de la acelasi producator.

Uite un exemplu cu strunguri chinezesti https://www.paulimot.de/maschinen/drehmaschinen

Poti sa cauti si la vanzatori locali cum este ebernardo sa te uiti in lista lor de strunguri.

Modelul asta este cu adevarat tentant pentru mine

https://www.paulimot.de/maschinen/drehmaschinen/mit-vario-antrieb/184/drehmaschine-sieg-sc10-mit-230-volt-motor-1500-watt-160-mm-futter-700-mm-spitzenweite

Îți mulțumesc pentru raspuns. 

Link spre comentariu

domnilor am un cap de tirant de tractor forma este 0 adica ca un zero rotund ,strungul este cu trei bacuri ,vreau sal prind in strung si sal gauresc cum ma sfatuiti

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Canalele de pană se fac pe freză, nu pe strung....și dacă insiști să folosești strungul, să te văd cum prinzi axul de găurit descentrat față de burghiu.

Editat de validae
Link spre comentariu

Nu cu burghiul.

Eu stiu 2 metode.

Cu o freza prinsa in ax/universal si axul prins cumva pe sanie/portcutit. Practic folosesti strungul ca pe o freza culcata.

Cealalta metoda e sa faci ca pe morteza/raboteza - prinzi axul in universal, si dintr-o bara de hss faci un cutit de mortezat. Daca iei cate putin nu strici nimic. Daca se indoaie (flexeaza) axul prea tare, fixeaza-l si cu papusa mobila.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări