Vizitator Jost19 Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 Bună ziua, sunt nou pe forum și am o întrebare;vreau sa achiziționez un ministrung dar sunt novice in domeniu. Sunt mecanic auto și tot timpul mă lovesc de câteva. Eu m-am orientat spre proxxon pd400 dar astept opinii pro și contra. Dispun un buget de maxim 2500euro. Va multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 (editat) Cu banii ăia cumperi un strung SH adevărat, deși probabil va pune probleme mari de transport și montare/alimentare trifazică...am un cunoscut care și-a găsit un strung românesc la 4400Lei.Nu că ar fi vreun meseriaș, dar cred că n-a avut pe ce da banii... Editat Ianuarie 7, 2019 de validae Link spre comentariu
dany_cta Postat Ianuarie 7, 2019 Partajează Postat Ianuarie 7, 2019 (editat) Proxxon sunt jucarii pentru modelism / mecanica fina, de obicei in metale moi. Isi fac treaba bine in asta dar nu in domeniul auto. Eu as fugi de SH-urile romanesti, sunt bune doar daca vrei sa faci piese grosiere, nimic de precizie si mai mult ca sigur ceea ce o sa gasesti o sa aiba multe probleme. E bine ca esti deja mecanic auto, o sa ajute la reparatia lui. Vezi de strungurile chinezesti noi, in clasa de bani in care te incadrezi, sunt la ani lumina distanta de cele romanesti. Cauta-l pe cel mai mare pe care ti-l permiti, nu lua ceva mic, la strung kilogramele conteaza mai mult decat dotarile, pe la 2500euro deja sunt utilaje bunicele. Avem si noi cativa posesori de strunguri, poti sa citesti sau sa intrebi pe topicurile lor. Nu iti face sperante ca ar conta eticheta de pe ele, toate sunt la fel fie ca vin din UK, Nemtia, Austria sau oricare alta tara, sunt doar importate din China de la acelasi producator. Uite un exemplu cu strunguri chinezesti https://www.paulimot.de/maschinen/drehmaschinen Poti sa cauti si la vanzatori locali cum este ebernardo sa te uiti in lista lor de strunguri. Modelul asta este cu adevarat tentant pentru mine https://www.paulimot.de/maschinen/drehmaschinen/mit-vario-antrieb/184/drehmaschine-sieg-sc10-mit-230-volt-motor-1500-watt-160-mm-futter-700-mm-spitzenweite Editat Ianuarie 7, 2019 de dany_cta Link spre comentariu
Vizitator Jost19 Postat Ianuarie 8, 2019 Partajează Postat Ianuarie 8, 2019 La 07.01.2019 la 13:47, dany_cta a spus: Proxxon sunt jucarii pentru modelism / mecanica fina, de obicei in metale moi. Isi fac treaba bine in asta dar nu in domeniul auto. Eu as fugi de SH-urile romanesti, sunt bune doar daca vrei sa faci piese grosiere, nimic de precizie si mai mult ca sigur ceea ce o sa gasesti o sa aiba multe probleme. E bine ca esti deja mecanic auto, o sa ajute la reparatia lui. Vezi de strungurile chinezesti noi, in clasa de bani in care te incadrezi, sunt la ani lumina distanta de cele romanesti. Cauta-l pe cel mai mare pe care ti-l permiti, nu lua ceva mic, la strung kilogramele conteaza mai mult decat dotarile, pe la 2500euro deja sunt utilaje bunicele. Avem si noi cativa posesori de strunguri, poti sa citesti sau sa intrebi pe topicurile lor. Nu iti face sperante ca ar conta eticheta de pe ele, toate sunt la fel fie ca vin din UK, Nemtia, Austria sau oricare alta tara, sunt doar importate din China de la acelasi producator. Uite un exemplu cu strunguri chinezesti https://www.paulimot.de/maschinen/drehmaschinen Poti sa cauti si la vanzatori locali cum este ebernardo sa te uiti in lista lor de strunguri. Modelul asta este cu adevarat tentant pentru mine https://www.paulimot.de/maschinen/drehmaschinen/mit-vario-antrieb/184/drehmaschine-sieg-sc10-mit-230-volt-motor-1500-watt-160-mm-futter-700-mm-spitzenweite Îți mulțumesc pentru raspuns. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 10, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2019 domnilor am un cap de tirant de tractor forma este 0 adica ca un zero rotund ,strungul este cu trei bacuri ,vreau sal prind in strung si sal gauresc cum ma sfatuiti Link spre comentariu
Florin berdila Postat Martie 30, 2019 Autor Partajează Postat Martie 30, 2019 domnilor am de facut un canal de pana si vreau sal fac pe strung ,pot prinde in umiversal un spiral si axu pe cararucior sau cum ma sfatuiti Link spre comentariu
validae Postat Martie 30, 2019 Partajează Postat Martie 30, 2019 (editat) Canalele de pană se fac pe freză, nu pe strung....și dacă insiști să folosești strungul, să te văd cum prinzi axul de găurit descentrat față de burghiu. Editat Martie 30, 2019 de validae Link spre comentariu
bcristian Postat Martie 30, 2019 Partajează Postat Martie 30, 2019 Nu cu burghiul. Eu stiu 2 metode. Cu o freza prinsa in ax/universal si axul prins cumva pe sanie/portcutit. Practic folosesti strungul ca pe o freza culcata. Cealalta metoda e sa faci ca pe morteza/raboteza - prinzi axul in universal, si dintr-o bara de hss faci un cutit de mortezat. Daca iei cate putin nu strici nimic. Daca se indoaie (flexeaza) axul prea tare, fixeaza-l si cu papusa mobila. 1 Link spre comentariu
Florin berdila Postat Aprilie 2, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2019 am luat azi cateva bare patrate de HSS ,la ce se folosesc aceste bare pot face cutite de debitat din ele ,pot debita otel? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Aprilie 10, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2019 îmi dă şi mie un răspuns Link spre comentariu
Florin berdila Postat Aprilie 12, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2019 chiar nimeni numi răspunde Link spre comentariu
Postări Recomandate